Görüş Bildir
Haberler
Omicron Varyantı Türkiye'de! 6 Kişide Tespit Edildi

Omicron Varyantı Türkiye'de! 6 Kişide Tespit Edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün Omicron varyantının Türkiye'de altı kişide tespit edildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de 5, İstanbul'da 1 vaka olduğu bilgisini aktaran Bakan Koca, 'Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar.' dedi.

Vatandaşlara bir de çağrıda bulunan Koca, 'Vatandaşımız tedirgin olmasın, ön bilgilerle bulaşıcılığın düşük olabileceğini düşünüyoruz' dedi.

Aşılar Omicron'a karşı etkili mi?

Aşılar Omicron'a karşı etkili mi?

Güney Afrika kökenli Omicron, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant olmuştu.

'Daha hafif hastalığa neden olduğuna dair kanıtlar var'

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Omicron'un halen dünyadaki hakim olan Delta varyantına göre daha hafif hastalığa neden olduğuna dair bazı kanıtlar olduğunu belirtti.

İngiliz bilim insanlarının yakın zamanda yaptığı analizler ise aşıların Omicron'a karşı daha az etkili olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre üçüncü doz aşı varyanta karşı yüzde 75'e varan oranda koruma sağlıyor.

Pfizer ile BioNTech firmaları da Kovid-19 aşılarının hatırlatıcı üçüncü dozunun Omicron varyantına karşı etkili olacağını, gerekirse sadece Omicron varyantına yönelik bir aşıyı da Mart 2022'ye kadar hazır edebileceklerini duyurmuştu.

Bugün salgın nedeniyle 191 kişinin daha yaşamını yitirdiği, 19 bin 255 yeni vakanın tespit edildiği açıklanmıştı. 👇

Türkiye'de günlük vaka ortalaması son bir aydır 20 bin bandında seyrediyor 👇

Türkiye'de günlük vaka ortalaması son bir aydır 20 bin bandında seyrediyor 👇

Günlük vefat sayısı ise 190-200 seviyelerinde 👇

Günlük vefat sayısı ise 190-200 seviyelerinde 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
15
9
9
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lune2020

Fahrettin Koca ne diyorsa tersini düşünün. Kesin yok dediği gün tespit edilmiştir varyant . Malum 11 Mart 2019' da da aynısını yaşadık.

Abc Xyz

Mart 2020

onr gly

Günaydın, uzmanlar götünü yırtıyor Türkiye'de omicron olmaması imkansız diye 2 haftadır bir fiil bunu tekrarladılar. Ülke kültür mozaiği, kenyalısı, afganı, ... Devamını Gör

ayhan eken

ekonominin kötüleşmesine bahane çıkıyor şükür:)

Hayir Omicron Türkiye'ye gelmesi an meselesi, eninde sonunda gelecekti. Ekonomi zaten kötü, turizm sezonuda bitti, yani karantina süreclerine hazir olun.