Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Ateşkes 15 Şubat'ta Başlayacak'

Putin: 'Ateşkes 15 Şubat'ta Başlayacak'

FreiGeist
12.02.2015 - 11:49 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 13:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinin görüşüldüğü Belarus'un başkenti Minsk'teki dörtlü zirve kapsamında basın toplantısı düzenledi. 'Ukrayna Temas Grubu temsilcileri Minsk mutabakatlarının uygulanması için birtakım önlemler alınmasını öngören anlaşmayı imzaladı' açıklamasını yapan Putin, ateşkesin 15 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Birçok konuda anlaşma sağladık. Ukrayna Temas Grubu temsilcileri, Minsk mutabakatlarının uygulanması için birtakım önlemler alınmasını öngören anlaşmayı imzaladı. Öncelikle 15 Şubat 2015 saat 00.00'dan itibaren ateşkes, ağır silahların çekilmesi ve silahlı birliklerin geri çekileceği sınır hattı konusunda anlaşma sağladık' açıklamasını yaptı. '

ANAYASA REFORMU YAPILACAK'

Putin konuşmasına, 'Kiev, ağır silahlarını bugün için ulaştığı sınırın gerisine çekecek. Donetsk ve Lugansk ise 19 Eylül'de üzerinde anlaşma sağlanan sınırların gerisine çekecek' ifadeleriyle devam etti. Rus lider, 'Donbass'ta yaşayan nüfusun çıkarlarını gözetecek bir anayasa reformu yapılacak' diye de ekledi.

'KİEV'İN DONBASS İLE DOĞRUDAN DİYALOĞU REDDETMESİ GÖRÜŞMELERİ UZATTI'

Putin ayrıca, 'Görüşmeler, Kievli yetkililerin Donetsk ve Lugansklı yetkililerle doğrudan diyaloga geçmeyi reddetmesi nedeniyle bu kadar uzadı' vurgusunu da yaptı.

‘TARAFLARIN İTİDALLİ DAVRANACAĞINI UMUYORUZ’

Rusya Devlet Başkanı, 'Ukrayna'daki tarafları, akan kanı durdurmaya ve reel siyasi diyalog sürecine geçmeye bir kez daha çağırıyorum. Normandiya Dörtlüsü olarak, tam ateşkes sağlanıncaya kadar Ukrayna'daki tarafların itidalli davranacağını umuyoruz' ifadelerini de kullandı.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0