Görüş Bildir
Haberler
Oruçluyken Oluşan Ağız Kokusunu Önleme Yolları

Oruçluyken Oluşan Ağız Kokusunu Önleme Yolları

Melda Köksal
04.07.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 13:09

Ramazan ayının gelmesi ile oruç tutanların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri de ağız kokusu oluyor. Oruçluyken nefes kokusunu önlemek için, gün boyu bazı tedbirler almak ve ağız hijyenine her zamankinden daha çok dikkat etmek gerekiyor. Peki oruçluyken ağız kokusunu engellemek için neler yapılabilir?

İftar ve sahurdan sonra diş bakımınızı mutlaka yapın. Dişlerinizi fırçalayın ve fırçalama sonrasında ağız bakım suyu ile ağzınızı çalkalamayı unutmayın.

Diş ipi, dişlerde daha ince ayrıntıların da temizlenmesini sağlar ve ağızda kokunun oluşmasını engeller. İftar ve sahurdan sonra diş ipi kullanabilirsiniz.

Sahurda pastırma, sucuk ya da sarımsak gibi kokuya neden olacak yiyeceklerden uzak durun.

Soğuk içeceklerin de ağız kokusuna neden olduğunu biliyor muydunuz? Sıcak havadan dolayı bol bol tüketilen soğuk içecekler ağız kokusunu tetikler. Bu nednele ağız kokusunu önlemek için, oda sıcaklığında içecekleri tercih etmek daha uygun olacaktır.

Öğlen ve akşam vakitlerinde yemek yediğimiz için, vücut alıştığı üzere bu saatlerde mide öz suyu salgılar. Mide öz suyu salgılandığında yemek yenmediği için de ağız kokusu kaçınılmaz hale gelir. Bu yüzden, bu saatlerde konuştuğunuz kişilerle uzak mesafeden iletişimde bulunmaya dikkat edebilirsiniz.

Kendi ağız kokunuzu farkettiğinizde yalnızca su ve diş fırçasıyla dişlerinizi ve dilinizi fırçalayabilirsiniz.

İftar ve sahurdan sonra bir miktar aromatik çaylardan içmek de hem midenizi rahatlatır hem de ağız kokusunun oluşumunu engellemeye yardım eder. Nane, adaçayı ve yeşil çay gibi çayları bu dönemlerde tüketebilirsiniz.

haber kaynağı: 724saglik.org/ağız ve diş bakımı

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın