Görüş Bildir
Haberler
Pfizer CEO'su: 'Aşı Olan Başkasına Virüs Bulaştırır mı Emin Değiliz'

Pfizer CEO'su: 'Aşı Olan Başkasına Virüs Bulaştırır mı Emin Değiliz'

Pfizer CEO'su Albert Burla, ürettikleri aşının koronavirüsten koruduğunu, ancak aşı olan kişinin başkalarına virüs bulaştırıp bulaştırmayacağı konusunda ise 'Emin olmadıklarını' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in aktardığı bilgiye göre,ilaç devi Pfizer'in üst CEO'su Albert Burla, ABD sağlık yetkililerinden onay aldıktan sonra aşının piyasaya sürülmesinin daha hızlı olmasını beklediğini söyledi. Burla, aşıyla ilgili kendisine sorulan 'Aşı olsam bile başkalarına virüs bulaştırabilir miyim?' sorusunu ise şu ifadelerle yanıtladı:

'Bu incelenmesi gereken bir şey. Şu an için bundan emin değiliz.'

Pfizer tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, BioNTech ile birlikte geliştirilen aşının yüzde 90'ın üzerinde etkili olduğu belirtilmişti. 

İngiltere de, aşının ülkede dağıtımını onaylayarak Pfizer aşısını onaylayan ilk ülke olmuştu.

Fauci: İngiltere aşıyı onaylamakta acele etti

Fauci: İngiltere aşıyı onaylamakta acele etti

Pfizer aşıyla ilgili olarak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) de başvurdu ancak henüz onay alamadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anthony Fauci ise, FDA'nın 'Çok dikkatli yetkilendirme sürecini' överek İngiltere'nin Pfizer aşısını onaylamakta acele ettiğini belirtmişti.

Aşı üretim hedefi yarı yarıya düştü

Aşı üretim hedefi yarı yarıya düştü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Pfizer, 2020 aşı üretim hedefini 100 milyon dozdan 50 milyon doza düşürdü. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamasında aşıların üretimi için gereken büyük ölçekli hammadde tedariğinin üretimin yavaşlamasında etkili olduğunu belirtti.

Şirket Sözcüsü Amy Rose tarafından yapılan açıklamada ayrıca, 'Aşıyı bu hızda büyütmek emsalsiz bir durum. Bilinmeyen bir süreçte önemli ilerlemeler kaydettik' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
14
10
8
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Yani diyorki aşı tek seferlik değil devamlı ihtiyaç olacak....ulan elimiz bağlı heriflerin yaptığı üç kağada mecburen eyvallah ediyoruz..abi artık etrafımızd... Devamını Gör

ayy

kardeşim elin kolun bağlı değil. bilime sırtını yasla, hurafelere değil. sıkıntı yok. buna güvenmedin mi? git başka aşıyı yaptır. piyasada faz3te 10a yakın a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

9-10 senelik proje bu. Virüsten aşısına kadar hepsi planlı bir dünya popülasyonu düzenlemesi ve işin kötü tarafı bu sadece başlangıç. Aşı çalışması değil, aş... Devamını Gör

ayy

evet sizin gibilerden kurtulup dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğiz. ben mason örgütünün başıyım biz çıkardık bunu.

Anonymous 300

Anlamadığım konu pandemi ilan edilmiş ve bir aşı bulunmuş, formülün maddi değeri hesaplanıp dünya sağlık örgütü tarafından bi fon oluşturulup satın alınsa ve... Devamını Gör