Görüş Bildir
Haberler
Oturduğunuz Yerde Alev Alabilir ya da Eriyebilirsiniz: Sırrı Çözülememiş Birbirinden Tuhaf Hastalıklar

Oturduğunuz Yerde Alev Alabilir ya da Eriyebilirsiniz: Sırrı Çözülememiş Birbirinden Tuhaf Hastalıklar

14.09.2021 - 07:15

Dünya üzerinde farklı türlerde birçok hastalık var. İnsanlar her gün farklı hastalıklara yakalanıyor, tedavi görüyor, iyileşiyor ya da hayatını kaybediyor. Kimi hastalıklar, insanı gerçekten hayrete düşürüyor. Bazılarına hepimizin her gün tanık olduğu, bazılarına ise nadir olarak rastladığımız bu hastalıkların nedenleri ya da tedavileri tüm çabalara rağmen bulunamıyor. İşte sırrı çözülememiş 8 garip hastalık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kulak çınlaması

1. Kulak çınlaması

Kulak çınlaması, günlük hayatta sıkça yaşanılan bir durum. Bu denli yoğun şekilde yaşanmasına rağmen bu hastalığın sırrı hala bulunabilmiş değil. Nedeni ve tedavisi hala bulunamayan bu durumun milattan önceki yıllarda yaşayan insanlarda da görüldüğü düşünülüyor.

2. Havana sendromu

2. Havana sendromu

2016 yılında Küba'da görev yapan ABD'li ve Kanadalı diplomatlarda yeni bir hastalık ortaya çıktı. 'Havana' adı verilen hastalığa bir enerji saldırısının neden olduğu düşünülüyor. Ani duyma bozukluğu ve titreme gibi semptomlarla ortaya çıkan Havana hastalığı, hâlâ gizemini koruyor.

3. MS hastalığı

3. MS hastalığı

Dünya üzerinde yaklaşık 1 milyon MS hastasının var olduğu biliniyor. Bu hastalık kadınlarda ve genç yaşta olanlarda daha sık görülüyor. Erken teşhis, MS hastalığı için tek çare. MS teşhisi konulan kişilere uygulanan tedaviler, yalnızca koruyucu nitelik taşıyor. MS hastalığına yakalanan kişiler, bu hastalığı hayat boyu taşımak zorunda. Çünkü MS'i tamamen yok edecek bir tedavi henüz bulunamadı.

4. Patlayan kafa sendromu

4. Patlayan kafa sendromu

Bu hastalığı yaşayan kişiler, uykuya geçtikleri sırada kafaları patlıyormuş hissine kapılıyor. Bilinen bir zararı olmayan bu hastalık, büyük panik yaratıp kişilerde psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Patlayan kafa sendromunun varlığı, 19. yüzyıldan beri biliniyor ama henüz bir tedavisi bulunamadı.

5. Somatizasyon bozukluğu

5. Somatizasyon bozukluğu

Somatizasyon sendromunun birbirinden farklı birçok belirtiyi içermesi nedeniyle teşhis edilmesi çok zor. Psikolojik bir hastalık olan somatizasyon bozukluğunda hastalar, bedensel duyumlarına daha fazla odaklanıyor ve bu durum, günlük yaşantılarını zorlaştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moebius hastalığı

6. Moebius hastalığı

Yüz sinirleri işlevinin durmasına neden olan bu hastalık, hiçbir yüz mimiğinin yerine getirilememesi ile sonuçlanıyor. Kişinin yaşamını oldukça olumsuz etkileyen Moebius hastalığına dair bir tedavi bulunamıyor.

7. Kendiliğinden yanma hastalığı

7. Kendiliğinden yanma hastalığı

Kendiliğinden yanma hastalığı, ortada hiçbir neden yokken bedenin kendi ürettiği bir ateşle yanması ve ölmesine neden oluyor. Bu dehşet verici durumun nedeni ise bulunamıyor.

8. Terleme hastalığı

8. Terleme hastalığı

Herkes terler fakat bu durum bazıları için ölümcül olabiliyor. Terleme hastalığına yakalanan kişilerde aniden yoğun bir terleme baş gösteriyor. Bu terleme aralıksız olarak devam ediyor ve hasta, 24 saat içerisinde hayatını kaybediyor. Bu durumun nedenine veya nasıl önlenebileceğine dair bir bulgu ise henüz yok.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın