Görüş Bildir
Haberler
İstanbul ve Adana'da 'Sakallı' İki Kişi Öldürüldü, Tarsus'ta 11 Yaralı

İstanbul ve Adana'da 'Sakallı' İki Kişi Öldürüldü, Tarsus'ta 11 Yaralı

Onedio Medya
23.07.2015 - 13:11 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 13:58

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 'IŞİD’le bağlantılı' olduğu ileri sürülen Mürsel Gül'ün öldürülmesini Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üstlendi. Adana’da ise İslamcı kimliğe sahip Kalem Vakfı üyesi Türkben evinde öldürüldü.  Türkben'in yakınları 'Sakal bıraktığı için IŞİD'cidir diye PKK'lılar tarafından öldürüldü' açıklamasında bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gül’ü üç ay boyunca takip ettiklerini bildiren YDG-H, söz konusu kişinin IŞİD saflarında savaştığını ve yedi ay önce yaralanarak tedavi olmak amacıyla İstanbul’a döndüğünü belirtti.

Açıklamada Mürsel Gül’ün IŞİD içinde üst düzey bir yetkili olduğu ve bombalı saldırı hazırlığı içerisinde olduğu da iddia edildi.

'IŞİD’e yönelik saldırılar devam edecek'

YDG-H, IŞİD üyelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve tespit edilen birçok kişinin öldürüleceğini bildirdi. Açıklamada “Suruç katliamının hesabı sorulacak” ifadeleri yer aldı.

IŞİD hesapları intikam peşinde

Öte yandan IŞİD’e yakınlığıyla bilinen bazı sosyal medya hesaplarından da Mürsel Gül’ün ölümü doğrulandı. Söz konusu hesaplardan Gül’ün intikamının alınacağı ve PKK’dan hesap sorulacağına dair açıklamalar yapıldı.

Adana'da bir kişi öldürüldü

Adana’da 33 yaşındaki Ethem Türkben kimliği belirsiz kişiler tarafından evinde, yakın mesafeden ateş edilerek öldürüldü.

İstanbul'da öldürülen Mürsel Gül - Adana'da öldürülen Ethem Türkben

Adana'da Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana gelen olayda, gazetelerdeki haberlere göre, İslamcı Kalem Vakfı üyesi Türkben'in evine akşam saatlerinde gelen yüzünde kar maskesi bulunan kimliği belirsiz kişi veya kişiler ateş ettikten sonra kaçtı. Ağır yaralanan Türkben, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Türkben'in İHA'ya konuşan yakınları 'Türkben'in akşam namazından sonra evine gelip en büyüğü 5 yaşında olan 3 çocuğuyla birlikte yemek yediği sırada evin yüzü kar maskeli 3 PKK'lı tarafından basıldığını belirterek, 'Ethem biraz dindar biriydi ve sakal bırakmıştı. Sırf dindar olduğu ve sakal bıraktığı için IŞİD'cidir diye PKK'lılar tarafından öldürüldü. Hem de en büyüğü 5 yaşında olan çocuklarının gözü önünde öldürüldü. Eve giren 3 kişi de Ethem'e ateş etmiş. Biri karnına ikisi kafasına isabet etmiş. Böyle bir canilik olmaz' dediler.

Tarsus’ta 11 yaralı

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Suruç saldırısını protesto eylemi sırasında açılan ateş sonucu, aralarında beş polis ile eski Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduğu 11 kişi yaralandı.

Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, durumları iyi.

Olaylar nedeniyle Mersin-Adana tren seferleri iptal edildi.

Diken, Bianet ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0