Görüş Bildir
Haberler
Pitoresk İstanbul ile İki Asır Öncesine Yolculuk

Pitoresk İstanbul ile İki Asır Öncesine Yolculuk

Batuhan
17.03.2016 - 11:22

Dünyanın ilk dijital sergisi olma iddiasını taşıyan 'Pitoresk İstanbul', geçen hafta gün İstanbul Deniz Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel yönetmenliğini Bülent Özükan’ın üstlendiği sergide, 19. yüzyıl ressam seyyahları Melling, Schranz, Allom, Bartlett, Lewis ve Ayvazovski’nin İstanbul’u konu edindiği gravürler ‘dijital seyahatnameler’ olarak dev boyutlu perdelerde canlandırılıyor.

Boyut Yayın Grubu’nun dijital restoratör ve animatörlerden oluşan ekibi tarafından tablolar, perdelere watchout sistemiyle yansıtılıyor. Ziyaretçilerini 200 yıl öncesinin İstanbul’una götüren sergide, 6 sanatçı için ayrı ayrı interaktif ekranlardan bilgiler veriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orijinal eserlerin de yer alacağı bu bölümden sonra 4 buçuk metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda dev yüzeylerin bulunduğu Codex Art salonuna geçiliyor. 19.’uncu yüzyıl İstanbul görüntüleri, döneminin müzikleri eşliğinde 35 dakikalık bir gösteri olarak izlenebiliyor.

Pitoresk İstanbul 22 Mayıs’a kadar İstanbul Deniz Müzesi’nde ziyarete açık olacak. Sergiyi 12-18-19 Mart ve 1-2 Nisan tarihlerinde ziyaret edenler, tek bir bilet ile hem sergiyi görebilecek hem Anjelika Akbar’ın canlı performansını dinleyebilecekler.

Milliyet Sanat

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın