Görüş Bildir
Haberler
Pek Kullanılmayan 5 Google Chrome Kısayol Tuşu

Pek Kullanılmayan 5 Google Chrome Kısayol Tuşu

ViraListe
26.10.2015 - 15:52

Pek Kullanılmayan 5 Google Chrome Kısayol Tuşu

Klavye kısayol tuşları internet başında yaptığınız işlerinizi ciddi düzeyde hızlandırabilir. Haberimizde Google Chrome kullanıcıları için oldukça yararlı olduğunu düşündüğümüz ve pek fazla bilinmeyen 5 kısayol tuşunu paylaştık.

1- Google Chrome Tarama Geçmişini Silmek

Chrome’da tarama geçmişini silmek için sağ üst köşede bulunan menü butonuna tıkladıktan sonra Diğer Araçlar -> Tarama Verilerini Temizle yolunu takip etmeniz gerekiyor. Ancak bu işlemi hızlıca yapmak istiyorsanız CTRL+SHIFT+DELETE (Mac için cmd+shfit+del) tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. İkisi de sizi ulaşmak istediğiniz menüye götürecek ve silmek istediklerinizi seçerek silme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

2- Google Chrome Hızlı Arama Yapmak

Hızlı bir arama yapmak ve bunun için mouse kullanmak istemiyorsanız CTRL+K kısayol tuşunu kullanabilirsiniz. Bu kısayol sizi adres satırına götürecek ve adres satırında bir (soru işareti) belirecek. Böylece istediğiniz aramayı hızlıca yapabileceksiniz.

3- Google Chrome Menüsünü Açmak

Google Chrome’da Ayarlar, Eklentiler ve İndirilenler gibi bölümlere ulaşmak için sağ üst köşede bulunan  menü butonuna tıklamanız gerekiyor. Ancak bu işlemi ALT+E kısayol tuşunu kullanarak da yapabilirsiniz.

4- Google Chrome Görev Yöneticisini Açmak

Görev Yöneticisi, Chrome’un kullandığı bellek vs. gibi bilgileri detaylı olarak görebileceğiniz bölümdür. Bu bölüme ulaşmak için menü butonuna tıkladıktan sonra Diğer Araçlar -> Görev Yöneticisi yolunu izlemeniz gerekiyor. Ancak bu işlemi SHIFT+ESC kısayol tuşunu kullanarak da yapabilirsiniz.

5- Google Chrome Kısayol Tuşlarını Değiştirmek

Chrome’da kısayol tuşlarını değiştirmek için menü butonuna tıkladıktan sonra Diğer Araçlar -> Uzantılar yolunu izleyip açılan sayfada en al sağda “Klavye kısayolları” bağlantısına tıklamanız gerekiyor.

Kaynak: http://www.habersirasi.com/pek-kullan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın