Görüş Bildir
Haberler
Oynarken "Bu Kadar da Olmaz Artık" Dedirten, Adeta Sabır Törpüsü Niteliğinde 9 Oyun

Oynarken "Bu Kadar da Olmaz Artık" Dedirten, Adeta Sabır Törpüsü Niteliğinde 9 Oyun

Bu listede yakın oyun tarihinin en zorlayıcı oyunlarını derledik. 2005 öncesinde Atari ve benzeri konsollarda pişen oyuncular bu listeye bakıp tebessüm edebilir. Bu oyunlar eski konsol oyunları kadar zor olmasa da sabrınızın hudutlarını zorlamak için ideal yapımlar olarak öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Getting Over It with Bennet Foddy

1. Getting Over It with Bennet Foddy

Getting Over It ise affetmeyen yapısıyla bilinen bir tırmanma oyunu olarak öne çıkıyor. Oynayana bilgisayar kasasını çöpe attıran, klavyeyi masaya defalarca kez masaya vurmak suretiyle kırdıran yapım, çıkış yaptığı dönem yüksek popülerlik kazanmış ve zorluğuyla akıllarda yer etmişti.

2. Cuphead

2. Cuphead

Cuphead takdire şayan sanat tasarımı ve nostaljik çizgi filmleri andıran görselliğiyle bizi bizden alıyor. Saç baş yolduran zorluğuyla oyun kolları kırdıran oyun iki oyunculu oynanışı destekliyor. Dileyenler oyun kollarının alev alacağı Cuphead'in dünyasına arkadaşıyla beraber atılabilir.

3. Hollow Knight

3. Hollow Knight

Souls formülünü 2 boyutlu dünyasıyla birleştiren Hollow Knight, müziklerinden sanat tasarımına kadar her yönüyle bizi kendine hayran bırakmayı başardı. Hollow Knight zorlayıcı yapısı ve yenilmek bilmeyen düşmanları sebebiyle zor oyunlar arasında da yerini alıyor.

4. osu!

4. osu!

Fare sol tıkına bir tepki olarak geliştirilen osu!, belli bir müzik repertuarı eşliğinde çeşitli yuvarlaklara basmanızı istiyor. Popüler ritim oyunu idrak edilmesi zor bölümleriyle oynayanı transa geçirirken izleyenin de aklını başından alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Nioh

5. Nioh

Team Ninja tarafından geliştirilen Nioh'da yalnız bir gezgine hayat veriyor ve Japonya'nın kıyılarından derinliklerine doğru giden bir yolculukta birbirinden zorlayıcı düşmanlara karşı mücadele ediyoruz. Kendine has oynanış bileşenlerini türün ana elementleriyle birleştiren Nioh serisi 'benim sabır eşiğim ne kadar acaba?' diyenler için harika bir imtihan olacak.

6. Sekiro: Shadows Die Twice

6. Sekiro: Shadows Die Twice

FromSoftware imzalı Sekiro: Shadows Die Twice oyuncuları kılıçların birbirine delicesine çarptığı fantastik bir Samuray öyküsüne davet ediyor. Souls formülünün bambaşka bir suret kazandığı müthiş oyun, firmanın diğer oyunlarından ayrılan yapısı ve unutulmaz başdüşmanlarıyla aklımızdan çıkmayacak.

7. Dark Souls

7. Dark Souls

Hidetaka Miyazaki ve ekibinin oyun dünyasında bir mihenk taşı olarak bilinen oyunu Dark Souls, üçlemenin ilk oyunu olmuş ve çıkış yaptığı dönem oyun dünyasında yeni bir dönemi başlatmıştı. Soulslike türünün kaynağı olan oyun zorlayıcı dövüş sistemi, birbirinin içine geçmiş bölgelerden oluşan dünyası ve oyuncuya araftaymış gibi hissettiren atmosferiyle gönüllerde taht kurmuştu.

8. Demon's Souls

8. Demon's Souls

Bir dönem birçok oyuncunun 'Dark Souls'a zor diyorsan bir de Demon's Souls'a bak' demesine sebep olan konsol oyunu asla affetmeyen yapısıyla oyuncuların sabır sınırlarını zorlamıştı. Remake sürümüyle yeni nesil konsollara dönen oyun müthiş görselliğinin altında zorlayıcı bir oynanış barındırıyor.

9. Ninja Gaiden

9. Ninja Gaiden

Hayatı daha az sevenler için geliştirilmiş olan Ninja Gaiden serisi ise insanın mental hudutlarını zorlamak için elinden geleni yapıyor. Her oyunuyla farklı bir zorluk seviyesine kapı açan seri oyun dünyasının en zorlayıcı ve en ikonik bölümlerine sahip.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın