Görüş Bildir
Haberler
Oyunlar 2018’de Kırılamaz Olacak

Oyunlar 2018’de Kırılamaz Olacak

Onedio Medya
15.01.2016 - 13:50

Dijital Hak Yönetimi (DRM) sistemindeki gelişmelerin oyunların kırılmasını zorlaştırdığı tartışılırken, Çin merkezli bir korsan grubu, 2018’de oyun kırmanın imkânsız hâle geleceğini iddia ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendilerine ait bir forumları bulunan 3DM adlı korsan grubu, 1 Aralık 2015’te çıkan Just Cause 3 adlı oyunu koruyan Denuvo adlı güvenlik sisteminin oyun kıran uzmanlarını çok fazla zorladığını belirtti. Oyunun kırılmasına yönelik çok sayıda talep olmasına karşın, geçen sürede hâlâ kırılamadı.

Just Cause 3, Denuvo Software Solutions’ın geliştirdiği koruma sistemini taşıyor. Denuvo, varolan DRM korumalı içerikler için ikincil bir şifreleme katmanı oluşturuyor. Avusturya merkezli Denuvo Software Solutions’ın güvenlik çözümü, geçen yılın eylül ayında yayımlanmasına karşın henüz kırılamayan FIFA 16’da da yer alıyor.

3DM Forum’un kurucusu, Bird Sister kullanıcı adıyla yaptığı gönderide, Just Cause 3’ü kırmanın ne kadar zor olduğunu açıklarken, şifreleme teknolojisindeki gelişme trendinin iki yıl içinde oyun kırmayı imkânsız hâle getirebileceğini belirtti. 

Denuvo, daha önce 3DM tarafından kırılmıştı, ancak yeni sürümdeki yama, aynı yöntemle kırılmasını engelliyor.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
32
31
23
17
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asın Bayrakları

Sonunda "oyunlara para mı verilir yaa" diyen torrentçi orospu çocuklarından kurtulucaz.

filmkolik oyunsever

ben onlardan değilim ama küfür etmeye gerek yok ben cimri zevksizler denmesini tercih ederim.

KOVALA NEJDET

ya siktirin gidin yalanınızı yiyim sizin, aşılamayacak hiç bir güvenlik önlemi yoktur paradan başka ;) oyun şirketleri korsanlarla baş edemeyeceğini anlayınc... Devamını Gör

Erkin Gencay

Ea sportu bilmem ama o dediğin korsancılara para verelim olayını tüm dünyaya yayamazlar öyle olsaydı apple parayla jb yi bitirirdi . Bizim ülkemizde para her... Devamını Gör