Görüş Bildir
Haberler
Olimpiyat Meşalesini Suriyeli Sığınmacı Taşıyacak

Olimpiyat Meşalesini Suriyeli Sığınmacı Taşıyacak

Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyatları için Atina'da yakılan meşale, şehirdeki mülteci kampına da uğrayacak. Meşaleyi, ülkesindeki bombalı saldırıda bacağını kaybeden Suriyeli atlet İbrahim Hüseyin taşıyacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atina'da yakılan meşale salı günü Eleonas Kampı'na ulaşacak. Meşaleyi taşıyacak atlet ise 27 yaşında ve bombalı saldırıda sağ ayağını kaybeden sporcu İbrahim Hüseyin olacak.

Savaştan önce elektrikçilik yapan Hüseyin, bunun yanı sıra güreş ve yüzme sporuyla da ilgiliydi.

Bombalı saldırıda sağ ayağını kaybeden Hüseyin önce Türkiye'ye kaçtı. Oradan da bir botla 2014'te Yunanistan'ın Samos Adası'na ulaştı.

Yunanistan'a sığınan Hüseyin bir protez bacak alarak Atina'da bir kafede çalışmaya başladı. Kiralık bir dairede yaşayan Hüseyin tutkulu bir sporcu olmaya devam ediyor.

Tekerlekli sandalyeyle basketbol oynayan ve 28 saniyede 50 metre yüzebilen Hüseyin, Olimpiyat meşalesini taşıyacak olmanın büyük bir onur olduğunu söylüyor.

Yunanistan'da 6 gün boyunca taşınacak olan meşale, başkent Atina yakınlarındaki bir sığınmacı kampına getirilecek ve yolculuğuna, 10 sığınmacı atletin katılımıyla gerçekleşecek törenle devam edecek.

Meşale, 27 Nisan'da Brezilyalı yetkililere teslim edilerek Rio'ya gönderilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın