Görüş Bildir
Haberler
İkiye Bölünmüş ve Yüzüne Palyaço Gülüşü Kondurulmuş Kadın “Black Dahlia”nın Tüyler Ürperten Hikayesi

etiket İkiye Bölünmüş ve Yüzüne Palyaço Gülüşü Kondurulmuş Kadın “Black Dahlia”nın Tüyler Ürperten Hikayesi

Suzanne Nathalie Çerçioğlu
02.05.2015 - 01:45 Son Güncelleme: 08.05.2015 - 22:30

Cesede Yapılanlar İnsanlık Dışı!

Cesede Yapılanlar İnsanlık Dışı!
horrorunlimited.blogspot.com.tr

Kendi cinayetinin başrol oyncusu talihsiz kadının cesedi, 1947 ocak ayında L.A.’de boş bir arazide bulunur. Betty'yi bulan kişi, onu atılmış bir vitrin mankeni sanmış.

Belinden tamamen kopmuş, kanı boşaltılmış, el ve ayak bileklerinde işkenceye maruz kaldığına dair ip izleri, vücudunun farklı yerlerinde kesikler bulunan kurbanın göğüsleri doğranmış, üzerinde sigara söndürülmüş. Polis kayıtlarına göre, cesedin cinsel organı çim ile doldurulmuş, anal ilişkiye girilmiş, sol bacağında bulunan gül dövmesi kare şeklinde kesilerek, çıkarılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzelliği Başına Bela mı Oldu?

Güzelliği Başına Bela mı Oldu?

Yaşına göre olgun ve cazibeli Elizabeth Betty Short’un nam-ı diğer ‘Black Dahlia’nın, film yıldızı olma hayaliyle gittiği L.A.'de, 22 yaşındayken hunharca öldürülmesi, polisiye tarihinde çözülmemiş bir sır olarak durmaktadır.

İnişli Çıkışlı Bir Hayat.

İnişli Çıkışlı Bir Hayat.
horrorunlimited.blogspot.com.tr

Annesi ile babası ayrılan Betty, çok  da iyi geçinemediği ve alkol problemi olan babasında kalır. Bir gün babasının arabası köprünün birinde terk edilmiş halde bulunur.  Borçlarından dolayı intihar ettiği düşünülür.

Geçim sıkıntısı yaşayan Betty pejmürde bir hayatın içine düşer, çektiği sıkıntılardan kendini içkiye vurur ve içki içmekten de tutuklanır.  İntihar ettiğini düşünen babası ortaya çıkar ve Betty'nin kafası iyice karışır. Sık sık yer değiştir, garsonluk başta olmak üzere farklı işlerde çalışır.  Hayatını yoluna koyar.

Ve yere Çakılmış Bir Aşk!

Ve yere Çakılmış Bir Aşk!
en.wikipedia.org

Derken hayatının aşkı ile karşılaşır. ABD hava kuvvetlerinde görevli 'Flying Tiger' lakaplı binbaşı Matt Gordon'la nişanlanır. Yaşam sevinciyle dolan genç kadın, hayatının aşkıyla evlilik hazırlıkları yaparken,  pilot Gordon'un 1945'te uçağının düşüp ölmesi ile acılara gömülür.

Hayat Oyununda Başrol Kovalıyor...

Hayat Oyununda Başrol Kovalıyor...

Kendini tekrar toparlayan Betty, şansını oyunculukta denemek ister. Hollywood'a kapağı atar, yeni bir hayat kurar ve küçük rollerde görünmeye başlar. Güzelliği ile dikkat çeken  Betty'nin aktör John Wayne ile flört ettiği de söylenmekte.  

Bir gün deneme çekimine gitmek için evden çıkan Betty'den altı gün boyunca haber alınamaz.

Katil Öldürdükten Sonra Gülmesini İstemiş!

Katil Öldürdükten Sonra Gülmesini İstemiş!

Tarlada ikiye bölünmüş halde bulunan cesedin otopsisinde, kafasında darbe, çürük, kesikler, kanama tespit edilen kurbanın, 'ağızı kulaklarına varır gibi' bir palyaçonun gülen yüz ifadesi benzer şekilde dudak köşelerinden kulaklara kadar 7,5 cm uzunluğunda kesilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katilin Bilinçaltına Yolculuk...

Katilin Bilinçaltına Yolculuk...
tr.wikipedia.org

Suç bilimciler, otopsi raporundaki, beldeki temiz kesik ve boşaltılmış kandan yola çıkarak katilin tıbbi bilgiye sahip olduğu tahmin etmekte. Zeki, temel dürtüsü seks olan, kıskanç ve ölü sevici bir katil profili çiziyorlar. 

İşkence ve acı dolu sakatlama ayinlerinin fazlalığı, sekste doyumsuzlukla ilişkileniyor. Bu tür katiller, çıplak el ya da bıçağı seçiyor. Cinayet sayısı arttıkca işkence ve şiddetin dozunu arttırıyorlar. 

Black Dahlia cinayetinde, cesedin belli bir pozisyonda yerleştirilmesi ve yüzünün gülümser gibi kesilmesi katilin kurgudan hoşlandığını ve -öyle olmasa bile- kendini cinsel olarak zayıf bulduğunu gösteriyor.

Yüzlerce Şüpheli ve Teoriler....

Yüzlerce Şüpheli ve Teoriler....

O tarihteki yakın geçmişte işlenmiş benzer cinayetlerle Black Dahlia cinayeti arasında bağlantı kurulmaya çalışıldı. Bunlardan ilki, 1934 -1938 yılları arasında Cleveland’da, çoğunluğunun kimliği tespit edilemeyen ve geriye sadece 13 kişinin vücut parçalarının kaldığı korkunç 'Torso (gövde) Cinayetleri', ikincisi, fidye için kaçırılan, minik bedeni zarar görmüş halde bulunan 6 yaşındaki Suzanne Degnan'ın cinayeti (Lipstick katili William Heirens).

Gelecek haftalarda işleyeceğimiz Torso Cinayetlerinin katilleri bulunamadığı gibi Black Dahila cinayeti arasında hiçbir bağlantı kurulamadı.

ÖIünce Ünlü oldu !

ÖIünce Ünlü oldu !

Şöhret Betty'yi Kaliforniya'daki bir mezarlığa gömüldükten sonra buldu.  Basının, 'Blue Dahlia'  ismini verdiği korkunç cinayetin kurbanı, 'Hollywood bulvarında Macera arayan bir genç kız' olarak aylarca ön sayfa haberi oldu. Basında yer alabilmek için  Los Angeles polis departmanını sahte itiraf telefonlarıyla meşgul eden 50 'den fazla kişi ortaya çıktı. Bunların bir kısmı yazı dizilerinin devamını sağlamak isteyen gazetecilerdi. 

Betty hakkında daha sonra onlarca kitap yazıldı ve filmler çevrildi. ('The Blue Dahlia' (1946)         'The Black Dahila' (2006)   'The Black Dahlia' (kitap) James Ellroy

66 Sene Sonra Katil Bulunuyor mu?

66 Sene Sonra Katil Bulunuyor mu?

Babasının eşyaları arasında Black Dahlia'yanın fotoğrafını bulan emekli LAPD Detektifi Steve Hodel, o dönem cinayetin baş şüphelisi olan ve Filipinlere kaçan babası Dr. George Hodel'in, aralarında Elizabeth Short'un da bulunduğu çok sayıda kişinin ölümünden sorumlu bir seri katil olduğu iddasını ortaya attı.  Bu iddiayı araştırmak için 'Hayalet Avcısı' isimli bir programla irtibata geçen Hodel'in evinde araştırma yapıldı. Özel eğitilmiş köpekler evde ceset olabileceğinin işaretini verdiler fakat zeminden alınan örneklerden çıkan insan parçaları iddayı ispatlayacak yeterlilikte değildi.  Çünkü Dr. Hödel burayı muayenehane olarak kullanıyordu.

"Black Dahlia" Gülüşüyle Aramızda...

"Black Dahlia" Gülüşüyle Aramızda...

Faili meçhul cinayet davası popüler kültürde yerini aldı, Betty'nin ölmeden önce bulunduğu The Regal Biltmore Hotel  'Black Dahlia' isimli kokteyli çıkardı. Adına bir metal grubu kuruldu (The Black Dahlia Murder)  Eskiden İskoçya'da kabadayılar alkolde aşırıya kaçanların ağzını yardıkları için “Glasgow smile” olarak da anılan yüz şekli   'Elizabeth Short' adıyla gotik bir makyaj tarzına isim verdi. Betty, fotoğraf, heykel ve dövme sanatında da gördüğümüz bu tarzla aramızda...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
636
308
121
56
26
16
14