Görüş Bildir
Haberler
Öğrenince Şaşkına Döneceğiniz Vücudumuzun Hayatımız Boyunca Yanlış Temizlediğimiz 7 Bölgesi

Öğrenince Şaşkına Döneceğiniz Vücudumuzun Hayatımız Boyunca Yanlış Temizlediğimiz 7 Bölgesi

Almila
29.11.2020 - 08:00

Bu bölgelerimiz için de özel temizlik kuralları varmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Göbek Deliği

1. Göbek Deliği

Genellikle çoğumuz göbek deliğimizi temizlemek konusunda diğer bölgelere nazaran yeterince hassas değiliz ama göbek deliğimiz de haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bir parça pamuğu ya da kulak temizleme çubuğunu alkole ya da kolonyaya batırın ve iyice emene kadar bekleyin sonrasında ise pamuk temiz çıkana kadar içerisini temizleyin. Vücut losyonu kullanmayın.

2. Kulaklar

2. Kulaklar

Kulaklarımızın kesinlikle tırnaklarımız ya da herhangi sivri uçlu bir şey ile temizlenmemesi gerektiğini söylememe gerek yoktur herhalde. Bilinen en iyi yöntem kulak çubuğuna bebek yağı ya da gliserin uygulayıp bir ya da iki gün beklemek. Bu işlem kulak içerisindeki kirin yumuşamasını ve kulaktan kolayca ayrılmasını sağlar. İki günün sonunda kulak temizleme çubuğunu ılık suda ıslatıp kulağın olduğu yöne doğru eğilerek temizleyin. Eğilmeniz pamuktan akacak suyun dışarı akması için önemli. İçeriyle işiniz bittikten sonra dış yüzeyini pamukla temizleyin.

3. Dil

3. Dil

Uzmanlara göre dilimizi temizlemenin en iyi yöntemi dil temizleyici ya da bazı diş fırçalarının arka yüzlerinde yer alan tırtıklı yüzeyleri kullanarak yüzeydeki kirin fırçalayarak çıkarılması. Dilinizin arka tarafından hafif baskı ile ön tarafa doğru fırçalayın. Dilinizi temizlerken midenizin bulanma durumunda çok arka bölgeleri fırçalamaktan kaçının.

4. Dirsekler

4. Dirsekler

Dirseklerimizdeki koyu renkleri oluşturan ölü deri hücrelerinden peeling yaparak kaçınabiliriz. Bu işlem 1-2 hafta içerisinde tekrarlanmalıdır. Peeling yerine duş sırasında kese ya da banyo lifi kullanarak yumuşakça sabun kullanarak temizlenebilir. Sert yapmaktan kaçının, işleri sadece daha da kötüleştirir.

5. Saç Derisi

5. Saç Derisi

Saç bakım ürünlerinin çok kullanılması ve yanlış kullanılması saç derisinin dökülmesi yani kepek oluşumuna sebep olabilir. Bunu engellemek için şampuandan önce saçınızı sadece su ile durulayın sonrasında ise şampuanınızı su ile karıştırın sonrasında oluşan sıvıyı saç derinize iyice sürüp yavaşça masaj yapın. Sonrasında ise durulayın. Eğer saç kremi kullanıyorsanız sadece saç uçlarına uygulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüz

6. Yüz

Yüzümüzü temizlerken kullandığımız normal sabunlar aslında yüzümüzün kurumasına yol açar bu yüzden bu yöntemden kaçınalım. Yüzümüzü temizlemek için ılık su ve yüz temizleme jeli kullanalım ve yüzümüzü durulamadan önce en az 1 dakika yüzümüzde bekletelim. Tekrar ılık su ile durulayınız.

7. Sırt

7. Sırt

Konu vücut temizliğine geldiğinde belki de temizlemesi en zor olan bölgelerden biri sırt bölgesidir. Doğru yaptığınızdan emin olmak için banyodan önce vücut fırçasıyla sırtınız kuru olarak fırçalayın. Bu işlem ölü deri hücrelerinden kolayca kurtulmanızı sağlayacak. Daha sonra vücudunuzu ıslattıktan sonra kese ya da banyo lifi kullanarak elinizin ulaştığı bölgeleri temizleyin. Eğer bu işlemde de zorlanıyorsanız uzun lifli fırçalardan almanızı öneririm.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
14
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın