Görüş Bildir
Haberler
Perşembe Günü Türkiye'de Uygulanacak: Çinli Sinovac'ın Aşısının Brezilya'da Etkinliği Yüzde 50,4

Perşembe Günü Türkiye'de Uygulanacak: Çinli Sinovac'ın Aşısının Brezilya'da Etkinliği Yüzde 50,4

Perşembe günü Türkiye'de uygulanmaya başlayacak olan Çinli şirket Sinovac'ın aşısının Brezilya'da etkinlik oranı yüzde 50,2 olarak açıklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enstitü, verileri paylaşmayı daha önce 3 kere ertelemişti

Enstitü, verileri paylaşmayı daha önce 3 kere ertelemişti

Türkiye'de kullanımına başlanacak Çinli Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının, Brezilya'da yapılan son aşama testlerinde etkinlik oranının yüzde 50,4 olduğu açıklandı.

Çin şirketi Sinovac'ın Brezilya'daki ortağı Butantan Enstitüsü, Faz-3 sonuçlarında elde ettikleri verileri paylaştı. Buna göre Türkiye'de perşembe günü uygulanmaya başlanacak aşının etkinlik oranı yüzde 50,4'te kaldı.

Butantan Enstitüsü Başkanı Ricardo Palacios, yeni sonucun klinik yardım içermeyen 'çok hafif' vakaları içerdiğini söyledi. Butantan Enstitüsü elde ettikleri verileri paylaşmayı daha önce üç kez ertelemişti.

Onay almak için yüzde 50'yi geçmesi gerekiyor

Onay almak için yüzde 50'yi geçmesi gerekiyor

UOL adlı internet sitesi, aşı ile ilgili rapora ulaşan iki kişiyi kaynak gösterdiği haberinde, aşının etkinlik oranının, otoritelerden onay almak için yeterli eşik olan yüzde 50'nin üzerinde ancak yüzde 60'ın altında kaldığının rapor edildiğini yazmıştı..

Sinovac'ın geliştirdiği aşının Brezilya'daki deneyleri Butantan adlı merkez tarafından yürütülüyor. Butantan'ın hazırladığı rapor, ülkenin sağlık otoritesi Anvisa'ya bugün sunulacak.

Brezilyalı Sağlık Bakanlığı yetkilileri, geçtiğimiz hafta aşının etkinliğinin son yapılan çalışmalarda yüzde 78 olarak belirlendiğini açıklamış, federal sağlık ajansı Anvisa ise ön çalışmadaki verilerin tamamının kendilerine henüz ulaşmadığını duyurmuştu.

Bilim Kurulu, aşının Türkiye etkinliğinin yüzde 91,25 olduğunu duyurmuştu.

Bilim Kurulu, aşının Türkiye etkinliğinin yüzde 91,25 olduğunu duyurmuştu.

Türkiye'de perşembe veya cuma günü yaygın kullanımına başlanması planlanan aşının etkinlik oranına ilişkin farklı ülkelerden gelen açıklamalar tartışma konusu oldu.

Türkiye Bilim Kurulu, CoronaVac'ın ülkede yapılan testleri sonucunda toplam etkinliğinin yüzde 91,25 olarak hesaplandığını aktardı.

Brezilya'da ise, ön çalışmalara göre bu oranın yüzde 78 olduğu söylenmişti.

Son olarak, aşının klinik deneylerinin yürütüldüğü diğer bir ülke olan Endonezya aşıya onay vermiş, ülkenin Gıda Güvenliği Ajansı (BPOM), yapılan testlerde CoronaVac'ın yüzde 65 oranında etkili olduğunu aktarmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
85
53
8
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
engin demirdağ

Acaba bu boş aşıları almamız için şirket kimlerin cebini doldurdu?

engin demirdağ

Aracı zaten kazanacak o Allah'ın emri :D Ben ülkece bu aşıyı tercih etmemiz için Sinovac'ın hangi siyasilere para yedirdiğini merak ediyorum.

Özgür GÜR

Bizimkiler buldukları sonucu değil umdukları sonucu açıklamışlar sanırım. Alıs harikalar diyarında 🙄

Ozan Eril

kellepaçanın etkisi daha yüksektir bu ne amk