Görüş Bildir
Haberler
Putin'in Sözcüsü Peskov'un Pahalı Saati Olay Oldu

Putin'in Sözcüsü Peskov'un Pahalı Saati Olay Oldu

FreiGeist
04.08.2015 - 10:02 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 11:18

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov'un düğününde taktığı saat, tartışmalara yol açtı. Muhalifler 'O saatin fiyatı, Peskov'un yıllık gelirinin 4 katı' diyerek yolsuzluk suçlamasında bulundu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov hafta sonunda Karadeniz tatil kenti Soçi'de düzenlenen törenle dünyaevine girdi. Artistik patinaj olimpiyat şampiyonu Tatyana Navka ile evlenen Peskov'un düğünde taktığı 624 bin dolar (37 milyon ruble) değerindeki lüks Richard Mille RM 52-01 marka saat Rusya'da gündem oldu.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy, sosyal medyada yaptığı açıklamada Kremlin basın sözcüsünün yıllık maaşının dört katı değerinde olan saati hangi kaynakla satın aldığını sorarak yolsuzluk ithamında bulundu. Yolsuzlukla Mücadele Vakfı başkanlığı da yapan Navalnıy, “Bu saatten sadece 30 adet üretilmiş. Değeri 37 milyon ruble. Peskov'un 2014 geliri ise 9 milyon ruble (145 bin dolar). Devlet başkanının basın sözcüsü yıllık gelirinin 4 katı değerinde olan bu saati nereden elde edebilir?” diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peskov ise bunun üzerine, “Bu saat eşimin hediyesi. Gerçekten çok pahalı. Ancak bazılarının iddia ettiği rakamdan çok daha ucuz. Kendi imkanları ile saati satın almış.” dedi. Eşlerin birbirlerine hediye verebileceklerini, bunun rüşvet ve yolsuzlukla ilgisi olmadığını ifade etti.

Peskov'un eşi Navka da, defalarca olimpiyat şampiyonu olduğu ve birçok projeden geliri olduğu savunmasında bulundu. Ancak bu kez Peskov'un düğünden 15 hafta önce kızı ile birlikte çektirdiği fotoğrafta aynı pahalı saatin kolunda yer aldığı iddiaları ortaya atıldı. Navka'nın pahalı saati eşine ne zaman hediye ettiği ise açıklanmadı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0