Görüş Bildir
Haberler
Psikiyatrist Stenberg'in 7 Aşk Tanımından Hangisine Sahip Olduğunu Söylüyoruz

Psikiyatrist Stenberg'in 7 Aşk Tanımından Hangisine Sahip Olduğunu Söylüyoruz

Psikiyatrist Robert Stenberg Aşkın Üçgen Teorisi geliştirmiştir. Bu teoriye göre aşkın üç bileşeni vardır. Yakınlık, tutku ve bağlılık... Stenberg bu üç bileşenden hareket ederek 8 aşk türünü tanımlamıştır. Senin Stenberg'in 8 aşk tanımından hangisine sahip olduğunu söylüyoruz. 

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Çok hoşlandığın biriyle kafede karşılaştın. Bu durumda ne yaparsın?

4. Peki kötü giden bir ilişkinin bitmemesinin sebebi ne olabilir sence?

4. Peki kötü giden bir ilişkinin bitmemesinin sebebi ne olabilir sence?

5. Peki romantik bir akşam yemeği masası sence nasıl olmalı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin biriyle tanışıp evlenme kararı alman ne kadar sürer?

7. Peki bu çiftlerden hangisi mükemmel uyuma sahip?

8. O zaman cevap ver bakalım. Arkadaşlıktan aşk doğar mı?

8. O zaman cevap ver bakalım. Arkadaşlıktan aşk doğar mı?

9. Peki sen bir gün aşkı bulacağına inanıyor musun?

9. Peki sen bir gün aşkı bulacağına inanıyor musun?

10. Son olarak bize aşk en güzel nerede yaşanır onu söyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beğenme/Hoşlanma

Beğenme/Hoşlanma
d1q0twczwkl2ie.cloudfront.net

Senin genellikle yaşadığın aşklar bu türe yakın. Çünkü bir kişiden çok hoşlanıyorsun, beğeniyorsun ama devamı gelmiyor. İnsanlardan çok çabuk soğuyorsun. Yaptığı en küçük bir şey senin uzaklaşmana neden olabilir. Bir kişiyle ilişkiye başlamak için hoşlanmak sana yetmiyor. Daha derin ve yoğun duygular hissetmelisin. Deli gibi aşık olmak ve onun için her şeyi yapabilmelisin. Sen, senin üzerine çok düşen insanlar yerine, peşinden koşturan insanlara daha çok yöneliyorsun. Kolay olan hiçbir şeyden zevk almazsın. Sadece birine karşı hissettiğin yüzeysel, sıcaklık duygusu senin o ilişkiye başlamana neden olamaz. Tutku ve bağlılığın olmadığı bir yerde seni tutmak imkansızdır. Zaten senin bu hoşlanma durumun en fazla 1 ay sürer. Eminim o 1 ay içinde 3 kişiden daha hoşlanırsın. Yani senin uzun bir ilişki kurman için kör kütük aşık olman gerekiyor. Seçimlerine bakınca da maalesef hoşlanmaktan ileri gidemediğini görüyoruz. Yakın zamanda karşına, diğer bütün insanlara gözünü kapatacağın biri çıkacak.

Boş Aşk(Bağlanma)

Boş Aşk(Bağlanma)

Senin seçimlerine göre yakınlık duyduğun aşk türü 'boş aşk'. Bu aşk türünde sadece sevginin bulunduğu aşk türüdür. Bu şekilde uzun bir ilişkiye sahip olabilirsin. Ama yakınlık ve tutku barındırmayan bu durum, zamanla ilişkinin yıpranmasına ve sona ermesine neden olur. Cinsel çekimin gittikçe yok olduğu, sadece ortada sevginin kaldığı bu aşk türünde birazda alışkanlıkların yüzünden devam ediyorsun. Sen sürekli hareket halinde olan ve değişiklik seven biri değilsin. Sahip olduğun standartlar ve belli bir düzen var. Bu düzen her zaman aynı şekilde ilerlemeli. Günün birinde bir sürprize uyanmaktan hiç hoşlanmazsın. O yüzden de edindiğin alışkanlıklarından kopmak kolay olmaz. Sana göre sevgi her şeydir. Sevgi varsa her şeyin üstesinden gelinebilir. Bu yüzden aşk ilişkilerin yoğunlukla sevgi içerir. Yani senin ilişkinde tutku olmasa da olur. Çünkü duygularını çok yoğun yaşadığın için hissettiğin sevgi de bir çok duyguya bedel oluyor.

Romantik Aşk

Seçimlerine göre sana uygun aşk türü romantik aşktır. Sevginin olmasının yanı sıra beğenme ve fiziksel çekiciliğe önem veriyorsun. Karşındakini fiziksel olarak da beğenmelisin. Yani sizi gören insanlar 'Ne tatlı çift' demeli. Adından da anlaşılacağı gibi romantiklik senin olmazsa olmazın. İnce davranışlardan ve jestlerden çok hoşlanırsın. İlişkilerinde bağlılık aramazsın genelde. Yani o anın tadını çıkarmak ve birkaç ay keyifli vakit geçirmek sana yeter. Bunun nedeni sorumluluk almaktan korkmandan kaynaklanıyor. Kendini düzenli ve uzun bir ilişkiye hazır hissetmiyorsun. Bu yüzden de genellik yaz aşkları tercih ediyorsun. Kısa ama unutulmaz yaz aşklarında yaşadığın anlar senin için çok kıymetli. Bağlanmadığın, kendini özgür bıraktığın ve istediğin gibi yaşadığın şu hayatının en güzel zamanlarını böyle geçiriyorsun.

Arkadaşça Aşk

Arkadaşça Aşk

Seçimlerine göre sen daha çok arkadaşça aşk yaşıyorsun. Yani uzun süre devam eden bir arkadaşlık ilişkisi söz konusudur. Tutku yoktur ama bağlılık ve sevgi güçlüdür. Aslında en iyi ilişkiler arkadaşlıktan doğan ilişkilerdir. Her şeyini bildiğin biri ile daha sağlam ve mutlu bir ilişki devam eder. Birbirinizden asla ayrı kalamazsınız. Hayatında öyle büyük yer edinmiştir ki bu durum, gidince hemen yokluğu hissedilir. Artık bir ilişki gibi değil birbiriniz olmuşsunuzdur. Senin de böyle ilişkilerden hoşlandığını varsayarsak arkadaşlıkla başlayan ilişkilerin sonu, mutlulukla bitmesi muhtemel bir olaydır. Senin kızacağın şeyleri çok iyi bilen ve kızdığında gönlünü almayı da çok iyi bilen birinin hayatında olması büyük şans. Kusursuz ve sorunsuz bir ilişki anca böyle olur.

Aptalca Aşk

Seçimlerine göre senin aşk türün aptalca aşk. Bu bütün saçmalıkları yaptığın, deli gibi aşık olduğun ve kısa sürede de evlendiğin bir ilişki türüdür. Sen hayatında da böylesin zaten. Her şeye çok çabuk karar verirsin. Çünkü düşünerek vakit kaybetmek yerine iyi veya kötü sonuçlara katlanmayı tercih edersin. İlk görüşte aşık olduğun, dünyada ondan başka kimseyi görmediğin ve tutkuyla bağlandığın kişiyle ömrünü geçirmeyi, senden daha çok kim isteyebilir. Her gün daha da artan sevginle 'nasıl olurda biri bu kadar fazla sevilir' diye düşüneceksin. Dillere destan bir aşk yaşayıp, ömür boyu devam eden sevginizle, ilerde çocuklarınıza anlatacağın mükemmel bir aşk hikayen olacak. Sen bu hayata aşık olmaya ve kendine aşık ettirmeye gelmişsin desek yanlış olmaz. Yani filmlerdeki gibi bir aşk seninkisi.

Mükemmel Aşk

Seçimlerine göre senin yaşadığın aşk türü mükemmel aşk. Sevgi, tutku ve bağlılığın doruklarına kadar hissedildiği bu aşk türünü bulmak oldukça zordur. Daha da zoru bu aşkı devam ettirmektir. Sen duygularını en diplerde yaşadığın için karşındakine aynı şekilde hissettirirsin. Bu bazen karşındaki insanı korkutsa da bazen de aynı enerjiyi yakalayıp mükemmel birlikteliği ortaya çıkarır. Her şeyin mükemmel olduğu bu aşkta gerçekten her şey kusursuz mu olur? Bazı çatışmalar ve zıtlıklar aşkın olmazsa olmazıdır. Senin zor ve dediğim dedik bir insan olduğunu varsayarsak bütün duyguların hissedildiği bu aşkta, öfke duygusunu da hissetmek muhtemeldir. Hayatındaki her şeyin kusursuz ilerlemesi için elinden geleni yapan sen, mükemmel aşkı bulup da elinden kaçıracağını hiç sanmıyorum!

Aşksızlık

Aşksızlık
s3.amazonaws.com

Seçimlerine göre senin aşk türün aşksızlık. Bu tür aşkta ne bağlılık ne sevgi ne de tutku bulunur. Sen ilişki konusunda oldukça zorlanan birisin. Birine güvenmek ve bağlanmak senin için imkansız. Oldukça yıpranan aşk hayatını, daha fazla yıpratmak istemediğin için elini bu işlerden çekmişsin. Artık arkadaşlıktan ileri gitmiyorsun. Zamanla da kendi duygularını da hissetmez olmuşsun. Birine karşı güzel hisler duymayalı uzun zaman olmuş. Karşına her ne kadar beklediğin ve istediğin gibi biri çıkmamış olsa da bu seni aşktan soğutmamalı. Hayatta en mükemmel ve en değerli duygu aşktır. Bir kere birine karşı böyle duygular hissedince, artık bambaşka biri olursun. Hayatı tozpembe görürsün mesela. Problemlerini ona sığınarak aşarsın. Gerçekten doğru kişiyi bulduğunda hayatın zor değil daha da kolaylaşır.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
66
42
23
13
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın