Görüş Bildir
Haberler
Peş Peşe Esrarengiz Ölümler: 8 Ayda 8 Rus Oligark Hayatını Kaybetti

Peş Peşe Esrarengiz Ölümler: 8 Ayda 8 Rus Oligark Hayatını Kaybetti

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte son 8 ayda art arda Rus oligarkların esrarengiz ölümleri dikkat çekmeye başladı. Son 8 ayda 8 Rus oligark intihar ya da kaza sonucu yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, halen devam ediyor. Son günlerde Rusya'ya yönelik gelen suikast haberlerinin ise ardı arkası kesilmiyor.eçtiğimiz aylarda pek çok Rus oligarkın gizemli ölümlerine bir yenisi eklendi. Dünyanın ve Rusya'nın önde gelen petrol şirketlerinden biri olan Lukoil'in başkanı Ravil Maganov, Moskova'da bir hastanenin camından düşerek hayatını kaybetti.

Rusya, Lukoil'in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov'un ölümünü şüpheli olarak ilan etti. Ancak daha sonra devlet haber ajansı TASS, Maganov'un intihar ettiğini duyurdu.

Ancak son 8 ayda pek çok petrol yöneticisi hayatını kaybetti. Bu durum da yaşananların gizemli olmasına neden oluyor.

İşte hayatını kaybeden Rus oligarklar:

Leonıd Shulman

Leonıd Shulman
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un üst düzey yöneticisi olan Shulman, 30 Ocak'ta bir köyde bulunan kulübede ölü olarak bulundu. Shulman'ın yanı başında bir intihar notu da vardı.

Alexander Tyulakov

Alexander Tyulakov

Gazprom'un bir diğer üst düzey yöneticisi ise Alexander Tyulakov'du. Tyulakov Shulman'la aynı köyde, olaydan bir ay sonra garajında ölü bulundu. Tyulakov'un ölümü de intihar olarak geçti.

Mikhail Watford

Mikhail Watford

Ukrayna doğumlu oligark Mikhail Watford, petrol ve gaz endüstrisi aracılığı ile milyarder olmuştu. Watford, İngiltere'deki evinde ölü bulundu. İngilere halen Watford'un ölümünün şüpheli olduğunu ifade ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vladiaslav Avayev

Vladiaslav  Avayev

Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Gazprombank'ın eski başkan yardımcısı ailesyile birlikte Moskova'daki dairesinde ölü bılundu. Polis, oligarkın elinde bir tabanca buldu. Olayın cinayet ve intihar vakası olarak kayıtlara geçti.

Sergei Protosenya

Sergei Protosenya

Avayev'in ölümünden hemen birgün sonra doğal gaz şirketi Novatek'in eski başkan yardımcısı Sergei Protosenya, İspanya'da bir villada tavandan asılmış bir biçimde bulundu. Aynı zamanda aynı villada eşi ve kızı bıçaklanarak öldürüldü.

Alexander Subbotin

Alexander Subbotin
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Subbotin, Moskova yakınlarında bulunan bir evin bodrum katında ölü bulundu.

Yuri Voronov

Yuri Voronov

Gazprom ile iş birliği içindeki lojistik şirketlerinin başında bulunun Yuri Voronov, temmuz ayında evinde bulunan yüzme havuzunda ölü bulundu. Voronov'un cansız bedeninin yanında bir tabanca da tespit edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Göktaş

Savaş bahane, ev temizliği şahane mi ?

güney Bati

Hmm… Ruslar kendi de öldürmüş olabilir, mallara çökmek icin!

lord

Putler, etrafında güç ve para sahibi korktuğu herkesi temizleyecek.