Görüş Bildir
Haberler
O Ses Türkiye Perihan Savaş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Aslen Nerelidir?

O Ses Türkiye Perihan Savaş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Aslen Nerelidir?

Yılbaşı akşamının merakla beklenen programı O Ses Türkiye’de birbirinden ünlü isimler yer alacak. O Ses Türkiye’nin açıklanan yarışmacılarından biri de Perihan Savaş oldu. Vatandaşlar, ‘Perihan Savaş kimdir, kaç yaşındadır?’ sorusuna cevap arıyor. Jüri üyeliklerini Ebru Gündeş, Murat Boz, Beyazıt Öztürk ve Oğuzhan Koç’un yaptığı O Ses Türkiye’de yarışan Perihan Savaş’ın hayatı ve kariyeri haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

TV8’de bu akşam O Ses Türkiye fırtınası esecek. Yılbaşını evde geçirecek vatandaşlar, O Ses Türkiye’nin yılbaşı özel programı ile neşelenecek. O Ses Türkiye’de bu yıl yarışacak yarışmacılardan biri de Perihan Savaş. İşte usta oyuncu Perihan Savaş’ın merak edilen hayatı…

Perihan Savaş Kimdir?

Perihan Savaş Kimdir?

Gerçek adı Şerife Perihan Savaş olan Perihan Savaş, İstanbul'un Fatih ilçesi Aksaray semtinde 1 Ocak 1955 de doğmuştur.

Perihan Savaş ortaokul mezunu olup, eğitimini ortaokul bitiminde sonlandırmıştır. Beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynadı. 

1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak, 'Küçük Prenses, Romeo-Jüliyet, Kibarlık Budalası' gibi birçok oyunda yer aldı.

1971'de 'Şehzade Simbad Kaf Dağında' adlı filmde ufak bir rol aldı. 1972'de 'Korkusuz Beşler' filmiyle başrole yükselerek sinemaya geçti. 121 civarında filmde rol aldı. Sinemanın yanı sıra sahneye çıkarak, bir dönev aldıktan sonra sahnelere 'bye bye' dedi. Dizilerde de rol alan sanatçı, ayrıca televizyon programları yapmıştır.

1986 yılında 'Su ' filmini çevirirken dizanteri olmuş. Kadir İnanır ile oynadıkları filmlerde onu sette sakinleştirirmiş. Erol Taş'dan çok korkarmış.

1968 yılında Perihan Savaş, on üç yaşındayken, askeri okulda okuyan yirmi iki yaşındaki bir gençle nişanlanmış, 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra eşinden ayrılmış ve boşandığında bekaret raporu almış. Daha sonra, önce İbrahim Tatlıses'le beraber yaşadı, sonra 1 Haziran 1987 yılında Yılmaz Zafer'le evlenerek, her ikisinden de birer çocuk sahibi oldu. İbrahim Tatlıses ile olan birlikteliğinden Melek Zübeyde adında bir kızı oldu. Yılmaz Zafer'le yaptığı evlilikten de Savaş Zafer adında oğlu oldu. Eşi Yılmaz Zafer'le birlikte 'Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi''ni kurdular. İlki 1994 nisan ayında iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan eşi Yılmaz Zafer'e, öldüğü 9 Kasım 1995 gününe kadar hastalığı süresince iyi bakarak örnek bir davranış sergilemiştir.

İbrahim Tatlıses ile 1979 yılında Kara Yazma filminde tanıştı ve birliktelikleri başladı. 9 Ağustos 1984 tarihli gazetelerde yer alan haberlere göre Tatlısesin Perihan Savaş'ı dövmesinden dolayı karakolluk olmuşlar ve bu ilişkisini bitirmiştir.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın