Görüş Bildir
Haberler
Passolig Davası 9 Aralık'a Ertelendi

Passolig Davası 9 Aralık'a Ertelendi

Batuhan
30.09.2015 - 11:49

Taraftarların fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle karşı çıktığı e-bilet sistemi Passolig’in iptali için açılan davanın bugünkü duruşmasında uygulamanın durdurulması için tedbir kararı alınması talebi reddedilirken dava 9 Aralık’a ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Passolig karaborsayı sanal bir ortama taşıdı

Ankara 16’ncu Tüketici Mahkemesi’nde görülen davaya HDP milletvekili Sırrı Süreyye Önder ile, Gezi eylemleri sürecinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de katıldı.

Duruşmada söz alan Taraftar Hakları Dayanışma Derneği’nin (Taraf-Der) avukatı, şunları söyledi: “Bankanın bilet satışına aracılık etmektedir. BDDK’ya göre bankanın hizmet aracılığı yapma hakkı yoktur. Passolig sistemi en temel insan haklarına karşı olduğu için dava açtık. Bir buçuk sezondur uygulanan Passolig, taraftarları bir bankaya müşteri yapmaktan başka bir şey yapmadı. Özel bilgilerin sadece TFF’de saklanması gerekirken bankanın insiyatifinde bulunması özel hayatın gizliliğine aykırıydı. Passolig karaborsayı sanal bir ortama taşıdı ve tüketiciyi açıkca mağdur etmektedir. Tedbir kararı uygulanarak Passolig’in iptalini talep ediyoruz.”

Passolig avukatı: Bu uygulama olmasaydı yıldız transferler yapılamazdı

Talep edilen tedbir kararının reddini isteyen Passolig avukatı ise, “Kimse zorunlu olarak üye yapılmamaktadır. 150 kişinin almadığı passoligin iptal davasıyla karşı karşıyayız. Kişisel bilgiler sadece devlet birimleri tarafından görünüyor. Bu uygulama olmasaydı yıldız transferler yapılamazdı” diye konuştu.

Passolig için tedbir talebini reddeden mahkeme heyeti, düzenlemenin iptali için başvuru yapılan Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesine ve davanın 9 Aralık 2015’e ertelenmesine karar verdi.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0