Görüş Bildir
Haberler
Olur da Bir Gün Yolunuz Düşerse: Güzel Kokulu Liman Hong Kong'da Yapılacak 14 Şey

Olur da Bir Gün Yolunuz Düşerse: Güzel Kokulu Liman Hong Kong'da Yapılacak 14 Şey

Fulin
30.07.2016 - 00:32

Güneydoğu Asya'nın ticaret ve aktarma merkezi Hong Kong, inanılmaz dokusu ile gezginlere otantik bir tecrübe vaat ediyor. Buyurun kelime anlamı 'Güzel Kokulu Liman' olan Hong Kong'da yapılabileceklere bir göz atalım. Hong Kong gezilecek yerler deyince ilk akla gelen seçenekler burada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viktorya Zirvesi'ne Çıkmak

1. Viktorya Zirvesi'ne Çıkmak

Hong Kong hava durumu açısından neredeyse dört mevsim mükemmel bir şehir. Denizden 550 metre yükseklikteki bu zirveden tüm Hong Kong'u izlemeniz mümkün. Çoğu insana göre Hong Kong'da yapılacak en önemli aktivite olarak görülüyor. İzleme teraslarında güzel vakit geçirebileceğiniz bu zirveye ulaşım tramvay benzeri bir raylı sistemle ve otobüsler ile oluyor. Kişi başı 50 TL civarında harcayarak gidiş-dönüş tramvay bileti ve teras girişi satın alabilirsiniz.

2. Dim Sum Yemek

2. Dim Sum Yemek

Dim Sum, Hong Kong mutfağının bel kemiği. Buharda pişirilen bir çeşit mantı olan Dim Sum'un içinde çeşitli etler, sebzeler ve tahıllar bulunuyor. Siz de damak tadınıza uygun olanı seçip, bu yerel lezzetle damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Bu yemek aktivitesini kişi başı 30 TL gibi bir ortalama ücretle yapabilirsiniz.

3. Balıkçı Teknesine Binmek

3. Balıkçı Teknesine Binmek

Geleneksel Çin balıkçı tekneleri Hong Kong'da turizm amaçlı kullanılıyor. 'Junk Boat' olarak adlandırılan bu tekneler ile sahilden Hong Kong'u izlemek eşsiz bir aktivite olarak turistlere öneriliyor. Bu tur için 70 TL bütçe ayırmanız yeterli olacaktır.

4. Star Feribotu'na Binmek

4. Star Feribotu'na Binmek

Star Feribotu işletmesi 1888'den bu yana yılda 20 milyon kişiyi Victoria Limanı çevresinde taşıyor. Hong Kong'da metro sistemi kurulmadan önce Hong Kong Adası ile Kawloon arasındaki ulaşımın tek adresi olan Star, günümüzde de hem ulaşım hem de turizm açısından önem taşıyor. 10 TL'ye bu feribotlara 4 gün için sınırsız bineceğiniz kombine bilet alabilirsiniz.

5. Sokak Pazarlarını Gezmek

5. Sokak Pazarlarını Gezmek

Akşam olunca Uzakdoğu'nun en önemli ritüellerinden biri olan sokak pazarlarını gezmek tabii ki Hong Kong'un da en önemli aktivitelerinden biri, sırası gelmişken Hong Kong Türkiye arası saat farkı 5 saat. Kadınlar Pazarı, Temple Caddesi Gece Pazarı; kesinlikle gidilmesi gereken yerler. Buralarda düşük bütçeler ile güzel alışverişler yapabilirsiniz. Ayrıca pazar gezintisinin yanında Hong Kong gece hayatı da dillere destan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyük Buddha Heykeli'ne Gitmek

6. Büyük Buddha Heykeli'ne Gitmek

Masif bronztan yapılmış bu heykelin ağırlığı 220 ton. Şehrin sembollerinden olan bu heykeli görmeden Hong Kong'u gezdiğiniz söylenemez.

7. Ejderha Yolu'nda Yürümek

7. Ejderha Yolu'nda Yürümek

Sürprizlerle dolu bu şehrin içinde doğa ile iç içe bir yürüyüş yapabilirsiniz. İnanılmaz manzara ve mutlak sessizlik içinde bu tecrübeyi renkli Hong Kong seyahatinize sığdırmanız sizin için çok iyi olacaktır.

8. At Yarışlarını İzlemek

8. At Yarışlarını İzlemek

Hong Kong için Çarşamba akşamları at yarışı zamanıdır. Siz de bu ikonik hipodroma gidip bu konuya ilginiz olmasa bile heyecanlı bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

9. Tapınakları Ziyaret Etmek

9. Tapınakları Ziyaret Etmek

Hong Kong'da şehrin kültürünü en derinden hissedeceğiniz yerler tapınaklar. Man Mo Tapınağı ve 10 Bin Buddha Manastırı kesinlikle es geçmemeniz gereken yerlerin başında geliyor.

10. Victoria Parkı'na Gitmek

10. Victoria Parkı'na Gitmek

Hong Kong şehir merkezinde iç içe geçmiş ve çok sıkışık bir görüntü verebilir. Ancak Victoria Parkı bu görüntü ile tamamen zıt bir yapıda. Siz de yorgunluğunuzu bu parka giderek atabilirsiniz. Günün her saatinde hayat dolu bu parkta güzel yürüyüşler mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hong Kong Sanat Müzesi'ne Gitmek

11. Hong Kong Sanat Müzesi'ne Gitmek

Modern sanatların bölgedeki merkezi olan Hong Kong'un inanılmaz bir modern sanatlar müzesi var. Buraya gelip de bu sanat eserlerini görmemek olmaz diyen herkesi bu müzeye gitmelerini tavsiye ediyoruz. Pazar günleri kapalı olan müzeye Çarşamba günleri giriş bedava. Diğer günler 3 TL'ye müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

12. Denize Girmek

12. Denize Girmek

Hong Kong seyahatinde deniz ve güneş beklemeyenler yanılıyor. Şehirde çok güzel plajlar ve mükemmel bir deniz mevcut. Repulse Koyu ve Sai Kung Yarımadası'nı kesinlikle öneriyoruz.

13. Masaj Yaptırmak

13. Masaj Yaptırmak

Özellikle ayak masajı kesinlikle yaptırılmalı. Sokakta dolaşırken tabelaları zaten göreceksiniz. Yaptırmadan önce kısa bir araştırma yaparak çok uygun fiyatlara çok iyi bir masaj yaptırabilirsiniz.

14. Alışveriş Yapmak

14. Alışveriş Yapmak

Hong Kong'a geldiyseniz seyahat bütçenizin en büyük kısmını alışverişe ayırmalısınız. Çünkü binlerce alışveriş merkezi olan şehirde birinden diğerine geçmek için dışarı çıkmanıza bile gerek yok. Çoğu zaman alışveriş merkezleri birbirine içeriden tüneller ile bağlanmış durumda. Elektronik, kozmetik, giyim akla gelen ilk alışveriş kalemleri ve çoğunun fiyatı dünyanın geri kalanına göre çok uygun. Gitmeden önce uzun bir liste hazırlamakta fayda var. Hong Kong alışveriş için biçilmiş kaftan. Hatta Hong Kong havalimanı bile kendi çapında bir alışveriş merkezi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
47
16
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ezhel merve

param yok...

şeyşey

hong kong u küçükken king kong un yaşadığı yer sanıyodum ben asdfg

Fuat Yanık

ulan ben otobüsler bedava olmasa evden çıkamayacağım bana yolun düşerse diyor . fakirim ben çok fakirim . FAKİR