Görüş Bildir
Haberler
Oyun Oynamanın En Uygun Yolu Xbox Game Pass Nedir? Xbox Game Pass Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Oyun Oynamanın En Uygun Yolu Xbox Game Pass Nedir? Xbox Game Pass Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Microsoft'un oyun dünyasına kazandırdığı en büyük şeylerden biri tartışmasız Xbox Game Pass sistemi. Xbox konsolları ile bu cephenin en güçlü aktörlerinden olan Sony'e rakip olan Microsoft son yıllarda ise Xbox Game Pass sisteminin de etkisi ile rekabette elini bir hayli güçlendirdi. Peki nedir bu Xbox Game Pass? Günümüzde, özellikle de ülkemizde oyun oynamanın en uygun fiyatlı yollarından olan Xbox Game Pass'in ne olduğuna, sistemin fiyatlarına, barındırdığı bazı oyunlara ve çok daha fazlasına birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, nedir bu Xbox Game Pass?

Öncelikle, nedir bu Xbox Game Pass?

Xbox Game Pass'i en kısa haliyle tanımlamak gerekirse Microsoft'un oyunculara sunduğu bir aylık abonelik sistemi olduğunu söyleyebiliriz ancak elbette ki tüm dünya genelinde milyonlarca oyuncunun tercih ettiği sistemi biraz daha açmak yerinde olacaktır. 2017 yılında hizmete açılan sistem abonelerine aylık üyelik ücreti karşılığında yüzlerce oyundan oluşan bir kütüphaneye sınırsız erişim imkanı veriyor. Bu kütüphane içerisinde ise indie oyunlardan tutun da büyük ses getirmiş yüksek bütçeli AAA oyunlara kadar pek çok yapım yer alıyor.

Peki Xbox Game Pass hangi platformlarda kullanılabiliyor?

Peki Xbox Game Pass hangi platformlarda kullanılabiliyor?

Elbette, adından da anlaşılabileceği üzere Xbox Game Pass sistemi Xbox konsollarında oyuncular tarafından kullanılabiliyor. Microsoft'un oyunculara sunduğu avantajlı aylık abonelik sistemi ayrıca PC kanadında da faaliyet gösteriyor. PC Game Pass sistemi ile oyuncular bu kanatta da yüzlerce farklı oyuna erişebiliyorlar.

Xbox Game Pass sisteminde hangi oyunlar var?

Xbox Game Pass sisteminde hangi oyunlar var?

Bağımsız yapımlardan oyun dünyasının hitlerine, pek çok farklı yapım Xbox Game Pass sisteminde yer alıyor. Örnek vermek gerekirse EA Games'in neredeyse tüm oyunları sistemde yer alıyor zira EA Games'in abonelik sistemi EA Play de Xbox Game Pass'e dahil. Tüm bunların yanı sıra merakla beklenen pek çok oyun da çıktıkları ilk günden itibaren Xbox Game Pass sistemine dahil oluyorlar. Örneğin tüm oyun dünyasının gözünün kulağının üzerinde olduüu, Bethesda'nın yeni oyunu Starfield daha ilk günden Xbox Game Pass sistemindeki yerini alacak. Bunun yanı sıra Atomic Heart, S.T.A.L.K.E.R 2 ve Plague Tale: Requiem gibi oyunlar da çıkar çıkmaz Xbox Game Pass sistemine dahil olacaklar.

Gelelim esas soruya, Xbox Game Pass ne kadar?

Gelelim esas soruya, Xbox Game Pass ne kadar?

Oyun fiyatlarının adeta rokete bağlıymışçasına her geçen gün daha da arttığı günümüz şartlarında Xbox Game Pass sistemi uygun fiyatıyla da kaplerimizi çalıyor. Zira yeni çıkan bir oyunun yaklaşık olarak 600 TL'den fiyatlandırıldığını düşünecek olursak Game Pass sistemi biz oyuncular için gerçekten de bir kurtarıcı gibi

  • PC Game Pass - 29,99 TL (EA Play de dahil)

  • Konsol İçin Game Pass - 29,99 TL

Bu iki plana ek olarak Game Pass Ultimate ise oyunculara hem konsol hem de PC'de sistemin avantajlarından yararlanma imkanı veriyor. Game Pass Ultimate ile Gold avantajlarına da sahip olabiliyorsunuz. Bu da konsol cephesinde çok oyunculu oynama özelliğinden yararlanmak gibi pek çok avantaj içeriyor.

  • Game Pass Ultimate - 44,99 TL (EA Play de dahil)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halihazırda uygun fiyatlı olan Xbox Game Pass'i daha da uyguna getirmeniz mümkün. Bir yıllık Xbox Game Pass nasıl alınır?

Halihazırda uygun fiyatlı olan Xbox Game Pass'i daha da uyguna getirmeniz mümkün. Bir yıllık Xbox Game Pass nasıl alınır?

Xbox Game Pass'in kendi sitesi üzerinde böyle bir seçenek sunulmamış olsa da biraz çetrefilli ancak tamamen yasal yöntemlerle Xbox Game Pass'inizi yıllık olarak alıp hizmeti daha da uyguna getirmeniz mümkün. Bunun için izlemeniz gereken yol ise şöyle:

  • Öncelikle bu yöntemi uygulayabilmek için hiçbir şekilde Xbox Game Pass veya Xbox Live Gold üyeliğinizin bulunmaması gerekiyor. 

  • E-posta hesabınız ile sisteme giriş yaptıktan sonra halihazırda Xbox Game Pass sistemine de dahil olan EA Play servisini satın almamız gerekiyor. EA Play'in sayfasına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz. Sayfadaki planı 1 aylıktan 12 aylığa çevirip toplamda 36 ay edecek şekilde üç plan satın alın.

  • 36 aylık EA Play servisini cebe attıktan sonra şimdi sırada bunu Xbox Game Pass Ultimate ile kombinlemek var. Bir aylık Xbox Game Pass Ultimate paketi satın aldıktan sonra bu paketlerin tümü birleşecek ve toplamda 13 aylık Xbox Game Pass aboneliği elde etmiş olacaksınız. Almış olduğunuz EA Play paketleri bu birleşimde 12 aydan 4 aya düşecek ancak Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiniz yine de çok daha uyguna gelecek. Üstelik Game Pass Ultimate aldığınız için bunu hem konsol hem de PC'nizde kullanabileceksiniz.

Peki Xbox Game Pass oyunları kalıcı mı?

Peki Xbox Game Pass oyunları kalıcı mı?

Aylık abonelik ücreti karşılığında bizlere her türden yüzlerce oyunla dolu bir kütüphaneye erişim imkanı sağlayan Xbox Game Pass en temelde baktığımız zaman bir kiralama hizmeti mantığında çalışıyor diyebiliriz. Kısacası Microsoft bizlere aboneliğimiz devam ettiği müddetçe sistemde yer alan oyunlara erişim imkanı sağlıyor ancak abonelik süremiz sona erdiğinde oyunlara erişim hakkımızı da kaybetmiş oluyoruz. Yani Xbox Game Pass sistemi üzerinden cihazlarımıza indirip oynadığımız oyunlara sahip olmuyoruz ve bu oyunlar kalıcı olarak hesaplarımıza eklenmiyorlar. Oyunlara sahip olmak için değil, onları oynamak için abonelik ücreti ödüyoruz.

Bir diğer konu ise Xbox Game Pass sisteminin kütüphanesinde yer alan oyunların değişiyor oluşu. Microsoft çok önem verdiği Xbox Game Pass sisteminin kütüphanesini her geçen gün daha da genişletmeye devam ediyor. Oyun dünyasının ses getiren ve merakla beklenen pek çok büyük bütçeli yapımı daha çıkış yaptıkları ilk günden Game Pass'e ekleniyor. Ancak sisteme eklenen oyunlar olduğu gibi kütüphaneye veda eden yapımlar da olmuyor değil. Bazı oyunlar belli sürelerin sonunda Xbox Game Pass sisteminden kaldırılıyorlar. Ancak bu oyunlar sistemden kaldırılmadan önce her ay Microsoft tarafından bir duyuru yapılıyor.

Özetlemek ve sorumuzun kısa cevabına gelecek olursak, hayır Xbox Game Pass oyunları kalıcı değiller.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?