Görüş Bildir
Haberler
Oturduğunuz Yerden Size Dünya Turu Attırmayı Vadeden Birbirinden İlham Verici 19 Netflix Yapımı

Oturduğunuz Yerden Size Dünya Turu Attırmayı Vadeden Birbirinden İlham Verici 19 Netflix Yapımı

Nergis
14.12.2020 - 11:31

Not: Bazı belgesel ve şovların tanıtım yazıları Beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/mcas0921/13-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Pedal The World

19. Pedal The World

IMDb: 5.0

Bu belgeselde yolculuk tutkusuna sahip bir Alman yaşamda anlam bulmak için 22 ülke ve 20 bin km'den fazla yol kat ederek dünyayı bisikletle dolaşıyor. Karşısına çıkan engelleri aşmak içinse sosyal medyayı kullanıyor...

18. Expedition Happiness

18. Expedition Happiness

IMDb: 5.9

Bir film yapımcısı ve müzisyen kız arkadaşı yenilenmiş bir okul otobüsüyle Kuzey Amerika'yı dolaşarak köpekleriyle bir yolculuğa çıkarlar...

17. Breakfast, Lunch & Dinner

17. Breakfast, Lunch & Dinner

IMDb: 6.8

'Breakfast, Lunch & Dinner' adlı bu programda Chang ve her bir bölümde farklı bir ünlü konuk gittikleri ülkelerdeki şehirlerin kültürünü ve mutfağını keşfetmek için seyahat ederken yaşadıkları birbirinden enteresan durumları konu ediniyor.

16. Restaurants On the Edge

16. Restaurants On the Edge

IMDb: 6.8

Üç yemek ve tasarım uzmanı, başarısız restoranları muhteşem manzaralarının ötesinde yerel kültüre bağlayarak kurtarmak için dünyayı dolaşıyor.

15. Seven Years In Tibet

15. Seven Years In Tibet

IMDb: 7.1

Avusturyalı bir dağcı olan Heinrich Harrer’ın Himalayalar’a tırmanma hedefi vardır. Dönemin faşist Alman yönetimi de dağcıyı bunun için desteklemekte ve dağcının giderlerini karşılamaktadır. Harrer 1939’da Almanlarla savaş halindeki İngilizler tarafından rehin alınır. Bir şekilde kaçmayı başarır ve Lhassa kentine ulaşır. Burada karşılaştığı Dalai Lama ve ondan öğrendikleri, dağcının tüm hayatını değiştirmek üzeredir. Harrer, budizmin felsefesi ile tanışmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Dark Tourist

14. Dark Tourist

IMDb: 7.5

Yeni Zelandalı film yapımcısı ve gazeteci David Farrier nükleer bir gölden perili bir ormana, dünyanın dört bir yanındaki alışılmadık ve çoğu zaman dehşet verici turizm noktalarını ziyaret ediyor.

13. Jack Whitehall: Travels with My Father

13. Jack Whitehall: Travels with My Father

IMDb: 7.7

Jack Whitehall ve babası Michael çok farklı iki bakış açılarına sahip olmalarına rağmen beraber bir dizi macera ve talihsizlik yaşadıkları Güney Doğu Asya'da bir yolculuğa çıkıyorlar...

12. Ugly Delicious

12. Ugly Delicious

IMDb: 7.8

James Beard Ödüllü şef David Chang dünyanın dört bir yanındaki yemeklerin pişirildiği gözde mekanları konu edinen bu programı sunuyor. Kültürel engelleri yıkmak ve yanlış anlamaların üstesinden gelmek için yiyecekleri bir araç olarak kullanan yazarlar, aktivistler, sanatçılar ve diğer şefler de bu yolculuğunda ona eşlik ediyor.

11. Taco Chronicles

11. Taco Chronicles

IMDb: 7.8

Popüler taco çeşitlerinin her ne kadar uzun ve zengin bir tarihleri olsa da bu hikayelerin büyük bir çoğunluğu bilinmez. Bu belgeselde hem tacoların bilinmeyen bu hikayeleri hem de ağız sulandıran tariflerine yer veriliyor.

10. Magical Andes

10. Magical Andes

IMDb: 7.8

Bu belgesel ise Arjantin, Şili, Bolivya, Peru, Ekvador ve Kolombiya'da Güney Amerika'nın güney ucundan tutun And Dağları'nın dağlık bölgelerinde yaşayan insanlara kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşayan insanları kendisine konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Street Food

9. Street Food

IMDb: 8.0

'Chef's Table'ın yaratıcıları bu sefer de 'Street Food' adlı bu programla  izleyicileri zengin sokak yemeği kültürünün keşfedildiği dünyanın en hareketli şehirlerinden bazılarına götürüyor. Şov Singapur'un seyyar satıcı tezgahlarından Hindistan'ın yemek arabalarına kadar geniş bir yelpazeye sahip olan bölümleriyle çeşitli ülkelerin mutfağına ilham veren kültürel hikayelerini ele alıyor. Ziyaret edilen ülkeler arasında Tayland, Japonya, Endonezya, Güney Kore ve Vietnam var.

8. Down to Earth with Zac Efron

8. Down to Earth with Zac Efron

IMDb: 8.1

Bu gezi programında oyuncu Zac Efron sağlıklı ve sürdürülebilir yaşamın yolları bulmak için sağlık uzmanı Darin Olien ile dünyayı dolaşıyor.

7. The Dawn Wall

7. The Dawn Wall

IMDb: 8.1

Dağcı Tommy Caldwell ve tırmanıcı ortağı Kevin Jorgeson, El Capitan'ın 914 metrelik imkansız olarak görülen Şafak Duvarı'nı tırmanmaya çalışıyor.

6. Chasing Coral

6. Chasing Coral

IMDb: 8.1

Eğer daha önce Great Barrier Reef’de veya dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük sualtı dünyalarında dalmışsanız; Chasing Coral’ı izlerken gözlerinizin dolmasına şaşırmayın. Muhteşem renk ve karmaşıklık içeren yerlerde değil de sadece papağan balıkları veya deniz kaplumbağaları arasında yüzmüş olanlar için bile bu belgesel beklenmedik şekilde dokunaklı gelecektir. Burada sunulan karşı konulamaz görsel kanıtları göz ardı etmek, en inatçı iklim değişikliğini reddedenler için bile zor olacak. Belgeselde doğanın muhteşem varlıkları ile oksijen ve yiyecek kaynaklarının temellerinin tehdit altında olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

5. Somebody Feed Phil

5. Somebody Feed Phil

IMDb: 8.2

Oldukça uzun süredir devam eden sitcom 'Everybody Loves Raymond'ın yaratıcısı olarak tanınan Philip Rosenthal, bu yapım yayından kalktığından beri kamera karşısında ilk kez bu projeyle yer aldı. Kendisi yapım boyunca dünyayı dolaşıp gittiği ülkelerdeki yöresel yemekleri, insan ilişkilerini ve kültürlerini bizlere aktarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Kindness Diaries

4. The Kindness Diaries

IMDb: 8.2

Leon Logothetis tüm dünyayı eski bir motosiklet ile dolaşıyor. Çıktığı bu yolculukta ise başına birbirinden enteresan şeyler geliyor...

3. Tales by Light

3. Tales by Light

IMDb: 8.3

Her güçlü görüntünün arkasında güçlü bir hikaye vardır. Keşif, fotoğrafçılık ve doğal dünyayı birleştiren 'Tales By Light' Avustralya'dan ve dünyanın dört bir köşesinden başarılı fotoğrafçıların hikayelerini konu ediniyor.

2. My Octopus Teacher

2. My Octopus Teacher

IMDb: 8.4

Belgesel 2010 yılında Foster'ın Güney Afrika'da serbest dalışa nasıl başladığını konu ediniyor. Deneyimlerini filme almaya başlayan Foster'ın dikkatini zamanla meraklı genç bir ahtapot çekiyor. Onun evini ziyaret ederek ve aylarca her gün hareketlerini takip ederek hayvanın güvenini kazanıyor. Belgeselde Foster, ahtapotla olan ilişkisinin hayatı üzerindeki etkisini de anlatıyor.

1. Our Planet

1. Our Planet

IMDb: 9.3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor. Yönetmen koltuğunda oturan Alastair Fothergil, 4 yıl boyunca 7 kıtada 50 ülkeyi kayıt altına alarak, gezegenin güzelliği ve doğanın kırılganlığını bizlere aktarıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın