Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan Davası: İkinci Sanık 'Cinsel Saldırı'yla da Yargılanacak

Özgecan Aslan Davası: İkinci Sanık 'Cinsel Saldırı'yla da Yargılanacak

Fatoş
15.07.2015 - 13:01 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 14:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada, baş sanık Ahmet Suphi Altındöken'in arkadaşı sanık Fatih Gökçe için ek iddianame hazırlanarak, 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla da yargılanmasına karar verildi. 

Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, 12 Haziran'da Tarsus Adliyesi'nde görülen ilk duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in, diğer sanık Fatih Gökçe'nin cinsel saldırıda bulunduğunu ima eden ifadelerinin ardından Gökçe'nin, mevcut suçlamaların yanı sıra 'cinsel saldırı' iddiasıyla da yargılanmasını istediklerini hatırlattı.

Sanık için daha önce 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek' gibi suçlardan dolayı ceza istendiğini anımsatan Küçük, 'Fatih Gökçe hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan ek iddianame hazırlanarak, dava açıldı. Bu davayla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davamız birleştirildi. Artık Gökçe hakkında da nitelikli cinsel saldırı suçundan yargılanma yapılacak' dedi.

'Deliller suçu doğrular nitelikte'

Küçük, diğer sanık Ahmet Suphi Altındöken'in de cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığını belirterek, 'Artık ikisi de bu suçtan yargılanacak. Zaten biz daha önce kesinlikle böyle bir suçun işlendiği kanaatindeydik. Bu yalnızca bir şüphe değil. Suphi'nin ifadesi de bu yöndeki delilleri doğrular nitelikte' ifadesini kullandı.

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmadaki ifadesinde, olayın yaşandığı minibüsten koltuk başlarının sökülmesinin ardından eve girdiğini, çıktığı sırada Fatih Gökçe'nin araçtan kemerini düzelterek indiğini öne sürmüş, 'Bunu daha önce söylemedim. Araçtan inerken Fatih kemerini, fermuarını düzeltiyordu. Ne yapıyorsun diye sordum 'bir şey yok' dedi' iddiasında bulunmuştu.

Davanın ikinci duruşması, 9 Eylül'de Tarsus Adliyesi'nde görülecek ve sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0