Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasına Yeni Giren Çocukların Oynaması Gereken Güvenli Oyunlar

Oyun Dünyasına Yeni Giren Çocukların Oynaması Gereken Güvenli Oyunlar

Her gün yüzlerce yeni insan dünyasına oyun atıyor, bu kocaman kitlenin bir parçası haline geliyor. Elbette bu dünyaya ilk girdiğinizde oynadığınız oyunlar bir hayli önem taşıyor. Yanlış oyun seçimlerinde bulunmak sizleri oyun dünyasından soğutup uzaklaştırabildiği gibi kimi oyun seçimleri de bu dünyaya daha yakın bir şekilde bağlanmanızı ve sevmenizi sağlayabiliyor. Bu listemizde özellikle oyun dünyasına yeni giren çocukların oynayabileceği oyunlara değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alba: A Wildlife Adventure

1. Alba: A Wildlife Adventure

Alba: A Wildlife Adventure, bir yandan eğitirken bir yandan da eğlendiren bir yapım. Alba isimli ana karakterimizin büyükannesi ve büyükbabasının yaşadığı adaya ziyaret edişini konu alan oyunda, adada bir sağa bir sola giderek keşif yapıyor, doğayı tanımaya ve onu korumaya çalışıyoruz.

2. Animal Shelter

2. Animal Shelter

Animal Shelter oldukça başarılı bir hayvan barınak simülasyonu. Oyunda barınağa bırakılan hayvanlara bakıyor, onların yemeklerini ve sularını veriyor, ilaçlarını sağlıyor, muayene ediyor yani kısacası gerçek bir hayvan barınağında ne yapılıyorsa onu yapıyoruz. Eğer küçük dostunuz hayvanlara ilgi duyuyorsa Animal Shelter kesinlikle ona oynatmanız gereken oyunlardan.

3. Disney Dreamlight Valley

3. Disney Dreamlight Valley

Disney Dreamlight Valley, bir yaşam simülasyonu oyunu. Onu bu kadar özel kılan ise elbette Disney evreninde geçiyor oluşu. Yıllar boyunca filmlerden izleyip gördüğümüz ve bağlandığımız Disney karakterlerinin de yer aldığı bu oyunda maceradan maceraya atılabilir, bu büyülü dünyanın bir parçası olabilirsiniz.

4. Animal Crossing: New Horizons

4. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons eğer özellikle elinizde bir Nintendo Switch'iniz varsa göz gezdirmeniz gereken bir yapım. Çiftlik simülasyonu olarak karşımıza çıkan Animal Crossing: New Horizons'da çiftçilik yapabilir, hayvanlarla uğraşabilir, balık tutabilir, böcek toplayabilir ve daha onlarca farklı aktiviteye dahil olabilirsiniz.

5. Untitled Goose Game

5. Untitled Goose Game

Deli bir kaz, kasabada serbest kalıp etrafta koştursa ne olurdu? Untitled Goose Game işte tam olarak bu sorunun cevabını veriyor. Çılgın bir kazı kontrol ettiğimiz Untitled Goose Game'de şehirde kargaşa çıkarıyor, insanları rahatsız ediyor, dükkanlardan eşya çalıyor ve etrafımızdaki insanların günlerini mahvetmeye çalışıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stardew Valley

6. Stardew Valley

Stardew Valley her yaştan oyuncunun oynayabileceği bir yapım. Sakinleştirici ve rahatlatıcı havası ve verdiği sevgi dolu atmosferi ile küçük çocuklar için de biçilmiş bir kaftan. Ayrıca oyun co-op olduğu için siz oyuna dahil olabilir, yapımı küçük arkadaşınızla beraber deneyim edebilirsiniz.

7. Wobbly Life

7. Wobbly Life

Wobbly Life gerek tek kişilik gerekse de grupça oynanabilen bir aksiyon macera ve keşif oyunu. Yaşadığınız ada içindeki görevleri ve mini oyunları yerine getirerek para kazanabilir ve bu sayede kendi zevkinize göre kıyafetler, evler ve arabalar alabilirsiniz. Wobbly Life özellikle arkadaşlarla oynandığında daha zevkli hale gelen oldukça eğlenceli ve rahatlatıcı bir yapım.

8. It Takes Two

8. It Takes Two

Hazelight tarafından geliştirilen ve yönetmenliğini Josef Fares'ın üstlendiği It Takes Two, küçük dostunuzla beraber oynayabileceğiniz harika bir yapım. Boşanma sürecinden geçen bir çiftin hikayesini çocuksu bir dille anlatan It Takes Two, oynanış anlamında da sunduğu çeşitlilikle göz dolduruyor.

9. Stray

9. Stray

Stray 2022'nin en büyük ve popüler isimlerinden birisi. Distopik bir şehirde ailesinden ayrı kalan bir kedinin hikayesini izlediğimiz oyun, fazla oynanış içermemesi ve sakin havasıyla tam da çocuklara göre bir isim. Çok fazla uzun sürmemesi ve bir iki oturuşta bitirilebilmesi de çocuklar açısından artı bir durum.

10. LEGO Oyunları

10. LEGO Oyunları

Lego oyunları, oyun dünyasına yeni adım atan çocuklar için harika bir seçim. Hem çok fazla çeşit barındırması hem de eğlenceli ve şakacı havalarıyla LEGO oyunları arasından küçük dostunuzun zevkine göre bir şeyler bulabilirsiniz. İnanılmaz Aile'den Harry Potter'a, Star Wars'dan Batman'e ve Indıana Jones'a kadar uzanan bu geniş kütüphaneden dilediğinizi seçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın