Görüş Bildir
Haberler
Orta dünya'nın iyileri

Orta dünya'nın iyileri

Yunus Çağrı
06.04.2015 - 19:47 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 02:25

Önceki içeriğim olan Orta dünya'nın kötülerinden sonra sıra iyilerde

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thranduil

1. Thranduil

Thranduil, Yüzüklerin Efendisi serisinde Legolas'ın babası olan elf karakterdir. Eşine olan aşkı yüzünden elflere karşı büyük bir saygı ve bağlılık duymuştur. Gençlik yıllarını ve ikinci çağın sonuna kadar olan olayların hepsini Lindon'da Cirdan'ın yönetiminde yaşamıştır. Üçüncü çağın başında ise Kuyutorman'ı kurmuş ve ordaki elflerin lideri olmuştur. Cesurluğu ve yakışıklılığı ile tanınır. Eski dönemde Elf kraliçesi Galadriel'e aşık olmuştur. En güçlü elf savaşçılarından birisidir. Gümüş kılıçları ve zırhıyla tanınır.

2. Bilbo Baggins

2. Bilbo Baggins

Bilbo Baggins elli yaşına kadar hiç macera yaşamamıştır ve çok sakin bir hayat geçirmiştir. Babasının yaptırdığı Çıkınçıkmazı'ndaki evinde huzurlu ve zengin bir şekilde yaşamıştır. Bilbo güneşli ve güzel bir günde piposunu tüttürürken bir büyücü (Gandalf) gelerek onu Yaşlı Took'un torunu diye cücelerle birlikte bir maceraya sürüklemiştir. Bu maceraya atılırken anne tarafından gelen maceracı ruhu tutmuş ama daha sonra çoğu kez pişman olmuş ve genelde baba tarafından gelen rahatcılık tarafı tutmuştur.

3. Eowyn

3. Eowyn

Eowyn, Eski Rohan Kralı Thengel'in oğlu kral Theoden'in kız kardeşi Theodwyn'in, ve kocası eski Rohan orduları komutanıEomund'un kızıdır. Yüzük Savaşı sırasındaki Rohan orduları komutanı ve Rohan'ın üç numaralı yöneticisi Eomund oğlu Eomer'in kız kardeşidir.

Éowyn'in yüzü çok zarif, uzun saçları altından bir nehir gibidir. İnce ve uzundur fakat çelik gibi sert,güçlü bir görünümü vardır;kralların kızıdır.

4. Legolas

4. Legolas

Adı 'yeşil yaprak' güneş ışığı, elf perisi anlamına gelen Legolas, Kuzey Karanlık Ormanı olan Kuyutorman'ın Sindar Elf KralıThranduil 'in oğludur. Yakışıklılığı ve üstün ok atma becerisiyle dikkat çeker. Elfler arasındaki en güçlü savaşçılardan biridir. Önceleri babası onu Gollum'u bulması için görevlendirdi ama Legolas, yüzyıllardan beri kimseye gözükmeyen, saklanmayı çok iyi beceren Gollum'u bulmayı başaramadı.

5.

5.

Gandalf, bir İstari ya da Orta Dünya büyücüsüdür. Ölümsüz Topraklar'da Gandalf, Olórin adlı bir Maia ruhuydu ve rüyaların efendisiIrmo'nun bahçelerinde (Lorien) yaşıyor ve sık sık merhametli Nienna'yı ziyaret ediyordu.

Güneşin üçüncü çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden biri olmak üzere seçildi. Batı dillerinde Gri Gandalf, Elf dilinde Mithrandir ya da 'gri gezgin', Cüce dilinde Tharkûn ve Harad dilinde de Incánus adıyla tanınıyordu. Dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Éomer

6. Éomer

Rohan orduları komutanı Eomund ve Kral Theoden'in kız kardeşi olan Theodwyn'in oğludur. Eomer'in Eowyn adlı kendisinden dört yaş küçük kız kardeşi vardır.

Daha 26 yaşındayken, Rohirrimlerin 3. komutanı oldu ve Rohan'lı binicileri komuta etti. Gençlik yılları, Rohan için çok zor geçen yıllardı. Rohan insanları, kuzeyden gelen Ork'lar tarafından tehdit ediliyordu.Bu süre içerisinde, kralın sözde danışmanı Galmod oğluGrima, Saruman'ın casusu olarak, kralı tamamen etkisi altına almıştı.

7. Glorfindel

7. Glorfindel

Glorfindel, Altın Çiçek hanedanın reisidir. Glorfindel’de Morgoth’un(melkor) çaldığı Silmaril’lerin peşinden ölümsüz karaları terk eden elflerdendir. Orta dünyada, Glorfindel ve onun takipçileri saklı elf şehri Gondolin’e yerleşti. 472 yılında Sayısız Gözyaşı savaşına katıldı. 510 yılında saklı elf şehri Gondolin Morgoth’un kuvvetleri tarafından saldırıya uğradı. Turgon’un kızı olan Idrili’n yaptırdığı gizli geçitten kaçarken onlara öncülük yaptı.

Bire bir dövüşte Balrog öldürebilen 4 kişiden biridir

8. Galadriel

8. Galadriel

Orta Dünya'da bir Elf soylusudur. Lord Celeborn ile beraber Lothlórien'in yöneticisidir. Kendisine Lórien HanımıGaladhrim HanımıIşığın Hanımı veya Ormanın Hanımı olarak hitap edilir. Lothlórien'de ise, sadece Galadriel Hanım veya Hanım olarak bilinir. Kraliçe değildir, fakat kraliyet soyundan gelir.

Aslen Artanis('asil kadın') ve Nerwen('erkek-kadın', gücünden ve yapısından dolayı) olarak adlandırılmıştır. Galadriel ismi, Celeborntarafından verilmiş olan Telerin Quenyası'ndaki adı Alatáriel'in Sindarince'sidir.

Noldor prensi Finarfin'in Earwen ile evliliğinden doğan tek kızı ve en küçük çocuğudur. Valinor'da doğmuştur. Ağabeylerinin adları;Finrod(Felagund), Angrod, Aegnor ve Orodreth'tir.Tam bir elftir ama Eldar`ın çağrısını kabul etmemiştir.Bu yüzden sürgünde dir.

Ağabeyi Finrod ile adı Lothlorien olup,daha önceleri Belerian olan orman krallığına geldi.Burada Kralın yeğeni olan Celeborn'a aşık oldu ve ağabeyi Finrod'un yanından ayrılıp Celeborn ile kaldı.Derlerki Galadriel'in saçlarında Valinor'daki ikinci ışık kaynağı olan iki ağacın ışıkları gizlidir.

9. Aragorn

9. Aragorn

İnsan ırkından Dúnedain Arathorn ve Gilraen’nin oğlu. Eriador kolcusu ve Yüzük Kardeşliği'nin bir üyesi. Aragorn'un soyu uzun ömür bahşedilenlerden olduğu için Aragorn normal insandan çok daha uzun bir ömre sahiptir. Arwen Undómiel’in kocası. Eldarion ve iki kız çocuğunun babası. Başka herhangi bir çocuğu olduğuna dair kitapta bilgi yoktur. Dunedain'in Reisi ve Yeni Birleşik Krallık'ın ilk kralı.

10. Boromir

10. Boromir

Babası Gondor Vekilharcı ve lordu Ecthelion oğlu Denethor, annesi Dol Amroth prensi Adrahil'in oğlu İmrahil'in kızkardeşiFinduilas'tır. Kendisinden 5 yaş küçük bir erkek kardeşi vardır:(Faramir).Dunedain soyundan geldiği bilinir,isminin anlamı yüksek elfçede 'inançlı mücevher' anlamına gelir. Boromir Minas Tirith'in komutanıdır,şehrini Sauron'un güçlerinden başarıyla korumuştur.Osgiliath'ta kardeşi Faramir Mordor saldırılarına direnirken yardıma gider ve Cadı Kral'ın ordularını mağlup ederek Cadı Kral'ı Mordor'a sürer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gimli

11. Gimli

Gimli, Durin'in halkından Ereborlu bir cüce. Babası Bilbo'nun yanında Yalnız Dağ'a yapılan sefere katılan Glóin'di. Gimli genç olduğu için babasının yanında o serüvene katılamadı, ama kendisi de Tek Yüzük'ü yok etmek için kurulan Yüzük Kardeşliği'ne üye olarak babasından çok daha önemli bir serüvene katıldı. Gimli onurlu, bilge ve güçlü bir savaşçıydı. Savaş alanındaki favori silahı baltasıydı.

Gimli, elf leydisi Galadriel ile karşılaşmasında ondan çok etkilenmişti; ayrıca elf Legolas ile de sağlam bir dostluğu vardı. Bu ilişkiler Orta Dünya'nın cüceleri ile Eldar arasındaki uzun ama zayıf ilişkinin iyileştirilmesine büyük katkıları oldu.

12. Frodo

12. Frodo

rodo Baggins, Shirelı bir hobbit ve 'Yüzük Taşıyıcısı'dır. Üçüncü Çağ 2968'de doğan Frodo, Drogo Baggins ile Primula Brandybuck'ın oğludur. Çocukluğunda yetim kalan Frodo, amcası Çıkın Çıkmazı'nda yaşayan Bilbo Baggins tarafından evlat edinilmiştir. Bir Hobbit için pek maceracı olan Bilbo, aynı zamanda çok iyi bir eğitim almıştı ve hem bir şarkı yazarı hem de Elf gelenekleri ile dili konusunda uzman sayılırdı.

3001 yılında Bilbo yeni maceralara atılmak için Shire'ı terk edeceği sırada Gandalf, Bilbo'da ki yüzüğün tek yüzük olabileceğini düşündü ve giderken yüzüğü Frodo'ya bırakmasını istedi. Bu Bilbo için çok zor olsa da yüzüğü Frodo ya bırakmak zorunda kaldı. Gandalf Minas Tirith'e giderek yüzük hakkında bilgiler topladı. Artık emindi o yüzük İsildur'un Sauron'un parmaklarını kesip aldığı yüzüktü. Frodo'yu hemen Yüzük Seferi'ne yolladı;

13. Samwise gamgee

13. Samwise gamgee

Yüzük Taşıyıcısı'nı tüm bir serüven boyunca -ne sebepten olursa olsun- hiç terketmemiş yol arkadaşı ve koruyucusudur. Gandalf,Frodo ile konuşurken Samwise Gamgee'nin kendilerini dinlediğini fark etmiş ve önce Sam'i korkutmuş sonra da Frodo'nun yol arkadaşı ve koruması olmasını istemiştir.

Sam; Frodo, Pippin ve Merry ile birlikte Ayrıkvadi'ye kadar gelmiş ve tüm maceralara rağmen hiç cesaretini yitirmemiştir. Daha sonra dört arkadaş da yüzük kardeşliğine katıldıktan ve kardeşlik bozulduktan sonra Frodo ile yüzüğü yok etmek için Mordor'a yolculuğa çıkmış ve bunu başarmıştır.

14. Meriadoc Brandybuck

14. Meriadoc Brandybuck

Üçüncü Çağ'ın 3018 yılında Merry, Yüzük Kardeşliği'nin dört hobbit üyesinden biri olarak seçildi. Kardeşlik ile birlikte Mordor'un derinliklerine gitmek, Frodo'nun yüzüğü atmasına yardımcı olmak görevini üstlenirken hiç tereddüt etmedi.Kardeşlik kafilesi ile birlikteMoria'da savaştı ve Gandalf'ın köprüden düşüşüne ve soyu tükenmiş olan balrogların son ferdiyle savaşmasına tanık oldu.

Kafilenin geri kalanıyla -Aragorn'un liderliğinde- Lothlórien'e gitti ve bizzat üç yüzüğün taşıyıcısından biri olan Galadriel'le yüz yüze görüştü ve ondan elf pelerini hediyesi aldı.

15. Peregrin took

15. Peregrin took

Peregrin Took, Shire'lı bir Hobbittir . Üçüncü Çağın 2990. yılında doğan Peregrin Took, Shire Şerifinin oğludur.

Frodo Baggins'in sadık bir arkadaşı ve 2. dereceden kuzeni olarak 3019 yılında Yüzük Seferine katıldı. Moria'da Gandalf'ın Balrog ile dövüşüne tanık oldu.Aragorn'un liderliğinde Lothlorien'e geldi ve Galadriel'in evinde ağırlanarak,ordan hediyeler alıp,kardeşliğin son durağı olan Amon Hen'de onların hayatını kurtarıp kimsenin yardımına gelmeden yüzlerce orka karşı savaşıp, birçok ok yiyip ölen Boromir'i çaresizce izlemek zorunda kaldı ve sonunda uruk-hai'lar tarafından kaçırıldı.Yüzük Kardeşliği bozulana dek Kardeşlik ile birlikte pek çok macera atlattı ve bu olayın ardından arkadaşı Merry (Meriadoc Brandybuck) ile birlikte Uğluk ve Grishnakh Uruk-Hailer ve orklar tarafından esir alındı.

Şanslı bir biçimde fangorn ormanı'na sığınan iki Hobbit, ent ağaçsakalı ile karşılaştılar ve entlerin Isengard'a saldırmaya ikna edilmesinde önemli rol oynadılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Kral Thengel'in ve Lossarnachlı Morwen'in tek oğludur. Biri kendinden büyük olmak üzere dört kız kardeşi vardır. En sevdiği kardeşiTheodwyn'dir. Üçüncü çağın 2948 yılında -Thengel kral olana kadar- ailesinin yaşadığı Gondor'da doğmuştur. YetiştirilirkenRohirrimden çok Sindarin dilini ve Ortak Lisan'ı öğrenmiştir. Halkının dilini daha sonraları öğrenmiştir.

Babasının Ü.Ç. 2980'de ölmesi üzerine kral olmuştur. Denir ki, tacı devraldığı gün, dağlardaki kötü kalpli yaratıklar silahlarını geride bırakarak birden ortadan yok olmuşlardır.

Kardeşi Theodwyn'i yanına alarak tahtını Edoras'a kurmuştur. Gençliğinde elf kanı taşıyan biriyle evlenmiştir ancak kraliçe, oğluTheodred'i doğururken ölmüştür. Theodwyn'in ve kocası Eomund'un ölümünün ardından yeğenleri Eomer ve Eowyn'i himayesine almış, kendi çocuğu gibi yetiştirmiştir.

Theoden, hükümdarlığının erken dönemlerinde güçlü, sağlıklı ve çok etkileyici bir kraldı. Çok çabuk ve iyi kararlar verir, halkının olabilecek en iyi şekilde yaşaması için çabalardı. İyi bir biniciydi. Halkının doğasında olan bir özelliği olarak, uzun boylu ve mağrur yapılıydı, oldukça güçlüydü.

17. Arwen Undomiel

17. Arwen Undomiel

Ayrıkvadi'nin elf prensesi, yarı elf Elrond ile elf kraliçeCelebrian'ın kızıdır.

18. Elrond

18. Elrond

Tam adı Elrond Peredhil'dir. Sindarin lisanında isminin anlamı 'yıldız kubbesi'dir. Beren ve Lúthien'in torunu, Earendil ve AkElwing'in oğludur. Ayrıkvadi onun mekanıdır. Celeborn ve Galadriel'in tek kızı Celebrian, Elrond'un eşidir. Arwen adında bir kızı veElladan ve Elrohir isminde iki oğlu vardır.

Earendil ve Ak Elwing yarı elf olduğu için Elrond'a bir ölümlülüğü seçme hakkı tanınmıştır. Elrond ise, kardeşi Elros'un aksine ölümsüz olmayı seçmiştir. Rivendell'in efendisidir. Üç Yüzük'ten biri olan -hava yüzüğü- Vilya'nın muhafızıdır. Vilya, en güçlü elf yüzüğüdür ve Üç Yüzük'ten biridir. Kralın Dönüşü'nün eklerinde belirtildiğine göre Elrond, Gil-galad'ın varisidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0