Görüş Bildir
Haberler
Pandemi Döneminde Yeni Bir İş Kolu: HES Kodunu Geçim Kaynağı Yaptı

Pandemi Döneminde Yeni Bir İş Kolu: HES Kodunu Geçim Kaynağı Yaptı

Batuhan
23.09.2020 - 08:48

Diyarbakır Adliyesi önünde 2 yıldır arzuhalcilik yapan lise mezunu Mehmet Ali Askan, kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesi şartından sonra gelen vatandaşlara dilekçe yazmanın yanı sıra HES kodu uygulamasında da destek oluyor. Askan'ın hedefi, üniversite sınavına girerek hukuk fakültesi kazanmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde bulunan Diyarbakır Adliyesi karşısında 2 yıldır baba mesleği arzuhalciliği sürdüren Mehmet Ali Askan, bu şekilde geçimini sağlıyor. Corona virüsü vakalarının arttığı kentte, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül’den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılması şartı getirildi.

"Adliyeye giren vatandaşların çoğu HES kodu almayı bilmiyor"

"Adliyeye giren vatandaşların çoğu HES kodu almayı bilmiyor"

Günde birkaç kez adliyeye girip, çıktığını belirten Askan, kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesi zorunluluğunun ardından, vatandaşların girişte zorlandıklarını gördüğünü ifade ederek, “Adliyeye giren vatandaşların çoğu HES kodu almayı bilmiyor. Bazıları da koşuşturuyor. Benim de aklıma böyle bir fikir geldi. Bu şekilde gelen müşterilere dilekçe yazıyorum ve HES kodunda yardımcı oluyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum” dedi.

"Aslında iş bulamadığım için de bunu yapıyorum"

"Aslında iş bulamadığım için de bunu yapıyorum"

Baba mesleği arzuhalciliği severek yaptığını ve ileride hukuk fakültesi okumak istediği için deneyim de kazandığını aktaran Askan, “Şimdiden hem çalışıyorum hem de bilgi birikimi oluyor. Bir nevi staj gibi oluyor. Aslında bu işler konusunda iyiyim ama Diyarbakır’da son iki yıldır iş yok. Aslında iş bulamadığım için de bunu yapıyorum. Bu işi yapmamın asıl sebebi sevmem ve ilgi duymamdır” diye konuştu.

Dilekçe yazdırmaya gelen Osman Keklikavan da adliyeye geldiğini ve ayrıca HES kodu uygulamasında da Askan’ın kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
20
5
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayça İpekçi

Bu HES kodu ne işe yarıyor ? Kpss'ye girerken de istendi. -Ne işe yarıyor derken, pandemi ile mücadelede NE İŞE YARIYOR ? Bilen varsa aydınlatabilir mi ? Zir... Devamını Gör

Ayça İpekçi

Bu arada genç arkadaşım, umarım iş bulur ve Hukuk Fakültesi'ni kazanırsın, inşallah

Selam Özbakan

hes nedir lo

Ayça İpekçi

Hidro Elektrik Santral , :p

bunedio.net

hes kodu = hayat eve sığar uygulaması kodu