Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasına Hükmeden En Zengin 10 Oyun Şirketi ve Değerleri

Oyun Dünyasına Hükmeden En Zengin 10 Oyun Şirketi ve Değerleri

Atakan Gümrükçüoğlu
23.11.2022 - 10:42 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 17:59

Hepimizin oynadığı, içinde kaybolduğu oyunları yapan firmaların değerlerini hiç merak ettiniz mi? Oyun dünyasının tepesinde bulunan ve bu dünyaya hükmeden 10 şirketi listeledik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bandai Namco

10. Bandai Namco

2006 yılında Namco ve Bandai şirketlerinin birleşimi ile Japonya'da kurulan Bandai Namco, birçok Uzak Doğu ülkesinde bir hayli popülerdir. Son dönemlerde Batı piyasasına doğru kaymaya başlasa bile oyun dünyasının sayılı şirketleri arasında yer almayı başarıyor. Pac-Man ve Tekken gibi oyun serileriyle bilinen şirketin günümüzdeki piyasa değeri 15.2 Milyar dolar olarak biliniyor.

9. Nexon

9. Nexon

1994 senesinde Güney Kore'de kurulan Nexon stüdyoları, günümüzde mobil oyun sektörünün devleri arasında yerini alıyor. Hem Asya tarafında hem de Batı tarafında piyasaya sürdüğü mobil oyunlar bir hayli seviliyor ve oynanıyor. Güncel piyasa değeri ise 20.9 Milyar dolar olarak biliniyor.

8. Take-Two Interactive

8. Take-Two Interactive

1993 senesinde kurulan ve dünyanın en popüler oyun serilerinden birisi olan Grand Theft Auto'nun sahibi Take-Two Interactive, 21,03 Milyar dolar piyasa değeri ile karşımıza çıkıyor. Bünyesinde 2K ve Rockstar Games'i barındıran şirket, Borderlands, Bioshock, NBA2K ve Read Dead serilerinin de sahibi konumunda.

7. Electronic Arts

7. Electronic Arts

Battlefield, Need for Speed, The Sims, Medal of Honor, FIFA, Dead Space ve daha niceleri. Herkesin bildiği Electronic Arts, bugün video oyun devleri arasında yerini korumayı başarıyor. Güncel piyasa değeri 36.3 Milyar dolar olsa bile bunun artacağına hiç şüphe yok.

6. Nintendo

6. Nintendo

1889'da oyun kartları üreten firmadan günümüze kadar uzanan bir yolculuk Nintendo. Güncel piyasa değeri tam tamına 51.8 Milyar dolar. Piyasaya sürdüğü konsollar bir yana, hayatımıza soktuğu Donkey Kong, The Legend of Zelda, Kirby ve Mario gibi yapımlarla da kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Activision Blizzard

5. Activision Blizzard

Ocak 2022'de Microsoft tarafından satın alınan Activision Blizzard, çok yönlü bir oyun firması olarak biliniyor. Activison tarafında Call of Duty ve Prototype gibi oyunları görürken Blizzard tarafından ise Starcraft, Warcraft ve Diablo gibi serileri görebiliyoruz. Güncel piyasa değeri ise 57,21 Milyar dolar olarak biliniyor.

4. NetEase Games

4. NetEase Games

Çin merkezli oyun firması olan NetEase, Batı'da adını yavaş yavaş duyurmaya başlayan bir şirket. Daha önceden mobil oyunlar yayınlamış ve Blizzard ile Asya pazarında ortaklık kurmuştu. Günümüzde Quantic Dream gibi firmalarla ortaklık yürüterek Batı oyun sektörüne açılmayı hedeflemiştir. Piyasa değeri ise 62.9 Milyar dolar olarak biliniyor.

3. Sony

3. Sony

Sadece oyun değil teknoloji ürünleri de satışa sunan Sony, çok ama çok büyük bir şirket. Güncel piyasa değeri 108.1 Milyar dolar olarak hesap ediliyor. Video oyun sektöründe PlayStation konsolları ile elde ettiği gelirin yanı sıra çıkardığı oyunlar ile de adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor.

2. Tencent

2. Tencent

Tencent Games, daha önce hiç duymadığınız bir firma olabilir fakat oyun dünyasında çok büyük bir söze sahip. Fortnite ve Unreal Engine ile bilinen Epic Games hisselerinin %40'ına sahip. Ubisoft ve Supercell gibi oyun firmalarının hisselerine de sahip. Ayrıca League of Legends'ın mimarı Riot Games'in de sahibidir. Güncel piyasa değeri 456.8 Milyar dolar olarak biliniyor. Çok uçuk bir rakam değil mi?

1. Microsoft

1. Microsoft

Ve son olarak Microsoft! Xbox ve Game Pass hizmetleriyle oyun sektörünün zirvesine oturmayı başardı. Piyasaya sürdüğü Halo, Fable ve Age of Empires gibi serilerle de adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Ayrıca dönem dönem satın aldığı oyun firmalarıyla birlikte de gücüne güç katmaya devam ediyor. Güncel piyasa değeri 1,79 Trilyon dolar olarak belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
7
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın