Görüş Bildir
Haberler
Oyunseverler İçin Beyninizi Yakacak ve Telefonu Elinize Yapıştıracak 17 Mobil Zeka Oyunu

etiket Oyunseverler İçin Beyninizi Yakacak ve Telefonu Elinize Yapıştıracak 17 Mobil Zeka Oyunu

theolonius
24.02.2016 - 12:41 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 11:53

Cep telefonları ve tabletler elimizden düşmeyen, hayatımızın önemli bir alanını işgal eden aletler haline geldiler. Genel olarak sosyalleşme adına kullanılsa da oyun amaçlı kullananlar da azımsanmayacak sayıda.

Biz de bunu düşünerek en çok oynanan ve sevilen zihin açıcı zeka oyunlarını sizler için derledik. Bolca oynayın ☺☺

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Trivia Crack

1. Trivia Crack

130 milyondan fazla indirilen Trivia Crack'e günde 1 milyon soru yükleniyor. Ancak bir sorunun en az 100 kullanıcı tarafından onaylanması gerekiyor. Altı kategoride (Bilim, Eğlence, Sanat, Coğrafya, Spor ve Tarih) sorular geliyor ve karşılıklı veya grup halinde, arkadaşlarınla ya da hiç tanımadığın kişilerle yarışıyorsunuz. Oyuna Türkçe eklentisi de geldi. Bu eğlenceli oyunu şiddetle tavsiye ediyoruz.

2. Kelimelik

2. Kelimelik

Kelimelik, dünya üzerinde milyonlarca kişinin oynadığı Scrabble oyununun Türkçe versiyonu. Android cihazlarınız üzerinden ister oyundaki binlerce oyuncuya karşı isterseniz arkadaşlarınız ile karşılıklı olarak oynayabilirsiniz. Bildiğiniz kelime oyunları gibi verilen harfleri kullanarak oyun tahtası üzerinde kelimeler üretmeye çalışacağınız oyunda dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri ekstra puan veren kareler. Bu kareleri kullanarak daha yüksek puan alabileceğiniz kelimeler üretip rakiplerinizi kolayca yenebilirsiniz.

3. Paperama

3. Paperama

Kağıt katlama oyunu Paperama’nın bağımlısı olmanız olası. Son derece sade ve şık bir arayüzle zeka oyunu meraklılarının karşısına çıkan oyunda görevler aşamalar geçildikçe hayli zorlaşıyor. Dikdörtgen şeklinde bir kağıdı belirli bir alana kadar, belli sayıdaki hamle hakkıyla katlamanız bekleniyor.

4. QuizUp

4. QuizUp

En popüler bilgi yarışması olan QuizUp birçok kategoride genel kültür seviyenizi ölçmeye yönelik hazırlanmış olup rastgele karşınıza çıkan rakibinizle kıyasıya yarışmanıza olanak sağlıyor. QuizUp listemizdeki oyunlardan kesinlikle en yararlı olanı. Oyunda yüzlercesi arasından seçtiğiniz konu üzerinde bir rakip ile gelen soruları cevaplayarak yarışıyorsunuz. Sorulara daha kısa sürede ve en çok doğru cevap veren taraf kazanıyor.

5. Bil ve Fethet

5. Bil ve Fethet

Bil ve Fethet, benzeri olmayan bir tür test oyunudur. Soruları cevaplarken bölgeleri işgal edip kaleleri işgal edebilirsiniz.. Bilginizi test edip ve strateji yeteneklerini kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 2048

6. 2048

İlk olarak web tabanlı çıkan 2048’de amacımız 2 ve 2’nin kuvveti olan sayıları birbirleri ile birleştirerek 2048 sayısına ulaşmak. Oyun kısa sürede en çok indirilen oyunlar arasına girdi ve birçok farklı sürümü tasarlandı. Oyunda 2048’e ulaştığınızda devam etmek isterseniz 4096, 8192 gibi sayılara da ulaşabiliyorsunuz. Elde ettiğiniz büyük sayıları aşağı köşede tutmak işinizi kolaylaştıracaktır.

7. Flow

7. Flow

Beyni çalıştırmaya yarayan oyunda aynı renkteki noktaları birleştirmek ve boşta kutu bırakmamak önemli. Bölümlerde gittikçe zorlaşıyor ve hamleler sayılıyor. Bir oyun yap ve 5mb'dan büyük olmasın deselerdi muhtemelen yapılacak en iyi oyun bu olurdu.

8. Numberful

8. Numberful

Numberful bir sayısal bulmaca oyunu. Oyundaki amacınız ise sizden istenen rakamı en uzun bağlantılar kullanarak bulmak. Yani sizden 20 elde etmeniz isteniyorsa oyun alanı içerisindeki rakamları birbirlerine bağlayarak toplayıp 20'yi elde etmeniz gerekiyor.

9. Brain Wars

9. Brain Wars

Oyun içinde çok farklı ve birbirinden eğlenceli pek çok bulmaca oyunu bulunuyor. Renk oyunlarından sayı oyunlarına kadar farklı oyunlarda beyninizi zorlayabilir, kendinizi test edebilir ve aynı anda da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca tek başınıza oynamanın yanında dünyanın her yerinden oyuncularla birlikte de oynayıp onlara kendinizi kanıtlayabilirsiniz.

10. Dooors

10. Dooors

Oyun, bir odanın içinde sıkışıp kalmanızla başlıyor, ardından odanın içindeki öğeleri ve ipuçlarını kullanıp odadan kaçmanız gerekiyor. Ücretsiz oyunda tam 80 oda mevcut, yani bitmek tükenmek bilmeyen bir serüven sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Blendoku 2

11. Blendoku 2

Blendoku, en başta renkler hakkında bir oyundur. Bulmaca türünde geliştirilen oyunda temel olarak amacınız renkleri tonlarına göre sıralamak. İlk başlarda birbirine zıt olarak önünüze çıkan bulmaca parçaları ilerleyen bölümlerde birbirine yaklaşmaya ve farklı kombinasyonlara göre dizilmeye başlıyor. Başta kolay gözüken Blendoku'nun zor bir oyun olduğunu 2. bölümde anlıyorsunuz.

12. Watercolors

12. Watercolors

Oyun, oldukça parlak bir zihinsel mantığa dayalı. Watercolors’da aynı renkleri birleştirmeniz, farklı renkleri bir araya getirerek renkler oluşturmanız bekleniyor.Örneğin maviyle sarı renklerden yeşil renk oluşuyor ve bu rengi tüm oyun alanına uygulamanız bekleniyor.

13. Linken

13. Linken

Linken özellikle grafik kalitesiyle dikkat çeken eğlenceli bir bulmaca oyunudur. Oyundaki temel amacımız ekrandaki şekilleri birleştirerek yolu tamamlamak. İlk bölümler görece olarak daha kolay fakat bölümler geçtikçe işimiz zorlaşıyor. Git gide daha komplike şekiller arasında kaybolmaya başlıyoruz.

14. 94%

14. 94%

Aileler yarışıyor mantığında 100 kişiye sorduk temelli sorulara cevap verirken uykusuz bırakacak bir mobil oyun. Hem Android hem İos'ta bulunabiliyor. Türkçe dil desteği de eklenmiş bulunuyor.

15. 1010

15. 1010

Bağımlılık yaratan oyunda basitçe parçaları yerleştirip ekranda yatay ve dikey sıralar oluşturarak sıraları yok edin, her yok ettiğiniz sıra size yeni alanlar açacak ve ekranın dolmasını engelleyecek. Kolayca öğrenip, eğlenerek ustalaşacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bilgi Yarışı

16. Bilgi Yarışı

Genel Kültür, Tarih, Coğrafya, Kültür Sanat, Spor, Edebiyat, Müzik, Magazin, Sinema ve Çocuk kategorilerinde on binlerce güncel soru çözmeniz için sizi bekliyor.

17. Resimli Kelime Bulmaca

17. Resimli Kelime Bulmaca

4 resim 1 kelime. Resimler hangi kelimeyi anlatıyor? Bulmak size kaldı. Bu eğlenceli oyun uzun süre en çok indirilenlerdeydi. Sosyal medyada gündemi uzun süre meşgul etti.

BONUS: Oly: Görsel Hafıza

BONUS: Oly: Görsel Hafıza

Pelmanism , Shinkei - suijaku , Pexeso, Consantration, Eş Bul olarak bilinen konsantrasyon oyunlarının farklı bir versiyonudur.

Bağımlılık yaratan yeni nesil görsel eşleştirme oyunuDUR. Başta kafa dağıtmak için rahatça oynanabilecek bir oyun gibi görünmesine rağmen, zorlaştıkça beyin yakıyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
536
117
109
51
49
46
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?