Görüş Bildir
Haberler
Özgür Özel Kimdir, Nereli? Özgür Özel'in Eğitimi ve Kariyerine Dair Detaylar

Özgür Özel Kimdir, Nereli? Özgür Özel'in Eğitimi ve Kariyerine Dair Detaylar

Elif Ateş
05.11.2023 - 02:59 Son Güncelleme: 05.11.2023 - 03:13

Özgür Özel, 38. Olağan CHP Kurultayı'nda Genel Başkan seçildi. Özel, uzun yıllardır CHP bünyesinde siyasi kariyerine devam etmiştir. Ayrıca CHP Grup Başkanı olarak görev almıştır. Özgür Özel, Manisa'da dünyaya gelmiş ve Manisa milletvekilliği yapmıştır. Peki Özgür Özel kimdir, kaç yaşındadır? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Özel Kimdir?

Özgür Özel

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 yılında Manisa'da doğdu. Annesinin ismi Şükran, babasının ismi ise Talat'tır. Aslen Manisalı olan siyasetçi, 47 yaşındadır. 1998 yılından beri Didem Özel ile evlidir. Çiftin İpek adında bir kızı vardır.

Özgür Özel'in Eğitim Durumu Nedir?

Özgür Özel eczacı

Özgür Özel, Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda okudu. Bornova Anadolu Lisesi'ni bıraktı ve Manisa Lisesi'ne geçti. Ege Üniversitesi Eczacılık bölümünden mezun oldu.

Kariyerine asıl mesleği olan eczacılıkta başlayan Özel, Manisa Eczacı Odasında 1 dönem Genel Sekreterlik ve 2 dönem Oda Başkanlığı görevlerini yaptı. Aynı yıllar içerisinde Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Özel, aynı zamanda Türk Eczacıları Birliğinde 1 dönem Saymanlık, 2 dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. Özel'in, Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlerde üyeliği bulunmaktadır.

Özgür Özel'in Siyasi Kariyeri

Özgür Özel CHP

Özgür Özel uzun bir süre eczacılık yaptıktan sonra, 2011 yılı genel seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili olarak siyasi kariyerine başladı. Özel 24, 25, 26. Dönemde Manisa milletvekili olarak görev aldı.

Özel, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu ve CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu, CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu'na üyedir. 

2015 yılında ise CHP Grup Başkanvekili olmuştur.

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na Seçildi

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı'na Seçildi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 15 Eylül Cuma günü CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etti. 

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Özel, aşağıdaki ifadeleri kullanarak adaylığını açıklamıştı:'Bu Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmek isteyenlerin hikayesidir. Bizler bu yürüyüş ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci karakterini esas alan büyük bir kırılmayı hedefliyoruz. Yeni bir yüzyılda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla yol alacağız.'

5 Kasım Pazar günü yapılan oylama sonucunda Özgür Özel, oyların salt çoğunluğunu elde ederek CHP'nin yeni Genel Başkanı seçildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
20
7
7
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın