Görüş Bildir
Haberler
Önümüzdeki Yıllarda Yapılması Planlanan 16 Korku Filmi

Önümüzdeki Yıllarda Yapılması Planlanan 16 Korku Filmi

Berk S.
30.12.2015 - 16:54

Sinema çağındayız ve film şirketlerinden her gün yeni bir film duyurusuna alıştık artık. Doğal olarak Hollywood'un da elinde senaryo azalıyor. Artık karşımıza eski yapımların Remake, Sequel, Prequel veya Reboot atılarak karşımıza çıkmasını birçoğumuz normal karşılıyor. Aslında bazıları özlediğimiz filmler bile olabiliyor. Birçok film yeniden yapım aşamasında bu yüzden bu galeride sadece yapılacak olan korku filmlerine bakacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Friday the 13th (13 Ocak 2017)

1. Friday the 13th (13 Ocak 2017)

Jason'ın sinemaları rahat bırakmaya pek niyeti yok gibi görünüyor. Korku filmleri tarihinin kült eserlerinden birisi olan 13. Cuma serisine tekrardan Reboot atılıyor. Bu sefer çok daha kanlı ve şiddetli olacağını söyleyen Paramount umarım bizi yeni seri ile memnun eder. Vizyon tarihi 13 Mayıs 2016'dan 13 Ocak 2017'ye ertelenen 13. Cuma'nın yönetmenlik koltuğunda şimdilik kimse olmasa da senaryosu Aaron Guzikowski tarafından yazılıyor.

2. Untitled Cloverfield Sequel (2018)

2. Untitled Cloverfield Sequel (2018)

Filmin konusu New York’a saldıran devasa bir canavarın saldırısına tanıklık eden insanların öyküsünü anlatıyor. İlk önceleri 2009, 2012 ve 2014'de çıkması planlanan devam filmi sürekli ertelendi. Paramount film ile pek ilgilenmediği ve J.J. Abrams ve Matt Reeves'in bu aralar filmi çekmeye pek yanaşmadıkları için filmin çıkış tarihi 2018 olsa da tekrar ertelenmesi muhtemel gözüküyor.

3. It (201?)

3. It (201?)

1990 yılında yayınlanan palyaço kılığa girmiş bir şeytanla, 7 dışlanmış çocuğun mücadelesini anlatan 2 bölümlük mini dizi Stephen King’in aynı adlı romanından ekranlara uyarlanmıştı. Başlarda Cary Fukunaga ile anlaşma yapılsa da Fukunaga bütçe sıkıntıları yüzünden projeden ayrılmıştı. Fukunaga’nın ayrılmasından önce katil palyaço rolü için The Maze Runner filminden tanıdığımız Will Poulter düşünülmüş, ancak yönetmenin ayrılmasıyla anlaşma havada kalmıştı. Filmin yeni yönetmeni ise başarılı korku filmi Mama'nın da yönetmeni olan Andrés Muschietti. Muschietti'nin yoğun bir takvimi olduğu için filmin henüz vizyon tarihi belirsizliği koruyor. Pennywise'ı kimin oynayacağı ise merak konusu. Tim Curry, Pennywise'ı muhteşem canlandırdığı için onu geçmek biraz zor olsa gerek.

4. Chucky 7 (201?)

4. Chucky 7 (201?)

Uzun zamandır ses soluk çıkmayan kült korku serisi Child’s Play’in devamı geliyor. Senaryosu bizzat Don Mancini tarafından yazılan filmin hakkında pek fazla bilgi yok.

5. A Nightmare on Elm Street (2017)

5. A Nightmare on Elm Street (2017)

2010 yılındaki hayal kırıklığının ardından New Line ve Warner Bros yeni film için kolları sıvadı. Freddy rolü için düşünülen Robert Englund bir süre önce maalesef seriye dönmeyeceğini açıklamıştı. Şimdilik filmin senaryosunu David Leslie Johnson'ın yazacağı biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Blob ( 201?)

6. The Blob ( 201?)

İlk olarak 1958'de karşımıza çıkan film ve daha sonra Chuck Russell tarafından aynı isimle 1988'de tekrar yapılmıştı. Film dünyaya düşen bir meteorun üzerindeki jöle kıvamında bir organizmanın insanları ele geçirmesini konu alıyor. İlk filmin sonunda filmin ucu açık bırakılmıştı. Simon West'in yöneteceği ve filmin başrolünde Samuel L. Jackson'ı izleyeceğimiz filmin henüz gösterim tarihi netleşmiş değil.

7. Predator 4 (2018)

7. Predator 4 (2018)

Son çıkan Predators filminin üzerinden 5 yılı aşkın bir süre geçti. Sessizliğini 2014 yazında bozan Predator'dan Fox henüz umudunu kesmiş değil anlaşılan. Shane Black tarafından çekilecek olan Predator filminin geçtiğimiz haftalarda senaryosu aşaması tamamlanmıştı. Filmin tam bir vizyon tarihi olmasada 2018'de vizyona girmesi bekleniyor. Bu filmle ilginç bir bilgide Shane Black'in 1987 yapımlı Arnold Schwarzenegger'in başrolde oynadığı ilk Predator filminde Hawkins rolünü oynamasıydı. Filme eski havasını yakalatacağını ve bu yüzden filmin iyi olacağı kanaatindeyim.

8. Hellraiser (201?)

8. Hellraiser (201?)

Clive Barker tarafından yaratılan ve yönetmenliğini de yaptığı 1987 tarihli Hellraiser filmi yeniden çekiliyor. Serinin ikinci filminden sonra ünlü marka ile ilişkisini kesen Clive Barker, bu sefer senaryoyu da kendisi yazacak. Barker çoğu başarısız olan devam filmlerinden sonra seriyi baştan başlatmaya karar verdi. Bu aralar film ile ile ilgili fazla ses seda çıkmıyor. Dimension Films çatısı altında çekilecek olan Hellraiser yeniden çevriminin vizyon tarihi uzun bir süredir belirsizliğini koruyor.

9. The Mummy (24 Mart 2017)

9. The Mummy (24 Mart 2017)

Mumya filminin yeni versiyonu olacak olan filmin başrolünü Tom Cruise'un oynayacağı netleşmişken; filmde yer alacak diğer oyuncu kadrosu henüz belli değil. Alex Kurtzman'ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapımın senaryosunu ise Jon Spaihts üstleniyor. Universal, Van Helsing'de olduğu gibi bu film ile ilgili de hiçbir bilgi paylaşmıyor

10. Alien: Covenant (6 Ekim 2017)

10. Alien: Covenant (6 Ekim 2017)

2012 yapımı Prometheus'un devam filmi Alien: Covenant'ın çekimleri 2016'nın Şubat ayında Avustralya'da başlayacak. Filmde Covenant gemisi mürettebatının ıssız bir gezegene iniş yapmasını göreceğiz. Filmin, serinin 1979 yapımı ilk filmi Alien'le birebir bağlantılar içereceği açıklanırken, mürettebatın yalnızca insansı robot David'in yaşadığı bu gezegeni saklı bir cennet sanacaklarını ancak zamanla korkunç bir tehlikeyle burun buruna olduklarını anlayacaklarını da öğrenmiş olacağız. Filmin senaryosunu ise  Michael Green ve Jack Paglen kaleme alacak. Prometheus'un başrol oyuncuları Michael Fassbender ve Noomi Rapace devam filminde de seyircinin karşısında olacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Van Helsing (201?)

11. Van Helsing (201?)

2004 yılında başrolünde Hugh Jackman'ın olduğu gişede istediği başarıyı sağlayamayan ve olumlu eleştiriler almayan Van Helsing, yeni bir hikaye ve farklı bir kadro ile tekrar sinema salonlarına konuk olacak. Prometheus'un senaryosunu yazan Jon Spaihts ve The Thing'in senaristi Eric Heisserer, yeni nesil Van Helsing için kalem oynatacak. Eski filmin aksine çok daha sert ve korkutucu olması beklenen film hakkındaki detayları Universal Studios sır gibi saklıyor.

12. Leatherface (2016)

12. Leatherface (2016)

Teksas Katliamı bir çok devam ve bağımsız film ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi de Julian Maury ve Alexandre Bustillo yönetmeliği ile sekizinci kez beyazperdeye gelecek olan film, sorunlu ve bir o kadar da acımasız bir karakter olan Leatherface’in çocukluk dönemini gözler önüne serecek. Filmin başrollerinde Stephen Dorff, Vanessa Grasse, Sam Strike ve Lili Taylor yer alıyor.

13. Cubed (201?)

13. Cubed (201?)

Lionsgate, 1997 yapımı bilim kurgu-korku klasiği Cube filmini 'Cubed' adıyla yeniden çekmeye hazırlanıyor. Önceki serilerin genel konusu bir grup yabancı insanın bir küpün içine hapsedilmesi ve grubun odanın ölümcül tuzaklarla donatıldığını fark etmesi üzerine kurulmuştu. Her duvar başka bir küpe geçen bölmelere sahipti, fakat aynı zamanda oradan geçenleri öldürmek üzere bekleyen tuzaklarla doluydu. Bazıları harekete, bazıları ağırlığa, sese, sıcaklığa ya da başka faktörlere bağlı olan bu tuzaklardan kurtulmak için yabancılar bir grup olarak hareket etmeli ve her tuzağı tek tek etkisiz hale getirecek yöntemi bulmalıydı. Yeni filmin yapımcılığını Jon Spaith (Prometheus) ve Roy Lee'nin (Rings, Bates Motel) yapacağı Cubed’un yönetmenliğini Saman Kesh üstlenecek.

14. Rings (1 Nisan 2016)

14. Rings (1 Nisan 2016)

Rings'in yönetmen koltuğunda 3 días ve Tres Dias (Before The Fall) yapımlarıyla adından söz ettiren İspanyol yönetmen F. Javier Gutiérrez oturuyor. Filmin kadrosuna bu kez Naomi Watts yer almazken, Johnny Galecki, Aimee Teegarden, Laura Wiggins ve Alex Roe filmin başrollerini üstleniyor. Filmin senaristliğini ise Akiva Goldsman üstleniyor. Yeni filmde yapımcılar bu sefer konunun başına dönerek, Samara'nın neden böyle olduğuna eğilmeye karar vermişler. Birçok yapımda gördüğümüz prequel temaları Halka filminde işe yarayacak mı göreceğiz.

15. Gremlins 3 (201?)

15. Gremlins 3 (201?)

Yapımcılığını Steven Spielberg’in, yönetmenliğini Joe Dante’nin ve senaristliğini de Chris Columbus’un yapığı efsane seri Gremlins geri dönüyor. Film bir remake tarzında olmayacak ve seriyi devam ettirecek. Zach Galligan'ın eski rolüyle filme döneceği de gelen haberler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jeepers Creepers 3 (2017)

16. Jeepers Creepers 3 (2017)

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Jeepers Creepers 3 filminin çekimlerine başlandığı haberleri çıkmış ve hatta filmin resmi olmayan fragmanı bile yayınlanmıştı. Fakat o dönem proje rafa kalkmıştı. Geçtiğimiz günlerde Jeepers Creepers 3'ün çekimlerine 2016’da başlanacağı duyuruldu. Yönetmenliğini 2001 yılındaki ilk filmin de yönetmeni olan Victor Salva’nın yapacağı filmin ilk filmin oyuncu kadrosundan tanıdığımız iki isim de aynı. Jonathan Breck ve Brandon Smith, tam 14 yıl sonra Jeepers Creepers’a geri dönüyorlar. Jonathan Breck’i tekrar Creeper rolüyle izleyeceğimiz filmde Brandon Smith ise başrolde olacak. Jeepers Creepers 3'ün, 2017’de vizyonda olması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
20
19
15
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?