Görüş Bildir
Haberler
Proteinli Yiyecekler

Proteinli Yiyecekler

Alper Dönmez
25.09.2014 - 10:52 Son Güncelleme: 25.09.2014 - 13:44

Yağ içermeyen ve bol protein alabileceğimiz gıdalar, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu yönde bir beslenme programı sayesinde hem yağdan uzak durup hem de protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Sözü edilen “ proteinli yiyecekler ”in başında yumurta gelmektedir. Bir protein kaynağı olan ve nesillerdir tüketilen yumurta, yağ içermemektedir. Tüm protein kaynakları içerisinde en besleyici olanı ve ekonomik olmasıyla da cazip bir besin maddesidir. Örnek vermek gerekirse haşlanmış bir yumurta 2 gr doymuş yağ ve ve 7 gr protein içermektedir. Doymuş yağı da yumurta ile beraber almak istemiyorsanız çözüm son derece basit, yumurtanın sarısını çıkarıp sadece beyazını yiyebilirsiniz. Sebze kullanarak yapacağınız leziz bir omlet yumurtanın en sağlıklı tüketim yollarından biri olacaktır.

Proteinli yiyecekler” arasında sayabileceğimiz Bonfile ise 85 gr’mında 196 kalori ve 10 gr yağ içermektedir. Yine bir çok kaynakta “ proteinli yiyecekler ” arasında gösterilen salam, sosis gibi gıda maddelerinin aslında birer yağ deposu olduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Eğer et tüketilmiyorsa proteini balık, yeşil mercimek, yumurta, karnıbahar, arı poleni, kuru fasulye, nohut, soya fasulyesi gibi gıdalardan temin edebilirsiniz.

Uzmanlarca tavsiye edilen önemli bir noktayı hatırlatmak gerekirse, günlük aldığınız toplam kalorinin en az %15’ini “ proteinli yiyecekler ” oluşturmalıdır.

Kaynak: http://www.faydaliseyler.net/2012/03/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın