Görüş Bildir
Haberler
Ödeşme Vakti Geldi! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ödeşme Vakti Geldi! Nisan Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Retrolarla dolu bir aya giriyoruz. Venüs retrosuna bir de Merkür ve Satürn retrosu katılıyor... Önce bir sakin olalım!

Astrolojiyle en alakasız insan dahi retroların iyi bir şey olmadığını kulaktan dolma bir şekilde de olsa bilir. Lakin retrolar, abartıldığı kadar kötü de değildir. Bazen 'dönüşlere', bazen ikinci fırsatlara, bazen yarım kalmış işleri kapatmaya tekabül eder. Bazen adalet getirir, bazen de hayatın karmaşasından biraz uzaklaşıp soluklanma fırsatı....

Kısacası, gökyüzü hareketleri bizim kontrolümüzde olmasa da, seçimlerimiz, tepkilerimiz ve takınacağımız tavırlar bize ait. İyi bir çocuk olursak, bu ayı muhteşem bir şekilde geçirebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da okumayı unutma sakın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Vizyonun genişliyor, Koç!

Bahar mevsimi tüm iyimserliğiyle enerjini yükseltiyor, sevgili Koç. Fakat Nisan'ın ilk haftasından sonra temponu biraz düşürmen ve ne yaptığını, ne söylediğini, ne işlere giriştiğini uzun uzun düşünmeden hareket etmemen senin yararına olacak. Zira oldukça dramatik bir süreç başlıyor senin için. Şimdi ayın başına gidelim....

Ayın ilk haftası oldukça olumlu; kendini sosyal ve enerjik hissetmen mümkün. Ayrıca yenilenmek, yeni alışkanlıklara başlamak, spor yapmak ve kısacası 'hayatımda yeni bir sayfa açtım' kafasına girmek için muazzam vakitler. Eğer özellikle mesleki anlamda bazı planların varsa, Nisan ayının ilk haftasında harekete geçmeni şiddetle öneririm. Zira ilk haftadan sonra işler biraz karışacak.

Yarın Venüs retro hareketi dahilinde Balık burcuna geçince ruhani bir rahatlama hissetmeye başlayacaksın. Bu süreçte, yani ayın 15'ine kadar rüyalarına dikkat etmeni öneririm. Geçmişten gelen, yüzleşmek ve uzlaşmak gerektiren konular yeniden gündeme gelebilir. Affetmek seni özgürleştirebilir. Bunu aklının bir köşesinde tutmalısın, sevgili Koç. Gelelim diğer maddi meselelere... 7 Nisan ve 9 Nisan tarihleri senin için yine kişisel anlamda sorgulamaların başladığı bir süreç olacak. Eğer sürmekte olan bir dava - mahkemeler ile alakalı konular gündeme gelirse bazı aksaklıkların ve yanlış anlaşılmaların gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek, bu yüzden sabırlı olmaya bak. Her olay seni değiştirmek, sana bir şey katmak için yoluna çıkar, bunu da unutma. Bu süreci -yoluna çıkan aksilikleri, yeniden gündeme gelen eski meseleleri ufkunu açmak için kullan. Geçmişten gelen, öğrenmen gereken dersler var. Ders alacaksın -bu yaz mevsiminin senin için teması bu! Lakin kesinlikle bunu karamsar bir mesele olarak görme, dünya rengarenk bir okul! :)

Gelelim daha dünyevi meselelere... 7-9 Nisan tarihlerinden itibaren her türlü yolculuğa çıkarken çok çok dikkatli ol lütfen. Biletlerde ve bavullarda aksilikler yaşanabilir. Öğretmen ya da patronlarınla çatışabilirsin. Bu da hiç ama hiç iyi bir fikir değil. Özellikle ayın ilk haftası din-siyaset gibi meselelerde iki taraf da biraz fazla fanatik davranabilir. Hiç gerek yok!

Kariyer kazançları var, fakat önceliğini hızlı kazançlardan çok uzun vadeli planlara vermek isteyeceğin bir dönem bu. Alışverişleri de ayın 15'inden sonrasına ertelemek iyi bir fikir olacak.

Aşk hayatındaki rahatlama da ayın son haftasında fazlasıyla hissedilecek, sevgili Koç. Bu ay biraz karmaşık görünse de, aşk sana güzel zamanlar vaat ediyor. Sığınacak bir limanın olsun :)

Bu defa haberler iyi, Boğa!

Geçtiğimiz ayın sana hissettirdiği en net duygu 'mahrum bırakılmış' olmaktı. Bu ay ise işler değişmek üzere, sevgili Boğa.

Hemen müjdemi vermek isterim; ayın ilk yarısından yani 15'inden sonra neşenin yerine geldiğini, dostlarından fazlasıyla destek gördüğünü, özellikle kadın arkadaşlarınla paylaşımının artacağını göreceksin. Gönlün tam anlamıyla rahatlayacak. Aynı şekilde bazı aşk fırsatları da söz konusu olabilir; özellikle de İnternet üzerinden kısmetin fazlaca açık olacak. 15'inden sonra dostlarınla yakın yerlere yolculuğa çıkmayı, ufak nostaljik turlara katılmayı ya da benzer aktiviteleri düşünebilirsin. 

Çünkü 15'inden önce, Nisan ayının 2. haftasında özellikle, kafanın fazlasıyla geçmişe gitmesi, eski hataları düşünmek - yuvayı özlemek - anılarda boğulmak gibi triplere girmen söz konusu olabilir. (Dikkat edersen OLACAK demiyorum, böyle gergin bir hava var -ihtimal var diyerek uyarıyorum. Bundan kaçınmak sana kalmış! :) ) Varoluşsal krizlere mahal vermemek lazım; o yüzden bence ikinci haftayı atlattığın gibi kendini dışarı at, gez toz eğlen!

Zira ayın ilk yarısından sonra enerjin de artacak. Gayet olumlu bir dönem. Fakat harcalamalara dikkat! 

Bu yaz mevsimi boyunca, eğer evliysen (ya da çok yakın bir beraberliğin varsa), partnerinin kazancıyla ilgili meseleler söz konusu olabilir. ;Eğer henüz çözülmemiş miras, nafaka, banka kredisi gibi meseleler varsa yeniden gündeme gelebilir. Bunlar elbette çözülecek fakat bu ay kendi harcamalarına çok dikkat etmen gerekiyor. Gezeceğim eğleneceğim falan derken fazla uçma yani. 

Kötü alışkanlıkları bırakmak için de muazzam bir vakit. Spora falan başla derim!

Aldırma, İkizler, aldırma...

Sana 'tuhaf' haberlerim var, İkizler. Neyse ki bu yazacaklarımı yanlış ya da eksik anlayıp karalar bağlamayacak kadar zeki ve mantıklı bir burçsun.

Hayatının en karmik dönemine giriyorsun. Geçmişten gelen yüzleşmen gereken şeyler gırla olacak. Kırdığın kalpler ya da kırılan kalbin, uğradığın ya da maruz bıraktığı haksızlıklar... Hepsi ile yüzleşme, hesap sorma ya da verme, son olarak da temizlenme vakti. O borçlar ödenecek! Bence son derece heyecan verici! Bunların da fazlaca iletişim ve hareket gerektireceğini zaten tahmin ediyorsun. Retrolar döneminde iletişim de biraz yanlış anlaşılmalara açık olacağı için çok özenli davranmanı istiyorum senden.

Yaz boyunca aşk konusunda zorlandığını hissedebilirsin. Eğer hayatında sana zorbalık yapan, kontrol altında tutmaya ve sınırlandırmaya çalışan insanlar varsa bunların farkına varmalı ve kangrenli bir kolu keser gibi kurtulmalısın. Özgürlük, aşktan daha değerlidir, bunu düşünmeni tavsiye ederim. İkili ilişkilerin önündeki güzel zamanları gölgelememesini istiyorsan düşünme sürecini hızlandırmalısın.

Neyse, gelelim daha dünyevi meselelere! Kariyer fırsatları özellikle Nisan'ın ilk haftası elinde olacak. Kaçırdığın fırsatlar için ikinci bir şans eline geçebilir. Eğer iş arıyorsan 'onlar beni almaz, ben yetersizim' gibi şeyler düşünmeden biraz şansına güvenerek başvurmanı öneririm. Lakin unutma: iletişim iletişim iletişim.... 

Bu yokuşu da çıktıktan sonra çok güzel ferahlayacaksın. Az sık dişini. Bol şans.

Seni sevenler görünmeye başlayacak, Yengeç!

Bu ay sağlığına dikkat et, bahar geldi diye dağlarda bayırlarda öyle incecik tişörtler giyip dolanma, olur mu Yengeçciğim? Bu ay hastalanırsan güzel bir dönemi ziyan etmiş olursun çünkü. Azıcık hastalanma ihtimalin var, ona göre...

Anne tembihlemesinden sonra gelelim eğlenceli kısımlara: Sevgili Yengeç, bu ay özellikle kariyer anlamında tam bir şamatanın içine giriyorsun. İş arkadaşlarınla gerginlikler yaşayabilir, belki birazcık azıcık fazla egoist davranıyor olabilirsin. Sakin kalmak ve özellikle ayın 7-9'undan sonra iletişime ve diplomasiye dikkat etmek çok önemli. Bu süreçte (Nisan'ın ilk haftasından sonra) iş yerinde yaşayacağın süreç senin için biraz durağan görünse de aslında oldukça verimli olacak. Hedeflerini belirleyebileceğin, şimdiye kadar kariyer - gelecek anlamında yaptığın yanlışları fark edebileceğin, resmen ufkunu açan bir süreç olacak. Bu haftalar içerisinde eğer geçmişte yaşanan sıkıntılar yeniden gün yüzüne çıkarsa ya da aynı konular yeniden tartışmalara götürürse; şunu bilmelisin ki bunlar senin bakış açını yahut tavrını değiştirmen yönünde birer işaret. Sabırlı olmayı sakın unutma. 

Ani kararlar vermemeye, atar gider yapıp posta koymamaya da bu dönemde dikkat edelim lütfen. Retrolar döneminde 'alırım başımı giderim efeler gibi hey'  triplerine girenler, retro bittiği gibi tıpış tıpış geri dönerler... Ona göre!

Ayın 9'una kadar bilgisayar, telefon, tablet gibi eşyalarının güvenliğini sağlamaya bak, Yengeçciğim. Dosyalarını kopyala, şifrelerini güncelle ve bilgilerinin gizliliğine dikkat et lütfen. Özellikle ay sonuna doğru arkadaş gruplarından fazlaca dedikodu duyabilirsin. Bence alıngan davranmak yerine sen de grupların bir parçası olup, gıybeti yapılan değil, gıybet yapan olmayı denemelisin. Bu ay sosyal ortamlar sana fazlasıyla iyi gelecek. Yengeç dürtüsü olarak insanlara mesafeli yaklaşmak (her ne kadar yakınlığı arzulasak da) huydur; bunu kır ve bu ara biraz dostlarına dön. Emin ol iyi gelecek.

Ayrıca aşk gelişmeleri de olabilir; fakat çok da büyük şeyler bekleme :)

Bu ay sonunda eğer tekrarlayan bir hastalığın varsa geri gelebilir. Kesinlikle ertelemeden bir doktora görünmelisin. Şifalanmak için şahane bir süreç çünkü! :)

Gücünü gösterme zamanı, Aslan!

Aslan, iyisin iyi. Bu ay sana para ve güç getirebilir; yeter ki doğru hamleleri yap.

Fakat önce seni uyarmak istediğim bir mesele var; eğer sanatsal üretime dayalı bir işte çalışıyorsan, tıkandığını ve verimsizleştiğini hissedebilirsin. Bu da seni değersizlik duygusuna saplayabilir. Bunun geçici olduğunu bilmeli ve parlamadan önce birazcık yanmak gerektiğini kendine hatırlatmalısın. Ayrıca hazır havalar ısınmışken toprağa çıkıp kök çakra meditasyonları yapmak da iyi gelecektir. Sen yeter ki iste. 

Bir diğer uyarmak istediğim konu da çocuklar ile alakalı. Eğer bir ebeveyn yahut öğretmensen, sorumlu olduğun çocuklara karşı özellikle ayın 7'sinden itibaren çok dikkatli olmalısın. Minik ufak görünmez kazalar tat kaçırabilir. 

Hepsinden ama hepsinden de önemlisi; kendine verdiğin değerin, flörtlerle ya da üretimlerinle doğru orantılı olmadığını kendine sık sık hatırlatmalısın. Bu bir kendini sevme sınavı, Aslan. Yaz boyunca sürecek olan bir etkide, kendine 'ne kadar değerliyim, neden değerliyim, ne yapıyorum, ne kadar seviliyorum' gibi sorular sorabilirsin. Tek ama tek çözüm öz sevgi. Yanlış anlama, 'ben harikayım' tarzındaki içi boş egodan bahsetmiyorum; kendini yanlışların, kusurların ve hatalarınla sevmenden bahsediyorum... İyi olacaksın!

Bu ay, geçmişte yaptığın ve aşk konusunda telafi etmek istediğin konular yeniden gündeme gelebilir ve güzel ataklar yapabilirsin. 

Ayın 15'ine kadar maddi konularda dikkatli olmanı; asla kredi çekmemeni, borç istememeni tavsiye ediyorum. Fakat ayın 15'inden sonra gelsin paracıklar! (Yine de delirip çok harcama, ha!)

Tatile çıkmak istesen de, bence Mayıs'a kadar bekle. Yolların tıkalı olduğu bir retro süreci olacak. 

Yarıda bıraktığın bir eğitim hayatın ya da kurs vesaire varsa, geri dönmek ve yeniden başlamak isteyebilirsin. Gezegenler seni destekliyor. Yap bunu! 

Sakin kal, kendini sev, meditasyon yap. Güzel bir yaz başlıyor, güneşin çocuğu olarak sana çok şey öğretecek :)

Beklenmedik misafirler var, Başak!

Öncelikle hemen uyarıyorum. Özellikle ayın 2'sinden itibaren - Nisan'ın 2. haftasında artan bir eski sevgililerin geri dönüşleri söz konusu olabilir. İlla ayağına kapanıp 'benimle barış, beni affet' diyecekler demek istemiyorum; fakat geçmişte kalmış gönül ilişkilerinin yeniden gündem olması fazlasıyla ihtimal, sevgili Başak. Geçmişte kalmış insanlar neden geri gelir? Kapadığımızı düşündüğümüz defterler neden yeniden açılır? Çünkü öğrenmemiz gerekeni, almamız gereken dersi henüz almamışızdır, o yüzden! Yani sana tavsiyem şu ki; geri dönen insanlara heyecanlanmak ya da dramaların içinde kaybolmak yerine geçmişi sorgula, neden olmadı, neden bitti, ilişkilerden ne istiyorsun... bunları sor kendine! Umuyorum ki bu dönemi kendini fazla yormadan atlatırsın. Zaten yaz boyunca sana yeni kısmetler de gelecek bak, ona göre! Eskiler, yenilerin önünü kapatmasın.

Sezgilerin cayır cayır açık bu dönemde. Fakat harcamalarına dikkat et. Özellikle ve özellikle ayın 7'sinden sonra yolculuk biletleri ve banka kredileri konusunda her evrağa, her belgeye çok çok çok dikkat et.

Ürolojik - kadınsal bir hastalığın varsa bu dönem tekrarlayabilir. Kendine özen göster.

Aile içi gene hareketli senin... Oturduğun evle ilgili meseleler, aile büyükleriyle gerginlikler olabilir. Sakin olmak şart. Bu dönem spora başlamak, kötü alışkanlıkları bırakmak için harika bir dönem. Bence bedenine odaklanmalı ve aile içi sıkıntılardan biraz böyle odaklanmalısın. Sen altın kalplisin -Başak burcuna azıcık ucundan bile olsun değen herkes gibi sadece insanlara yardım etmek istiyorsun- fakat ne derler bilirsin; 'ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemli'. Bu yüzden diline azıcık dikkat et, tatlı dilli ol. Her şey güzel olacak. 

Uzak yerlerden misafirlerin gelebilir. Harcamalarına dikkat etmeyi unutma! :)

Üzgün olma, öfkeli ol, Terazi!

s19.photobucket.com

İletişimde fazlaca zorlanacağını hissedeceğin bir döneme giriyorsun, Terazi. Her zamanki efendi tavrının sınandığını, sürekli yanlış anlaşıldığını hissedebilirsin. Bu dönemde -özellikle ayın ilk haftasından sonra- iş yerinde, aile içinde ve genel anlamda her iletişiminde çok çok net ve açık olmaya çalışmalısın. Mahremiyetine özen göstermek de işe yarayacaktır; telefon, laptop gibi sırlarını taşıyan teknolojik aletleri emniyetli bir yerde tutmakta fayda var. İnternet üzerinden alışveriş yapacaksan da bilgilerinin güvenliğinden lütfen emin ol.

Uyarıları yaptığıma göre gelelim ayın asıl gündemine... Sevgili Terazi, bu ay sana bol bol eski sevgili getiriyor. İlla ayağına kapanıp 'benimle barış, beni affet' diyecekler demek istemiyorum; fakat geçmişte kalmış gönül ilişkilerinin yeniden gündem olması fazlasıyla ihtimal, sevgili Terazi. Geçmişte kalmış insanlar neden geri gelir? Kapadığımızı düşündüğümüz defterler neden yeniden açılır? Çünkü öğrenmemiz gerekeni, almamız gereken dersi henüz almamışızdır, o yüzden! Yani sana tavsiyem şu ki; geri dönen insanlara heyecanlanmak ya da dramaların içinde kaybolmak yerine geçmişi sorgula, neden olmadı, neden bitti, ilişkilerden ne istiyorsun... bunları sor kendine! Umuyorum ki bu dönemi kendini fazla yormadan atlatırsın. 7 Nisan'da başlayan bu furya, ay boyunca devam edecek gibi duruyor.

Sağlık konusunda da dikkatli olmakta fayda var. Bol bol su tüketmeye özen göster. 

Bu ay içerisinde iş yerinde yaşayacağın gerginliklerin hepsi gelip geçici olacak, bunu hatırlatmak isterim. Sakın bu ay ufak gerginlikler sebebiyle ani kararlar -özellikle kariyerinle ilgili- almaya kalkma çünkü değişim için uygun zaman değil. Özellikle ayın ilk iki haftasında karşına çıkacak olan bir gelir kaynağı (borç, miras, ya da bir seveninin desteği) gelecek zamanlar için daimi güvence olmayabilir. Hemen karar almamak ve ekonomik güvenceni riske atmamak akıllıca olacaktır.

Ofiste ya da iş hayatında geçmişte yaşanmış bir sorun yeniden gündeme gelebilir. Bırak gelsin ayol, bu defa bir şampiyon gibi göğüsleyeceğine, ne kadar büyüdüğünü ve güçlendiğini kanıtlayacağına, özgüvenini de full'leyeceğine şüphem yok!

Adalet vakti, Akrep!

Akrep, bu retrolarla dolu ve karmik dersler verip duracak olan çılgın dönemin eski sevgililerle yüzleştireceği bir burç da sensin. Özellikle ayın 9'undan itibaren geçmişten sevgililerle ilgili haberler alabilir, dedikodular duyabilir, ya da iletişim çabalarına maruz kalabilirsin.  İlla ayağına kapanıp 'benimle barış, beni affet' diyecekler demek istemiyorum; fakat geçmişte kalmış gönül ilişkilerinin yeniden gündem olması fazlasıyla ihtimal, sevgili Akrep. Geçmişte kalmış insanlar neden geri gelir? Kapadığımızı düşündüğümüz defterler neden yeniden açılır? Çünkü öğrenmemiz gerekeni, almamız gereken dersi henüz almamışızdır, o yüzden! Yani sana tavsiyem şu ki; geri dönen insanlara heyecanlanmak ya da dramaların içinde kaybolmak yerine geçmişi sorgula, neden olmadı, neden bitti, ilişkilerden ne istiyorsun... bunları sor kendine! 

Şahsi fikrimi sorarsan, asla eskilerle zaman harcama derim. Alman gereken dersi aldıktan - yüzleşip temizlendikten - borcunu ödedikten sonra tamamen önüne bak; çünkü bu ay senin için yepyeni aşk fırsatlarıyla dolu.  Hem de eskiler gibi içini sıkacak cinsten değil; eğlenceli, sosyal, mutlu bir dönem seni bekliyor. 

FAKAAAAT... Bu dönemde harcamalarına aşırı aşırı aşırı dikkat etmen lazım Akrepcan. Kariyer konusunda gene -evet maalesef gene- bir sorgulamalar, yol ayrımları söz konusu olacak. Kazandığın paranın ne kadar adaletli olduğunu sorgulayabilirsin. Para kaybetme (ciddi anlamda kaybetmekten bahsediyorum, cüzdanından düşürmekten falan) riskin var. Çok dikkatli olmalısın. Özellikle İnternet üzerinden, ayın 9'undan sonra yapacağın alışverişlerde çok dikkatli ol.

Geçen ayın seni boğan günlük, detaylı işleri bu ayın ilk haftasından itibaren ferahlamaya başlayacak. Sen parana ve mesleğine dikkat ettiğin; eskiyi kafaya takmayıp önüne baktığın sürece bal kaymak gibi bir ay! :)

Maç bitmek üzere, Yay!

Sık dişini, az kaldı! 

Sevgili Yay, sana 1 senedir bahsedip durduğum şu Satürn transiti -hani şu seni test eden, gücünü sınayan, sabrettiren, bilgeleştiren, emek verdiren, yoran dersin hocası... 9 Nisan'dan itibaren retro hareketine geçecek. Bu üzerindeki yoğun çalışma ve var olma baskısının azalacağına işaret. Fakat bir taraftan da, Satürn biraz duraklayıp senin geçmişe dönüp bakmanı isteyecek. 1 senedir kan ter içerisinde kalarak ilerlediğin bu yolda, şimdi biraz durup neler öğrendiğini düşünmen, hatalardan ders çıkarman ve borçlarını ödemen lazım. Kim olduğunu, yaşadıklarının seni nasıl değiştirdiğini, neye dönüştüğünü düşünmen lazım. Kısacası biraz soluklanmak için durman ve bir silkelenmen lazım, Yay...

Aslında bu son derece heyecan verici... 30 yılda bir gelecek ve hayatın boyunca seni etkileyecek olan enerjiyle yüzleşecek, kendini yeniden yaratma, yolunu çizme fırsatı bulacaksın. Bu dönemi boş geçirme, Yay. Bu dönem bol bol not tut, hayallerini ve planlarını bir kenara yaz. Gerçekçi ol, imkansızı iste!

Şimdi biraz gerçek dünyaya dönelim... Spor yapmaya başlamak, kötü alışkanlıkları bırakmak için güzel dönem. Fakat özellikle trafikte çok dikkatli olmalısın. Nisan'ın ilk haftasından sonra tehlikeli sporlardan, arabayla hız yapmaktan falan kaçınmanı tavsiye ederim. 

Aşk konusunda flörtlerinle işler biraz karışabilir, geçmişten gelen insanlar sinyaller gönderebilir. Önceliklerini iyi belirlemeli ve bulanık bu sosyalliğin içerisinde kendini kaybetmemelisin. Bu zamanlar yüzeysel flörtlerle ziyan edilmeyecek kadar değerli. 

Kariyer fırsatları yine önüne çıkacak, özellikle ayın ilk haftasından sonra. Kaçırdığını düşündüğün şanslar yeniden eline geçince, kontrollü davranmayı unutmamalısın. Zira bu ay yeni projelere başlamak pek de iyi bir fikir değil. Paraya ise çok çok çok dikkat etmek lazım. 

Bence sen bu ay en çok evinde vakit geçir: Evet, havalar güzelleşiyor ve kanın kaynıyor, fakat dönüşümün ve ruhun açısından evde nostaljik zamanlar geçirmek senin için faydalı olacaktır. 

Sert bir yaz bizi bekliyor, Yay. Ama bu parlak ve sert günlerin içinden kahramanlar gibi çıkacağız, inan. Önümüzdeki ay görüşmek üzere!

Bunlar hep sınav, Oğlak!

Sana aşk var. Haydi bakalım nihayet sana da aşk haberi verdim sonunda. Bunu kutlamalıyız!

Lakin bu insanların sana geçmişten geleceğini belirtmem lazım, sevgili Oğlak. Eski sevgililer, yarım kalmış flörtler yeniden hayatına girebilir. Özellikle ayın 9'undan itibaren geçmişten sevgililerle ilgili haberler alabilir, dedikodular duyabilir, ya da iletişim çabalarına maruz kalabilirsin. İlla ayağına kapanıp 'benimle barış, beni affet' diyecekler demek istemiyorum; fakat geçmişte kalmış gönül ilişkilerinin yeniden gündem olması fazlasıyla ihtimal, sevgili Oğlak. Geçmişte kalmış insanlar neden geri gelir? Kapadığımızı düşündüğümüz defterler neden yeniden açılır? Çünkü öğrenmemiz gerekeni, almamız gereken dersi henüz almamışızdır, o yüzden! Yani sana tavsiyem şu ki; geri dönen insanlara heyecanlanmak ya da dramaların içinde kaybolmak yerine geçmişi sorgula, neden olmadı, neden bitti, ilişkilerden ne istiyorsun... bunları sor kendine! 

En çok da, kendine verdiğin değer ile romantik ilişkilerinde gördüğün değer arasında bir orantı kuruyor musun, bunu sorgula. Zira bu olmamalı!

Ayın 15'inden sonra alışverişler yapmak, evini yeniden düzenlemek isteyebilirsin. Fakat elektronik aletler için uygun zamanlar olmayacak. Onun yerine biraz el becerisi de gerektiren dekor ürünleri, hobi eşyaları alabilirsin. Evine bolca misafir gelmek üzere, ona göre!

Kariyerin önümüzdeki aylarda şahlanacak. Fakat bu ay henüz ekstra bir aksiyon yok. Baharın tadını çıkaracak olan burç sensin.

Bu ayın başından itibaren, terapi almak, uyku sorunların varsa doktora görünmek vesaire için uygun zamanlar. Şifa kapında bekliyor. Fakat bu ay içerisinde alkol ve ilaç kullanımına çok çok çok dikkat etmeni rica ediyorum, sevgili Oğlak. Biraz dalgın olabilirsin, aman diyeyim!

Tek çözüm barış, Kova...

Sevgili Kova, iletişimin karman çorman olduğu bir döneme giriyorsun. Bu ay içerisinde pek çok kişiyle küsmen ya da kavga etmen söz konusu olabilir. Bunu istemeyiz, değil mi? O yüzden bu ay için sana ilk uyarım: Sakiiiiiin!

Ay, aile içerisinde eski mevzuların yeniden gündeme gelmesi ile başlıyor.  Geçmişte kalmış mevzular neden geri gelir? Kapadığımızı düşündüğümüz defterler neden yeniden açılır? Çünkü öğrenmemiz gerekeni, almamız gereken dersi henüz almamışızdır, o yüzden! Halının altına süpürdüğümüz konu, bize ve ailemize tesir edip bizi değiştirene-dönüştürene kadar görevini tamamlamamış olur. Evren yol açtıkça da karşımıza çıkar durur işte. O yüzden ne yapıyoruz, Kova? Dimdik şampiyon gibi duruyoruz, sakince problemleri göğüslüyoruz, cesur ve nazik oluyoruz, bol bol iletişim kuruyoruz. Borçlar ödenince, ailenin ve yuvanın nasıl rahatladığını sen de göreceksin. Ailemiz, yuvamız bizim kalbimizdir. Ailesiyle en anlaşamayan, en uzak duran insan için bile... Neyse! Geçmişinle barışacaksın!

İş yerinde mevzular fazlasıyla karışabilir. Bu dönemde -özellikle ayın ilk haftasından sonra- iş yerinde, aile içinde ve genel anlamda her iletişiminde çok çok net ve açık olmaya çalışmalısın. Mahremiyetine özen göstermek de işe yarayacaktır; telefon, laptop gibi sırlarını taşıyan teknolojik aletleri emniyetli bir yerde tutmakta fayda var. İnternet üzerinden alışveriş yapacaksan da bilgilerinin güvenliğinden lütfen emin ol.

Ayın 15'inden itibaren kariyer fırsatları (hatta kaçırdığını düşündüğün fırsatların daha iyileri bile) karşına çıkabilir. Tetikte ol ama çok sazanlık da yapma. Bu ay ani kararlar ve yeni başlangıçlar için çok da uygun bir zaman değil.

Son olarak da arkadaşlarınla iletişimine çok çok çok dikkat et lütfen. Ego kaynaklı ve iletişim aksaklıkları seni hiç olmadık kalp kırıklıklarına götürebilir. 

Bu ay sana aşk da var; ama önce ayın 15'ini atlatmayı beklemelisin. Flörtünle de aniden bir şeylere başlamayı değil, Mayıs ayını görmelisin önce! :)

Bir bitmediler, Balık!

Retrolu bu dönemi en hasarsız şekilde atlatacak burçlardan birisin, Balık. En çok hasar alabileceğin konu ise para. Bu yüzden hala, özellikle ayın ilk iki haftası, harcamalarımıza çok çok dikkat ediyoruz, ona göre. Bu dönemde aldığın şeyin bereketi olmaz bak! Hatta büyük, pahalı, elektronik şeyler alacaksak, komple Mayıs ayına erteliyoruz! 

Zira retrolar kazancını zaten titretirken, bir taraftan da heybetli Satürn'ün retro hareketi kariyerini gümbürdetiyor. Bu gümbürtü senin ellerinde pozitif de olabilir, negatif de! Fazla egolu davranarak insanları kendinden uzaklaştırman ve itibar kaybetmen; ya da bir patronun/büyüğün desteğini alarak itibarına itibar katman fazlasıyla olası! Özellikle ayın 7'sinden sonra, şimdiye kadar çoktan elinden kaçırdığını sandığın fırsatlar dahi yeniden eline geçebilir. Yine de bodoslama dalmaya gerek yok. Zira retrolar döneminde her şeye öyle harala gürele başlanmaz. Pekiiii, başlangıçlar yapmayacaksak, kazanç kolayca sağlayamayacaksak; kariyer anlamında elimize geçen bu fırsat ne işe yarar? Şu işe yarar:  Hedeflerini belirleyebileceğin, şimdiye kadar kariyer - gelecek anlamında yaptığın yanlışları fark edebileceğin, resmen ufkunu açan bir süreç olacak (ayın 7'si ve sonrası). Bu haftalar içerisinde eğer geçmişte yaşanan sıkıntılar yeniden gün yüzüne çıkarsa ya da aynı konular yeniden tartışmalara götürürse; şunu bilmelisin ki bunlar senin bakış açını yahut tavrını değiştirmen yönünde birer işaret. Sabırlı olmayı sakın unutma. 

Kendini çok pahalı bir eğitim alıyormuş gibi düşün. Öyle ileriye dönük, uzun vadeli ve faydalı bir sürece giriyorsun. Sadece kariyerine bakış açına değil, kişiliğine vizyon katacak bu süreç. Bu yüzden bol bol büyük sözü dinlemeli ve not almalısın.

Aşk var, ama Mayıs'a doğru olsa daha güzel olur o aşklar! :) Bu süreçte sevgilinle kısa yolculuklar düşünebilirsin. Özellikle memlekete-anne evine dönmek ruhuna iyi gelecek ve zihnini ferahlatacaktır.

Güzel bir süreç, bol şans!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1067
467
205
165
117
110
87
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diantus

lys'ye çalışın bütün burçlar

Beyza

bana yine hasret yine hüsran

Onur Özalp

Ne diyon sen ablacım!