Görüş Bildir
Haberler
Onları Canlandıran Oyunculardan Ayrı Düşünüldüğünde Beyin Karmaşasına Yol Açan Roller

Onları Canlandıran Oyunculardan Ayrı Düşünüldüğünde Beyin Karmaşasına Yol Açan Roller

Gozex
20.11.2017 - 18:04

Bazı roller aklımıza oyuncularla kazındı, hatta o kadar kazındı ki başka birini yerleştirdiğimizde o filmi hiç beğenmezdik herhalde. 9GAG'den derlediğimiz bu ünlü rollere baktığınızda neyden bahsettiğimizi anlayacaksınız.

Kaynak: https://9gag.com/gag/aQeK6oW?ref=tp
İçeriğin Devamı Aşağıda

12. John McClane (Die Hard)

12. John McClane (Die Hard)

Söylenene göre ilk başta Arnold Schwarzenegger'e polis McClane rolünü oynaması için teklif yapıldı ve bu filmin 1985 yapımı Commando adlı filminin devamı olması gerekiyordu. Ancak demir adamımız bu rolü reddetti çünkü kötü karakterler Alman aksanı olan teröristlerdi, hatırlarsanız aynı aksan Arnold'da da var.

Diğer adaylar arasında Sylvester Stallone, Harrison Ford ve Don Johnson vardı. Ancak rolü o zamanlar komedileriyle bilinen Bruce Willis kaptı.

11. Tony Stark (Iron Man)

11. Tony Stark (Iron Man)

Robert Downey Jr.'dan başka birini bu rol için düşünemiyoruz bile.

Ancak filmin hikayesi Univeral Stüdyoları'nın 1990'larda telif hakkı kazanmasıyla başladı. 1997 yılında, Nicolas Cage bu role ilgi gösterdi, sonrasında Tom Cruise Tony'i oynamak hatta yapımcı olmak istedi.

Ancak hiçbir şey beklenildiği gibi olmadı. Filmin çekimleri 2006'da anca başlayabildi ve o ana kadar senaryo birçok kez değiştirildi. Zaten iki aktör de filme olan ilgisini kaybetmişti bu noktada.

10. Neo (The Matrix)

10. Neo (The Matrix)

Yapımcılar bu film için öncelikle Will Smith'in başrolde olmasını istediler çünkü kendisi Independence Day, Men in Black gibi filmlerle çoktan efsane olmuştu. Ancak oyuncunun vakti yoktu ve bu rol için yeteri kadar olgun bir insan olmadığını söyledi.

Ewan McGregor, Leonardo DiCaprio ve Tom Cruise rol için adaylar arasındaydı.

9. Jack Dawson (Titanik)

9. Jack Dawson (Titanik)

Titanik'in yönetmeni James Cameron, Matthew McConaughey'den bu rolü oynamasını istedi ancak oyuncu senaryoyu etkileyici bulmadığı için teklifi reddetti. Cameron oyuncuya ikinci bir şans verdi ancak McConaughey'den geri dönüş bile alamadı. Böylece ikinci aday, Leonardo DiCaprio bu film ile efsane oldu.

Ayrıca Christian Bale ve Macaulay Culkin de bu rol için uğraştı.

8. Batman (Batman 1989)

8. Batman (Batman 1989)

Hepimiz Michael Keaton'ın 1989'un Batman'i olduğunu biliyoruz. Ancak bilmediğimiz şey Mel Gibson'ın ilk başta bu rol için düşünüldüğü. Ancak o sıralar Mel çoktan popüler bir aktör olduğu için seçme şansı vardı ve filmin tutacağını düşünmedi. Film 400 milyon dolar gişe yaptı.

Diğer adaylar arasında Charlie Sheen, Pierce Brosnan ve Bill Murray vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Django (Django Unchained)

7. Django (Django Unchained)

Jamie Foxx bu rolü almadan önce yapımcılar Will Smith'e teklifte bulundular ve o da teklifi kabul etti. Ancak senaryoda bazı değişiklikler yapılmasını ve bazı özelliklerin vurgulanmasını istedi. Senaristler herhangi bir değişiklik yapmayı reddetti.

Idris Elba, Chris Tucker, Terrence Howard, Michael Kenneth Williams ve Tyrese Gibson da bu rolü almak için çabaladı.

6. Dr. Robert Neville (I Am Legend)

6. Dr. Robert Neville (I Am Legend)

Bu filmin 1990'ların ortasında çıkması gerekiyordu. Başlıca adaylar Tom Cruise, Michael Douglas ve Mel Gibson idi. Ancak rolü Arnold Schwarzenegger aldı.

Senaryoya göre oldukça karamsar bir filmdi ve ilk bir saat boyunca hiçbir diyalog bulunmamaktaydı. Bu fikir imkansız ve sıkıcı geldiği için çekimler iptal edildi. 2002 yılında proje hayata geçirildi ama Will Smith başrol oyuncusu oldu. Schwarzenegger de yönetmen.

5. Edward Lewis (Pretty Woman)

5. Edward Lewis (Pretty Woman)

Bu filmi Richard Gere olmadan düşünebilir misiniz? Ancak yapımcılar Al Pacino'yu düşünmüşler. Hatta Julia Roberts ile beraber prova bile yapmışlar ancak aktör filmin ilgisini çekmediği fark edip bırakmış. 

Christopher Reeve, Daniel Day-Lewis ve Denzel Washington bu rol için düşünülüyordu ancak Roberts, Gere'i bir teklifi kabul etmesi için ikna etti.

4. Vivian (Pretty Woman)

4. Vivian (Pretty Woman)

Disney bu rolü Julia Roberts'ın oynamasını istemediği için birçok ünlü aktrisi seçmeye çağırdı.

Diane Lane neredeyse rolü alıyordu, ancak çekim ekibiyle tartışmaya girdi ve rol yapmayı reddetti. Başka bir aday olan Michelle Pfeiffer ise senaryoyu beğenmedi.

Sonuç olarak, 21 yaşındaki Julia Roberts rolü aldı.

3. Jack Sparrow (Karayip Korsanları)

3. Jack Sparrow (Karayip Korsanları)

Johnny Depp'in bu karakterle ne kadar iç içe geçtiğini kelimelerle anlatmak zor. Onun jestleri, mimikleri ve mizahı lazım. Peki, bu rolün ilk başta Hugh Jackman için yazıldığını biliyor muydunuz? Ancak yönetmenler onu direkt geri çektiler çünkü Avustralya dışında çok da ünlü değildi.

Rol aynı zamanda Burt Lancaster ile birçok ortak noktası olan Jim Carrey ve Matthew McConaughey'e de teklif edildi ancak McConaughey teklifi reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Michael Corleone (The Godfather)

2. Michael Corleone (The Godfather)

Paramount, Warren Beatty ve Robert Redford gibi popüler aktörleri istiyordu ancak ikisi de reddetti. O zamanlar oldukça meşhur olan Dustin Hoffman da bir çetenin bir parçası olmak istemedi.

Ancak Francis Coppola, Al Pacino'nun ünlü olmasa da harika bir aktör olduğunu düşünüyordu ve sonuna kadar diretti. Stüdyo karşı çıksa da çekimlere üç hafta kala bir kontrat imzalandı.

1. Christian Grey (Fifty Shades of Grey)

1. Christian Grey (Fifty Shades of Grey)

Bu karakter bir sürü aktör için oldukça zorlayıcıydı. Ryan Gosling ve Robert Pattinson asil adaylardı. Yönetmen Alacakaranlık'taki rolü yüzünden Robert'ın Christian rolüne olmayacağını söyledi. Gosling'in de filme ilgisi yoktu, sonuç olarak Jamie Dornan rolü kaptı ve aklımızda Christian Grey olarak yer edindi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
22
15
9
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
A.N

ay aman tom cruise bi şeyden de eksik kalsın

portlekgoz

Sondakinde bir titreme geldi o kadar tatlı bir oyuncuyu nasıl bir canavar

Adige Shapsug

I Am Legend in yönetmeni Francis Lawrence değil mi? yanlış mı hatırlıyorum