Görüş Bildir
Haberler
Porsuk Çayı'nda Bulunan Kadın Cesedinin Kimliği Belirlendi

Porsuk Çayı'nda Bulunan Kadın Cesedinin Kimliği Belirlendi

ATKN
02.03.2015 - 17:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir kent merkezinden geçen Porsuk Çayı'nda cesedi çıkartılan kadının, evli ve 2 çocuk annesi 50 yaşındaki Şemiye Budak olduğu belirlenirken, kendini bıçakla yaraladıktan sonra suya atlayarak yaşamına son verdiği öne sürüldü. Dalgıçlar, Porsuk Çayı'nda bıçağı bulmak için çalışma yaptı. Şemiye Budak'ın eşi Erhan Budak'ın Kars'ta MHP'den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.

Porsuk Çayı'nın Kırmızıtoprak Mahallesi'ndeki Kanlıkavak Parkı yanından geçen bölümünde dün öğle saatlerinde, kadının hareketsiz sürüklendiğini görenler polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ve itfaiye ekipleri cesedi sudan çıkardı. Göğsünün altından tek bıçak darbesi olan ve üzerinden kimlik çıkmayan ceset, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan araştırmada ölen kadının, Sümer Mahallesi'nde oturan 50 yaşındaki Şemiye Budak olduğu belirlendi.

ÖLÜM NEDENİ SUDA BOĞULMA

ESOGÜ Hastanesi'nde yapılan otopside, Şemiye Budak'ın suda boğulma sonucunda öldüğü belirlendi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Şemiye Budak'ın intihar amacıyla önce kendini bıçakla yaralayıp daha sonra da Porsuk Çayı'na atmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu, olayda kullanılan bıçağın bulunması için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen dalgıçların Porsuk Çayı'nda araştırma yaptıkları ancak bıçağı bulamadıkları bildirdi.

İNTİHAR NOTU BULUNDU

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Yapılan ilk inceleme ve araştırmalarda eks olan şahsın olay yeri olan Porsuk Nehri Kanlıkavak mevkiine yalnız olarak geldiği kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Şahsın yakın çevresindekilerle yapılan görüşmelerde bazı yakınlarına daha önce intihar edeceği yönünde mesaj gönderdiği, ailevi sorunları nedeniyle intihar etme eğiliminin olduğu yönünde bilgiler elde edilmiş, ayrıca olay sonrası şahsa ait kişisel eşyalar içerisinden intihar edeceğine dair not bulunmuş, olay yerinden elde edilen ilk bulgular ışığında olay intihar da dahil olmak üzere tüm yönleri ile araştırılmakta ve değerlendirilmekte, Olay hakkında geniş çaplı soruşturma Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda devam etmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz kayıtlarının tetkikinde, şahsın daha önceden Müdürlüğümüzün herhangi bir birimine veya Cumhuriyet Savcılığına mağdur olarak herhangi bir şikayet veya başvurusunun olmadığı, ayrıca 6284 (Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun) kapsamında kendisi hakkında alınmış herhangi bir koruma ve tedbir kararının da bulunmadığı anlaşılmıştır.'

EŞİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Ölen Şemiye Budak'ın cenazesi bugün yakınları tarafından ESOGÜ Hastanesi morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne götürüldü. Şemiye Budak'ın eşi işçi emeklisi olan Erhan Budak'ın ise 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Kars'ta MHP'den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0