Görüş Bildir
Haberler
Omicron Varyantı Belirtileri Neler? Omicron İle Grip Arasındaki Farklar Nelerdir?

Omicron Varyantı Belirtileri Neler? Omicron İle Grip Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs mutasyon geçirerek başka varyantlara evrilmeye devam ediyor. Varyant çeşitliliği arttıkça hastalığın belirtileri de değişmeye devam ediyor. Omicron varyantı başta ülkemizde olmak üzere birçok dünya ülkesinde vaka sayılarında artışa neden olmaya devam ediyor. Delta varyatına göre daha hızlı bulaşıcılık oranı olan omicronun belirtileri ile gribin arasındaki farkın ne olduğu merak ediliyor. Peki omicron varyantı belirtileri neler, kaç günde geçer? Omicron ile grip arasındaki fark nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte insanlarda birçok hastalık yeniden görülmeye başlandı. Başta soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların yayıldığı bu günlerde vatandaşlar omicron ve grip arasındaki farkların neler olduğunu merak ediyor. Delta varyatına göre daha hızlı bulaşan Omicron varyantı ile ilgili detaylar da vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  Omicron varyantı belirtileri neler, kaç günde geçer? Omicron ile grip arasındaki fark nasıl anlaşılır?

Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

ABD merkezli bir medya kuruluşu, Omicron varyantının belirtileri ile ilgili kapsamlı bir analiz yayınladı.

Güney Afrikaİngiltere, ABD ve diğer ülkelerde Omicron varyantı hastalarının önce boğaz ağrısı şikayetiyle doktora gittikleri kaydedilirken, Omicron varyantının önceki varyantların aksine burundan önce boğazı enfekte ettiği öne sürüldü. Omicron varyantı hastalarının sayılarının giderek arttığı ve semptomların da benzer bir şekilde yaygınlaştığı belirtildi.

Yapılan incelemeler sonrasında Omicron varyantı tespit edilenlerin yüzde 83'ünde öksürük, yüzde 78'inde burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı tespit edilirken, yüzde 74'ünde ise halsizlik görüldü.

Omicron Varyantının Belirlenen En Belirgin Semptomları:

Omicron Varyantının Belirlenen En Belirgin Semptomları:

Bilim insanları Omicron'un koku ve tat kaybına yol açmadığı yönünde bazı işaretlerin olduğunu, ama kesin sonuca varmak için henüz çok erken olduğu belirtiliyorlar. 

- Burun akıntısı

- Baş ağrısı

- Yorgunluk

- Hapşırma

- Boğaz ağrısı

- Eklem ağrıları

Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

Omicron Varyantı Kaç Günde Geçer?

Koronavirüsün veya varyantlarının  kaç günde geçeceğine dair net bir süre belirtmek mümkün olmuyor. Virüse yakalanan kişilerin genel sağlık durumu, altta yatan kronik bir hastalık olup olmadığı ve yine kaç doz aşı olduğuna göre de iyileşme sürecinde değişikliğe neden oluyor. 

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, karantina sürelerinde de değişikliğe gidildi. Yeni düzenleme ile;

  • Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlendi.

  • 7. günden sonra hafif veya hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erecek.

  • Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları halinde ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erecek.

  • Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş veya hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmayacak. Bununla birlikte, semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam edecek.

  • Aşısız veya hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınacak ve semptom takibi yapılacak. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişilerin karantinası erken sona erebilecek.

Omicron İle Grip Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır?

Omicron İle Grip Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır?

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın