Görüş Bildir
Haberler
Öcalan'dan HDP'ye Seçim Desteği

Öcalan'dan HDP'ye Seçim Desteği

Caner
05.02.2015 - 19:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK lideri Öcalan, İmralı heyetiyle dünkü görüşmesinde, HDP’nin genel seçimlere parti olarak girme kararını desteklediğini bildirdi. Öcalan, temsiliyetin iyi belirlenmesi halinde partinin yüzde 10 barajını geçebileceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran 2015 seçimlerine bağımsız adaylar yerine, parti çatısı altında girme kararını Eşbaşkan Selahattin Demirtaş “81 ilde, 550 milletvekili adayı göstererek, seçimlere gireceğiz” sözleriyle duyurmuştu. Kamuoyunda, HDP’nin yüzde 10 seçim barajı nedeniyle risk aldığı, hatta kararını yeniden gözden geçireceği iddiaları tartışılıyor. HDP’nin kararıyla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ne diyeceği merak konusuydu.

Al Jazeera Türk’ten Burhan Ekinci'nin haberine göre; HDP’nin kararı, İmralı heyetinin 4 Şubat’taki Öcalan’la görüşmesinde gündeme geldi. PKK lideri heyete, HDP’nin parti olarak seçime girme kararını desteklediğini açıkladı.

Öcalan, yüzde 10 seçim barajıyla ilgili heyete şu görüşü aktardı:

“Bütün toplumsal muhalefet alanlarını ve onların temsiliyetlerini gözettiğiniz zaman yüzde 10 değil çok daha fazlasını almak mümkündür.'

Genişletilmiş heyet olarak gittiler

Çözüm süreci görüşmelerinde hükümet, Öcalan ve Kandil'le görüşmeleri yürüten İmralı heyetinde ilk kez Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nden Ceylan Bağrıyanık da yer aldı.

4 Şubat’taki görüşmeye HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle de yer aldı. Böylece heyet, çözüm sürecinin başından bu yana İmralı'yı ziyaret eden en kalabalık heyet oldu.

Görüşmeleri uzun bir süre yürüten Buldan, Baluken ve Önder'den oluşan heyete 29 Kasım'da Hatip Dicle de katılmıştı. Dicle ile birlikte heyette yer alması düşünülen Bağrıyanık'ın heyete dahil olması ise iki aydan fazla bir süre gecikti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0