Görüş Bildir
Haberler
Pfizer Sigara Bırakma İlacını Topluyor: Kanser Riski Var

Pfizer Sigara Bırakma İlacını Topluyor: Kanser Riski Var

Batuhan
20.09.2021 - 09:45

Son dönemde BioNTech ile geliştirdiği koronavirüsü aşısıyla gündemden düşmeyen Pfizer, bir süredir satışta olan 'sigara bırakma ilacı' Chantix'in toplama kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirket, haplarda kansere sebebiyet veren nitrosamin maddesinin  yüksek oranda olduğunu duyurarak bütün Chantix paketlerini toplamaya başladı. Pfizer, bu ilacın hastalara hemen bir zararı olmayacağını öne sürerken uzun vadeli kullanımlarda kansere sebebiyet verilebileceğinin de altını çizdi.

FDA hastaların başka ilaçlara yönelmelerini istedi

FDA hastaların başka ilaçlara yönelmelerini istedi

0.5 miligram ve 1 miligramlık tabletleri çağıran Pfizer’ın ilacı ile ilgili ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), “Uzun süreli kullanımı insanlarda kanser riskini artırabilir. Fakat bu ilacı alanlarda hemen bir risk yok” açıklamasını yaptı.

FDA, hastaların doktorlarıyla görüşmelerini ve bu ilaç yerine başka bir ilaca yönelmelerini istedi.

Haziran ayında kısmen toplatılmıştı

Haziran ayında kısmen toplatılmıştı

Pfizer Haziran ayında bu ilacın dağıtımını durdurmuş ve daha sonra ilaçların bir kısmını toplamıştı. Pfizer o dönemde test sonuçlarını beklediklerini duyurmuştu.

2006 yılında FDA tarafından onaylanan ilaç 18 ve yaşın üzerindeki yetişkinlere reçeteyle satılıyor. Sigara bırakmak isteyenler bu ilacı 12 ile 24 hafta kullanıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

4-5 kişiye bir kaç milyon dolar rüşvet ver, trilyon dolarlık sektör kurtulsun. İnsan sağlığı ile oynamak ne kadar da kolay.

Lethe lethe

nitrosamin üzerindeki araştırmalar 1984 yılında yapılmış, uzun yıllardır da kansere sebebiyet verdiği bilinen bir madde. FDA ve ya WHO tarafından nasıl ruhsa... Devamını Gör

arslanoglu

Çünkü kanser ilacını da yine bu şirket bulacak bir kaç yıla. Ve ne kadar kanser o kadar ilaç ve denek

Requiem Aeternam

Bir imama bir de ilaca güven olmaz.