Görüş Bildir
Haberler
Öğrenmeyen Kalmasın! Arkeologların Hala Açıklayamadığı Birbirinden Gizemli 12 Yer

Öğrenmeyen Kalmasın! Arkeologların Hala Açıklayamadığı Birbirinden Gizemli 12 Yer

Konu dünyadaki yaşam ve insanlık tarihine geldiğinde bilim insanlarının ve arkeologların her zaman bir açıklaması olduğunu biliyoruz. Ancak bu içerikteki gizemli yerleri ne bilim insanları ne de tarihçiler şu ana kadar açıklayabildi. Gelin hep birlikte bu gizemli yerlere bir göz atalım...👇

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=nIFkp...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bialbero di Casorzo

1. Bialbero di Casorzo
www.reddit.com

İtalya'da bulunan bu ilginç ağacı biliyor musunuz? Dut ağacının üzerinde kiraz ağacını bulunuyor ve ikisi de birbirinden farklı meyve veriyor. Doğada böyle bir ağaçla sık sık karşılaşmanız pek de mümkün değil. Şu an turistlerin ziyaret ettiği muazzam yerlerden birisi haline geldi ve ağaca tırmanmak kesinlikle yasak.

2. Heidentor

2. Heidentor
www.reddit.com

Heidentor 'Paganların Kapısı' olarak da biliniyor. Roma İmparatorluğu'nun hükümdarı II. Konstantius zamanında inşa edilmişti. Ancak şu an günümüz Avusturya'da bulunan bu yıkılmış yapıdan sadece bir tane kemeri hayatta kalmayı başardı.

3. Geri dönüşü olmayan ada

3. Geri dönüşü olmayan ada
www.reddit.com

Afrika'nın doğusunda yer alan Turkana Gölü'ndeki bu garip adanın ismi 'geri dönüşü olmayan' ada olarak kalmıştır. Bunun sebebi de gidenlerin tekrar geri dönememesinden bu ismi verdikleri söyleniyor. Ünlü İngiliz kaşif Vivian Fuchs araştırmalarını yapmak için bu adaya gitmişti fakat bir daha ondan haber alınamadı.

4. Ain Dara Tapınağı

4. Ain Dara Tapınağı
www.reddit.com

Suriye'de bulunan bu tapınakta yüzyıllardır dikkat çeken şey bu devasa ayak izleri. Bilim insanları ve arkeologlar bu devasa ayak izlerinin nasıl ortaya çıktığı araştırırken birkaç teori ortaya koydu. Ancak başka efsaneye göre büyük ayaklara sahip olan bir tanrının bu tapınağı ziyaret ettiği için bu ayak izlerinin orada kaldığı söyleniyor.

5. Mısır'ın Güneş Tapınağı

5. Mısır'ın Güneş Tapınağı

Mısır'daki bu Güneş Tapınağı yıllar önce Güneş Tanrısı Ra'ya ithafen yapılsa da tapınaktan geriye pek fazla bir şey kalmadı. Abu Gorab'da 6 tane güneş tapınağa olduğu biliniyor ancak günümüze kadar sadece 2 tanesi hayatta kalmadı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barsa-Kelmes

6. Barsa-Kelmes

Bir zamanlar Aral Denizinde bir ada olan Barsa-Kelmes şu an kurak bir yer haline gelmiştir. 'Geri dönüşü olmayan yer' olarak da biliniyor ve bunun sebebi ise gidenlerin asla bir daha geri dönemediklerinden kaynaklı. Aynı zamanda 1940'larda gidilmesi yasak bir yer idi. Şu an gidilince bile elektronik cihazların bozulduğunu ve navigasyonların çekmediği bile söyleniyor.

7. Herkül'ün Eli

7. Herkül'ün Eli
www.reddit.com

Taştan yapılmış devası bu el Herkül'ün eli olarak biliniyor. 3 tane parmağı kalmasına rağmen ziyaret edilip kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Bu devasa el Herkül Tapınağı'nda bulunuyor.

8. Coacalco piramidi

8. Coacalco piramidi
www.reddit.com

Meksika'da bulunan bu piramidin yakınlarında yaşayan insanların yıkıcı bir volkanik patlama sonucu öldükleri söyleniyor. Onları hatırlamak için geride pek fazla bir şey bırakamasalar da bu piramitler daima bizlere onları hatırlatacaktır.

9. Kayıp şehir Kalahari

9. Kayıp şehir Kalahari

Böyle bir şehrin var olup olmadığı yıllardır tartışılıyor. Ancak 1885'de Kanadalı bir mucit ve eğlence organizatörü olan William Leonard Hunt, Kalahari Çölünü yürüyerek geçerken terk edilmiş bir şehrin Antik kalıntılarına rastladığını iddia etti. Bulduğu bu şehrin içinde yanmış tapınaklar ve kalıntılar gördüğünü söyledi.

10. Nazilerin inşa ettikleri devasa halkalar

10. Nazilerin inşa ettikleri devasa halkalar

Murmansk'nin kuzeyinde bulunan bu ilginç ve devasa halkalar İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından inşa edildi. Ancak şu an Sovyet birlikleri bu halkalara sahip çıkığı için kimsenin yanına yaklaşmasına izin vermiyor. Bunun yanı sıra bu halkaları UFO'lar için de yapıldığı söyleniyor fakat kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Druid Tapınağı

11. Druid Tapınağı
www.reddit.com

Bu tapınak sanıldığı kadar da eski değildir. 1820'de William Danby adında zengin ve toprak sahibi bir adam tarafından inşa edilmiştir. Ve burada tek başına 7 yıl boyunca yaşayan kişiye büyük miktarda para ödülü vereceğini söylemişti. Neden böyle bir şey inşa ettirdiği hala insanlar anlam veremiyor.

12. Gungywamp

12. Gungywamp
www.reddit.com

Gungywamp, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Connecticut eyaletinde bulunan bir arkeolojik alandır. Milattan önce 2000-770 yılları arasında kalma eserlerle arkeologların ve bilim insanlarının kafalarını karıştırdı. Bu yer birçok farklı insanların yaşam yeri olduğu için taşlarda farklı diller ve semboller kullanılmıştır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
13
13
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Diğdem Çakır

Emekli olup bir sahil kasabasına yerleşmeyi çok isterdim:(

Diğdem Çakır

11deki tapınakta kalabilmek için nereye müracaat ediyoruz? da ben bu yorumu eytsi çıkanlara yerlesilebilecek güzel yerler içeriğine yapmıştım 🤔

Vejdin Dayan

7 yıl mı olan biz 22 yıldır türkiye'deyiz 7 yıl ne ki

JohnySins

Ödül olarak sikke veriyorlarmis o zaman ama yinede alacagin sikke miktarina bagli, sonucta sikke sikke alacan hakkini.

Tuba Bezek

11 nedense bana merlini hatırlattı