Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasının Yeni Gözdeleri: Oynarken Kazanç Elde Edebileceğiniz 9 Play2Earn Oyunu

Oyun Dünyasının Yeni Gözdeleri: Oynarken Kazanç Elde Edebileceğiniz 9 Play2Earn Oyunu

Kripto para sektörünün büyümesi ve dallanıp budaklanması, oyun sektörüyle kesişmesine neden oldu. Öyle ki artık oyunlardaki eşyalar NFT olarak kullanılabiliyor, oyun içi emek gerçek paraya dönüştürülebiliyor. Oynayanlara para kazandıran oyunlara ise Play2Earn (Oyna kazan) oyun diye tabir ediliyor. Peki bu oyunlardan en popülerleri hangileri? Gelin inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Axie Infinity

1. Axie Infinity

Axie Infinity, P2E denince akla gelen ilk oyunlardan bir tanesi. Bu kart oyununda Axie adı verilen, çeşitli özelliklere sahip yaratıkları toplayarak PvP savaşlara giriyor, bu savaşların sonucuna göre AXS kazanıyoruz.

2. Trivians

2. Trivians

Adı üzerinde bir Trivia oyunu olan Trivians'ta amacımız rakiplerimizi sorulara doğru cevapları vererek alt etmek. Oyunu Google Play Store ve App Store'dan indirebilirsiniz.

3. Rise Online World

3. Rise Online World

Rise Online World, 5 Kıtaya açılan ilk Türk MMORPG'dir. Dünyada playtoearn oyunlar içerisinde en güvenilir ve sürdürülebilir tokenomics sunan projelerdendir.  

Oyunda farklı sınıflar arasından istediğinizi seçerek ister çevreye, ister rakiplerinize karşı karakterinizi güçlendirmelisiniz. Oyunun NFT pazarı sayesinde oyun içi eşyalarınızı veya karakterlerinizi kripto para karşılığında satmanız mümkün.

4. Decentraland

4. Decentraland

Decentraland, kendine bir 'Sanal dünya' olarak hitap eden, oyuncuların arazi alıp satabildiği bir sanal gerçeklik platformudur. Oyuncular, arazilerinin üzerinde ne olacağına sadece kendileri karar verir. Hem Windows hem de tarayıcı üzerinden oynayabildiğiniz bu oyunda avatarınızı kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz eşyaları ve arazileri kripto para karşılığında alıp satabilirsiniz.

5. Alien Worlds

5. Alien Worlds

İçerisindeki kartları NFT olarak barındıran Alien Worlds, temelinde bir kart oyunu. Oyundaki kartların (NFT'ler) karakter, silah gibi birçok farklı türü var. Oyun, bu kartların etkileşimine dayanmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Splinterlands

6. Splinterlands

Hearthstone tarzında bir kart oyunu olan Splinterlands'te tahmin edebileceğiniz gibi oynamak için kullanılan kartları NFT olarak alıp satabiliyorsunuz. Oyunu hem mobilden hem de tarayıcınızdan oynamanız mümkün.

7. Silks

7. Silks

Silks, gerçek yarış atlarının performanslarını oyuna yansıtarak o atların NFT sahiplerine token kazandıran bir oyundur. Silks'teki her NFT (yani at) türüne göre farklı istatistiklere sahiptir. At yarışlarına meraklıysanız bir göz atın deriz.

8. Sorare

8. Sorare

Sorare, temelinde bir fantazi futbol oyunudur. Oyunda, oyuncuları temsil eden NFT kartları alıp satabilir, kurduğunuz kadronun başarısına göre ETH kazanabilirsiniz.

9. Forest Knight

9. Forest Knight

Forest Knight, Android üzerinden oynayabileceğiniz tur bazlı bir strateji oyunudur. Hem PvE hem de PvP olarak oynayabileceğiniz Forest Knight'ta farklı takım kompozisyonlarıyla savaşabilir, kartlarınızı birleştirebilir ve duruma göre geliştireceğiniz stratejik hamlelerinizle oyunu kazanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
6
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın