Görüş Bildir
Haberler
Okudukça İçine Gömülüp Bir Parçası Haline Geldiğimiz Edebi Eserlerden 12 Hayali Diyar

etiket Okudukça İçine Gömülüp Bir Parçası Haline Geldiğimiz Edebi Eserlerden 12 Hayali Diyar

Erkam Evlice
08.02.2016 - 19:22

Edebi eserlerde karşımıza çıkan ve sayfaları çevirdikçe bir parçası olmak istediğimiz o hayali diyarları bilirsiniz. Dünyanın sınırlarıyla yetinmeyen yazarların incelikle oluşturduğu, aslında olmamalarına rağmen okurlar için büyük anlamlar ifade edebilen yerlerdir bunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Narnia

1. Narnia

C. S. Lewis’ın eserlerinin geçtiği hayali diyar. Bir dolabın içinden geçerek ulaşılan Narnia, hayvanların dile geldiği ve gizli güçlerin hüküm sürdüğü büyülü bir dünyadır. Türk kültüründen ögeler taşıyan bu diyarda Türk lokumu bulmanız da mümkündür.

2. St. Mary Mead

2. St. Mary Mead

Agatha Cristie’nin eserlerinde sıkça konuğu olduğumuz esrarengiz kasaba. Dedektif Hercule Poirot’nun akıl hocası Miss Jane Marple’ın ikametgahı. Esrarı tükenmeyen havası, onu klasik İngiltere kasabalarından ayırır.

3. Harikalar Diyarı

3. Harikalar Diyarı

Tavşan deliğinin ötesindeki diyar, Beyaz Tavşan ve Çizmeli Kedi’nin memleketi. Eseri okurken biz de Alice ile tavşan deliğinden geçip, ne denli derin olduğuna tanık oluruz.

4. Yoknapatawpha

4. Yoknapatawpha

William Faulkner’ın neredeyse bütün romanlarının geçtiği hayali yerleşim. Faulkner romanlarına aşina olanların bileceği gibi ABD’nin güneyinde yer alır. Burada yer almaya can atan var mıdır bilinmez ama, Missisippi’nin buhranlı ve ırkçılık dolu yirminci yüzyıl atmosferini buram buram hissedersiniz.

5. Zümrüt Şehir

5. Zümrüt Şehir

Oz büyücüsü’nden tanıdığımız yemyeşil şehir. Oz diyarının başkentidir. Adını da kendisi gibi yeşil olan zümrüt taşından alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Llareggub

6. Llareggub

Dylan Thomas’ın yarattığı Gallerli balıkçı kasabası. Under Milk Wood adlı eserde konuk olduğumuz bu diyarda bütün sakinlerin düşüncelerine ve duygularına şahit olma şansını yakalarsınız.

7. Alifbay

7. Alifbay

Salman Rushdie’nin Harun ve Deniz Hikayeleri kitabının geçtiği diyar. Büyülü gerçeklikle yoğurulmuş bir dünyadır.

8. Yerdeniz

8. Yerdeniz

Harry Potter’dan çok öncesinde büyücülere okul bahşeden Ursula Le Guin’in hayali diyarı. Ayrıca pek çok eserinin de geçtiği yer. Çoğunluğu sularla kaplı, takım adalardan ibaret bir coğrafyadır ‘Yerdeniz’

9. Hazine Adası

9. Hazine Adası

Robert Louis Stevenson’ın aynı isimli romanına konu olan diyar. Korsanlık ve altın avcılığına odaklanan romanın merkezinde yer alır ve altınlarla doludur.

10. Macondo

10. Macondo

Yüzyıllık Yalnızlık’ın geçtiği büyülü kasaba. Romanın bütün unutulmaz olaylarına ve karakterlerine ev sahipliği yapar. Her yönüyle unutulmazlar arasındadır. Yağmuru da eksik olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Brobdingnag

11. Brobdingnag

Jonathan Swift’in Gulliver’in Gezileri eserindeki devlerin yaşadığı diyar. Bu eseri okuyan herkes cüceler diyarı Lilliput’a odaklanır ama Brobdingnag’ı da unutmamak gerekir.

12. Orta Dünya

12. Orta Dünya

J. R. R. Tolkien’ın yarattığı, Yüzüklerin Efendisi, The Hobbit, Silmarillion gibi eserlerinin geçtiği hayali diyar. Bu diyara tanık oldukça kaçınız The Shire’da bütün gün keyif çatan bir Hobbit, Ayrıkvadi’de ölümsüz bir elf, Gondor sakini yiğit bir savaşçı olmak istemedi ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
103
36
14
10
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Westeros ve öbür diğer yerler Dorne falan işte- Game of Thrones

Earthless

böyle fantastik diyarlara bayılıyorum keşke olsalarmış

haylaz adam

Tırtlar vadisi unutulmuş