Görüş Bildir
Haberler
Onlarca Vatandaş Yıkılmak Üzere Olan Binalarda Oturuyor: 'Korku İçinde Yaşıyoruz'

Onlarca Vatandaş Yıkılmak Üzere Olan Binalarda Oturuyor: 'Korku İçinde Yaşıyoruz'

Emre Ordu
12.02.2019 - 22:38 Son Güncelleme: 13.02.2019 - 08:48

Kartal'da yıkılan apartmanda 21 kişi can verirken, Türkiye bir kez daha çürük ve kaçak binaları konuşuyor.  Rize'de de yıllar önce inşa edilen ve dolgu olan zemindeki kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan toplam 96 daireli 4 binada eğim giderek artıyor. Korku içinde yaşayan apartman sakinleri binaların bir an önce yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Engindere Mahallesi'nde deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanda 30 yıl önce inşa edilen 72 daireli 3 blok ile yanlarında yer alan 6 katlı 24 daireli bir başka binanın zemininde kaymalar yaşandı. Bazı ev sahipleri, yapıları demir direklerle güçlendirmeye çalıştı, çok sayıda daire ise boşaltıldı.

'Riskli yapı' raporuna rağmen henüz bir adım atılmadı

'Riskli yapı' raporuna rağmen henüz bir adım atılmadı

Gün geçtikçe binalardaki eğim artarken, 24 daireli bina ile bitişiğindeki bina arasında boşluk oluştu. Tehlike oluşturan binalar için 'riskli yapı' raporu hazırlandı. Ancak, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımı gündeme gelen binalarla ilgili henüz bir adım atılmadı. Riskli binalarda yaşayan vatandaşlar, korku içerisinde evlerinde kaldıklarından yakınarak, binalar yıkılmadan önlem alınmasını istedi.

"Binalar yamuluyor, duvarlar çatlıyor"

"Binalar yamuluyor, duvarlar çatlıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğimli binada oturan daire sahibi Necla Birben, 'Binalarda eğim var. Bu bir gerçek. Binalar yamuluyor, duvarlar çatlıyor. Balkonlara demir direkle destek verdiler. Artık bu binalar yıkılsın ve yeniden yapılsın. Yıllardır korku içerisinde yaşıyoruz' dedi.

Binaların zeminini su bastığını belirten Mehmet Birben ise, 'Zemin bitmiş. Binanın çevresinde beton kaplama ile bir güçlendirme yapıldı ve binalar böyle ayakta durmaya çalışıyor. Burada bir kentsel dönüşüm olmalı. Önlem alınmazsa 2-3 yıl sonra bu binalar çökebilir' ifadelerini kullandı.

"Çocuklar gece uyuyamıyor"

"Çocuklar gece uyuyamıyor"

Binada korku içerisinde yaşadıklarını anlatan Ayfer Demir, 'Çocuklar gece uyuyamıyor. Kalkıyorlar 'Anne evler yan, yıkılır mı?' diye soruyorlar. Evde sanki düşecek gibi oluyoruz' diyerek evlerin yıkılıp yeniden yapılmasını istedi.

"Kartal'da bina yıkıldı, biz de tedirgin olduk"

"Kartal'da bina yıkıldı, biz de tedirgin olduk"

Recep Bıyık da, 'Binaların zemini sakat. Burada güvende değiliz. 20 yıldır bu binadayım. Bekliyoruz ve ne olacağını bilmiyoruz. Kartal'da bina yıkıldı, biz de tedirgin olduk' ifadelerini kullanarak önlem alınmasını istedi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
37
22
10
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Yaldızlı

Aslında bütün İstanbulluların korkması gerek büyük marmara depreminden sonra şehrin yarısı gider. Önlemsizliğe bakarsa yüksek ihtimal öleceğiz.

Kunti kunti

balkonun altinami destek koymus o bina yan gitmesin diye

imstillcapulcu

deprem paraları, vergileri ve aradan geçen 20 yıl sonuç hiçbirşey yapılmamış olduğu, ve ironi çöküğün altından çıkan 9 yaşındaki tayyip, alkışlamaya devam ed... Devamını Gör