Görüş Bildir
Haberler
Otelcilerin Gözünden 10 Farklı Milletin Misafir Tipleri

Otelcilerin Gözünden 10 Farklı Milletin Misafir Tipleri

Turizm sektörü tüm dünya milletlerinin birbirini tanıması için bir platform oluşturmaktadır. Kişisel tecrübeler ve genel geçer bilgilere göre derlenmiş ve 10 farklı milletten Türkiye otelcilerinin gördüğü davranışlar aşağıdaki galerimizde bulunmaktadır. Sürç-ü lisan etmişsek şimdiden affola.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikalı Misafirler

Amerikalı Misafirler

ABD’den ülkemize gelen misafirler genellikle ikiye ayrılırlar. Bir kısmı ürkek bir kısmı ise cesurdur. Ürkek olanlar için Afganistan’da dahi patlayan bir bomba Türkiye’nin tehdit altında olduğu ve rezervasyon iptali içi çok geçerli bir sebep olabilir. Cesur olanlar ise dünya turuna çıkmış sokakta dahi yatıp kalkabilen yalnızca gezmeyi amaçlamış misafirlerdir. Otelcilerin karşılaştığı genellikle ürkek olan misafirlerdir ve sık sık tuhaf istekler ile karşılaşılır. Havaalanından otele transferin deve ile mi yoksa motorlu bir araçla mı yapıldığının sorulmasından tutun Pakistan ya da Afganistan’ın Türkiye’nin komşusu olduğunu iddaa etmelerine kadar tuhafTırlar. Otelcilere çok sorun çıkarmazlar fakat tuhaflıkları zorluk çıkarabilir.

Fransız Misafirler

Fransız Misafirler

Fransa’dan ülkemize ziyarette bulunmuş olan misafirler otelciler tarafından burnu havada misafir olarak tanımlanabilir. Kendileri hiçbir şart ve koşul altında Fransızca haricinde bir dil konuşmayı tercih etmezler. Kimileri ise sizin Fransızca bilmiyor oluşunuzu sanki tüm dünya Fransızca konuşuyor da bir tek siz bu dili bilmiyormuşsunuzcasına bir eda ile yadırgarlar. Genellikle kısa süreli seyahatler gerçekleştiren Fransız misafirlerimiz bu süre zarfında bolca şarap ve romantik atmosfer talep ederler. Sinirlenmiş bir Fransız misafir otel için büyük tehlike arz edebilir en nihayetinde süs havuzuna küçük abdestini yapan Fransız misafire bu gözler şahit olmuştur.

İngiliz Misafirler

İngiliz Misafirler

İngiliz misafirler su içer gibi alkol içmeleriyle meşhurdur. Kimileri bu kadar alkolün tesiriyle ortalığı dağıtıp hem kendini rezil edebilir hem de otel çalışanlarını zor duruma sokabilir fakat kimileri ise adabıyla kendi grubu arasında eğlenip geceyi sonlandırmayı bilir. İngiliz misafirler otelde alkol ister, futbol ister, yatak ister. Bütün bunları kusursuz şekilde sağlayabilen otel, o misafiri tekrar ağırlayabilir kuvvetle muhtemel. Ayrıca İngiliz misafirler kaldıkları oteldeki misafirlerin genellikle Avrupa ya da Amerika’dan olmasını tercih eder, Orta Doğu’dan misafir görmekten pek hoşnut kalmaz.

Alman Misafirler

Alman Misafirler

Alman misafirler genellikle en az sorun çıkaran en planlı programlı tatil yapan ve asla sürpriz plan değişikliklerinden hoşlanmayan misafirlerdir. Genellikle 3S olarak adlandırılan deniz, kum, güneş turizmi gerçekleştirmek amacıyla ülkemizi ziyaret ederler. Arjantin bardağında bira içmekten, yatıp güneşlenmekten çok hoşlanırlar. Türkiye’de otelcilerin en sevdiği misafirlerden olmuşlardır.

Rus Misafirler

Rus Misafirler

Ülkemiz otelciliği açısından Rus misafirleri bayan ve erkek misafir olarak ikiye ayırmak durumundayız çünkü erkek olanları votka ve votka ister. En büyük tehlike olarak kavga çıkarabilirler ya da diğer misafirleri rahatsız edecek derecede taşkınlık yapabilirler. Bayan Rus misafirler ise oteller için bir avantaj konumundadır. Çünkü memnun kalırlarsa bir daha aynı otele geleceklerdir ve onların bol bulunduğu otellere onlar için Türk misafirler de gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalyan Misafirler

İtalyan Misafirler

İtalya’dan ülkemize gelmiş olan İtalyan misafirler genellikle kibar, centilmen, giyinmesini bilen ve dikkat çeken misafirlerdir. Ülkemizde pek fazla bulunmasalar da bulunanlar iyi izlenim bırakmışlardır. Taşkınlıkları yoktur içip içip ortalığı dağıtmaz, diğer misafirleri rahatsız etmezler. Tek kötü özellikleri beğendikleri bir bayan var ise onu elde etmek için türlü türlü şeyler denerler. İtalyan misafirlerin genellikle istedikleri şey sevişmektir.

Arap Misafirler

Arap Misafirler

Burada Arap misafir olarak anılmalarının genel sebebi Orta Doğu’dan gelen misafirlerin genelinin aynı profillerde olması ve aynı davranışları sergilemelerinden dolayıdır. Arap misafirler otelcilerin korkulu rüyasıdır. Odasında mangal yakmak ister, yattığı yatağa tuvaletini yapmaktan çekinmez, çöplerini koridorlara fırlatır, lobinin orta yerine balgam atmakta bir beis görmez, oda da bulunan türlü eşyaları kullanılamaz hale getirirler. Hepsi için geçerli değil ancak büyük çoğunluğu bu eylemleri gerçekleştirmekte hiçbir çekince yaşamazlar. Bu nedenle otelciler için en zor misafir tipidir. Özellikle Kuveyt’ten gelen misafirler hayret verici şekilde şımarık davranabilirler, çoğu otelcinin meslekten soğuma sebebi olduğu bilinmektedir. Tatmin edici rakamlar ödedikleri su götürmez bir gerçek olmasıyla beraber bu çileye değip değmeyeceği tartışma konusudur.

Uzakdoğulu Misafirler

Uzakdoğulu Misafirler

Uzakdoğu’nun türlü memleketlerinden gelen misafirler Türkiye’de pek sevilen misafir tipleridir.Her şeyden mutlu olabilen, çok nadir şikayet eden misafirlerdir. Kendileri için söylenecek çok fazla söz yok. İyiki varlar.

Türk Misafirler

Türk Misafirler

Türk misafirler genellikle deniz, kumi güneş amacıyla seyahat eden ve çok karmaşık olabilen misafir tipleridir. Her biri birbirinden farklı olabilir. Kimisi hiç şikayet etmez her şeyden keyif almaya çalışırken kimisi herhangi bir şeyden nem kapabilir. Havanın yağmurlu olmasını dahi otelin kusuru olarak görebilenler de mevcuttur, tek kişilik yatakta iki kişi yatmaktan şikayet etmeyenler de mevcuttur. Çok farklılık göstermesine rağmen geneli otelcileri zor duruma sokmaz ve standart bir otel misafiri kıvamındadırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
54
10
9
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın