Görüş Bildir
Haberler
Pirus Ne Demek? Pirus Zaferi Ne Anlama Geliyor?

Pirus Ne Demek? Pirus Zaferi Ne Anlama Geliyor?

13. Cumhurbaşkanı seçim sonuçları hakkında açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 'Bu bir Pirus zaferidir' ifadelerini kullandı. Özdağ'ın açıklamasının arından vatandaşlar Pirus zaferinin ne anlama geldiğini merak etti. Pirus'un ne ifade ettiğini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Pirus ne demek? Pirus zaferi ne anlama geliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pirus Zaferi Ne Demek, Anlamı Ne?

Pirus Zaferi Ne Demek, Anlamı Ne?

Pirus zaferi bir deyim olarak kullanılır. Pirus zaferi; yıkıcı büyüklükte kayıplar verilerek kazanılan bir zafer anlamına gelir. Kazanılan bu büyük zaferin verilen kayıplardan sonra bir anlamı kalmaması halini ifade eder.

Pirus Kimdir? Pirus Ne Demek?

Pirus Kimdir? Pirus Ne Demek?

Pirus, MÖ 318/319 - MÖ 272 antik çağlarında yaşamış Espir kralıdır. MÖ 280-279 yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma’ya saldırma kararı alır. Bu saldırısında sonuçlarını düşünmeyen Pirus ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder. Savaşı sonunda kazanan Pirus, 50 filin desteklediği ordusunun tamamını kaybeder. Her ne kadar savaşı kazanmış olsa da Pirus'un yanında neredeyse kimse kalmamıştır.

Pirus’un aldığı bu zaferden sonra “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği rivayet edilir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkûm galibiyetleri anlatmak için kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir.

Pirus Zaferi Neden Gündemde?

Pirus Zaferi Neden Gündemde?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 13. Cumhurbaşkanı seçim sonuçları hakkında açıklamada bulundu. Özdağ 'Türkiye için önümüzdeki süreç çok zor olacaktır. Erdoğan kazanmıştır ancak bu bir Pirus zaferidir. Kazanırken mağlup olmuştur' ifadelerini kullandı. Bu nedenle 'Pirus Zaferi' gündem oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friedrich Nietzsche

Kazandı %2 farkla, enkaz devraldı dolar 3 haftada 60 kuruş arttı, enflasyon zaten belli, alım gücü, kiralar, mülteci sorunu.. Bu millete acırsam beni kainat s