Görüş Bildir
Haberler
O Bir Efsane! Mutlaka İzlemeniz Gereken Will Smith Filmleri

O Bir Efsane! Mutlaka İzlemeniz Gereken Will Smith Filmleri

Will Smith, 7'den 77'ye hepimizin sevdiği ünlü bir aktör ve bu zamana kadar harika işlere imza attı. Ben de bugün sizler için en iyi Will Smith filmleri konusunda bir seçki hazırladım. Daha çok komedi filmleri ile tanıdığımız Will Smith'in bu kategori dışında da harika ve bol ödüllü filmleri var. Filmler ve TV şovları ile severek izlemeye devam ediyoruz. Listemizde tabii ki son filmi Bright da yer alıyor :)

Not: Film açıklamaları Vikipedi ve Beyazperde'den alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ali (2001)

16. Ali (2001)

Ali, Amerikalı boksör Muhammed Ali'nin hayatını anlattığı 2001 yılı ABD yapımı dram filmi. Muhammed Ali'yi Will Smith'in başarılı bir şekilde oynadığı filmin yönetmenliğini Michael Mann yapıyor.

IMDb: 6.8

15. Kurtuluş Günü - Independence Day (1996)

15. Kurtuluş Günü - Independence Day (1996)

Kurtuluş Günü, 1996 yapımı ABD bilim kurgu filmi. Aynı zamanda 'ID4' kısaltmasıyla da bilinir. Düşman uzaylıların dünyayı istilasını anlatmaktadır. Roland Emmerich tarafından çekilmiştir. Roland Emmerich, yapımcısı Dean Devlin ile senaryoyu yeniden yazmıştır.

IMDb: 7.0

14. Men in Black 3 (2012)

14. Men in Black 3 (2012)
www.digitaltrends.com

Ajan J, Ajan K'yı bulmak için zamanda geriye gittiği, uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Zira dünyanın sonunu getirebilecek bir seri olayın fişeği ateşlenmiştir. Ajan J, zamana karşı şimdi her zamankinden daha hızlı hareket etmelidir...Oyuncu Will Smith ve yönetmen Barry Sonnenfeld Siyah Giyen Adamlar efsanesini yeniden canlandırmak için üçüncü kez bir araya geliyorlar.

IMDb: 6.8

13. Bagger Vance Efsanesi - The Legend of Bagger Vance (2000)

13. Bagger Vance Efsanesi - The Legend of Bagger Vance (2000)

Savannah’ın en ünlü golfçüsü Rannulph Junnah (Matt Damon), bölgenin en zengin iş adamının kızı Adele (Charlize Theron) ile evlidir ve halk arasında çok popülerdir. Birinci dünya savaşının patlak vermesiyle cepheye ilk gidenler arasında yer alır. Zorlu bir görev sırasında birliğinden tek kurtulan kişi olur ve herşeyi bırakarak kayıplara karışır.

15 yıl sonra Savannah’a geri döndüğünde, Adele’nin babasının intihar ettiğini öğrenir. Adele, babasının en büyük rüyası olan golf sahasının satılmaması için kontrolü eline alır ve bu sahada oynanacak büyük bir karşılaşma organize etmektedir. Organizasyonun başarılı olması için karşılaşmada Amerika’nın en ünlü iki golfçüsü olan Bobby Jones ve Walter Hagen’in yanı sıra yerel bir kahraman olan Junnah’ın da oynaması gerekmektedir.

IMDb: 6.7

12. Aşk Doktoru - Hitch (2005)

12. Aşk Doktoru - Hitch (2005)

Aşk doktoru Alex Hitchens, erkeklere flört edebilmeleri için yardımcı olarak hayatlarının kadınını bulmalarını sağlamaktadır. Sara, bir New York gazetesinde dedikodu köşe yazarı olarak çalışmaktadır. Her ikisi de karşı cinsler olarak ziyadesi ile donanımlıdırlar. Doğalarının uyumsuzluğuna rağmen Alex ile Sara bir ilişki yaşamaya başlarlar. Sara’nın en son mercek altına aldığı kişi, Alex’in müşterisi çıkınca işler karışmaya başlar. Will Smith, Eva Mendes gibi isimlerle parlayan film kaçırılmaması gereken bir romantik komedi tadında izleycisi ile buluşuyor.

IMDb: 6.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. I, Robot (2004)

11. I, Robot (2004)

2035 yılı toplumda robotların büyük rol oynamaya başladığı bir zamandır. Bu şartlar altında, aslında robot fobisi olan, Chicago Polis Ofisi’nden Del Spooner için hayat giderek zorlaşmaktadır. Daha da kötüsü henüz bir cinayet davasını üstlenmiştir ki söz konusu davada katilin bir robot olmasından şüphelenilir. Bilim adamı Dr Miles Hogenmiller’ın ölümü incelenmektedir. Bilim adamının, ölümünden kısa bire süre öncesine kadar gizli bir proje üzerinde çalışmakta olduğu anlaşılır. Her ne kadar sıradan bir dedektif işi gibi görünse de bu kez gerçek ziyadesi ile ürkütücüdür.

IMDb: 7.1

10. Hancock (2008)

10. Hancock (2008)

Süper kahraman, güçlü John Hancock, alkolizm ve beceriksizliğinden ötürü imajını yitirmiş ve halk arasında espri konusuna dönüşmüştür. Aynı zamanda da Los Angeles’daki en sevilmeyen kişi haline gelmiştir. Birçok hayat kurtarmış olmasına rağmen aynı zamanda şehre milyarlara mal olacak miktarlarda hasar verip, kayıp yaşatmıştır. Bir gün, Ray Embrey adında bir halkla ilişkiler uzmanının hayatını, üzerine doğru gelen trenden kurtardığında, Ray’in müdürü ona minettar olup yeniden Hancock’ın süper kahraman imajını geri getirebileceğine karar verir. Hancock’ı akşam yemeği için evine getirir ve kendisinin büyük fanatiği olan oğlu Aaron ve karısı Mary ile tanıştırır. Ancak bilinmeyen bir nedenden ötürü Mary, onu ne kendisinin ne de ailesinin yakınında istemektedir.

IMDb: 6.4

9. Devlet Düşmanı - Enemy of the State (1998)

9. Devlet Düşmanı - Enemy of the State (1998)

Güç savaşları nedeniyle Amerikan hükümetinde meydana gelen bir cinayet, olayla ilişkisi olmayan kişileri bile çembere dahil ederek tehlikeye sürükler. Cinayeti tesadüf eseri kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, kaydı kopyalayarak esrarengiz bir gazeteciyle iletişime geçer. Bunu öğrenen istihbarat servisi Zavitz’in peşine düşer ve adam eski bir arkadaşı olan avukat Robert Dean’e gider. Zavitz elindeki delil CD’sini gizlice Dean’in çantasının içine atar. Cd’nin kimde olduğunu öğrenen hükümetin istihbarat servisinin tehlikeli ajanları tüm imkanlarını seferber ederek Dean’in çevresini sarıp sarmalayarak kaçmasını imkansız kılmaya çalışacaklardır.

IMDb: 7.3

8. Ben Efsaneyim - I am Legend (2007)

8. Ben Efsaneyim - I am Legend (2007)

Robert Neville, korkunç bir virüsün her yere yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York’ta hayatta kalabilenlerdendir. Daha doğrusu o, tüm üstün deneyim ve bilgilerine rağmen bu virüsün önünü kesememiş ve ancak kendi bedeni söz konusu virüse bağışıklık kazanmıştır. Bu noktada olan aslında tek kişidir. Üç yıl süre ile her türlü imkanını kullanarak kendisi gibi hayatta kalabilmiş başkaları varsa onlara ulaşmaya çalışır ve aslında yalnız değildir. Neville’in direnme gücünü sağlayan tek şey misyonunu yerine getirmek tutkusudur. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Zaman hızla tükenmektedir.

IMDb: 7.2

7. Çılgın İkili - Bad Boys (1995)

7. Çılgın İkili - Bad Boys (1995)

Narkotikten sorumlu polisler Mike Lowrey ve Marcus Bennett, Miami’deki uyuşturucu akış trafiğini araştırmak üzere görevlendirilirler. Ancak araştırmaları onları tehlikeli bir ele başına götürür. Şehrin uyuşturucu trafiği bu adamın elindedir ve yeraltı dünyasında büyük bir savaşı henüz ateşlemiştir. Çok geçmeden Mike ve Marcus’un kız kardeşi Syd arasında işler ateşli ve seksi bir hal almaya başlar. Bu durum iki polisin aralarında sıkıntılı süreci başlatacaktır. Baş etmek durumunda oldukları meseleye illa ki etkisi olacaktır.

IMDb. 6.8

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çılgın İkili 2 - Bad Boys II (2003)

6. Çılgın İkili 2 - Bad Boys II (2003)

Marcus Brunett ve Mike Lowry, uyuşturucu olaylarına bakan Miami’li polislerdir. Polisin sorumluluğunda bulunan 1oo milyon dolarlık uyuşturucu çalınınca aksiyon başlar. Malı geri almak için sadece ve sadece 72 saatleri vardır. Bu arada bir cinayet tanığını koruma görevini de yerine getirmeye çalışırlar... 

Martin Lawrence ve Will Smith ikilisini sinemaya kazandıran aksiyon komedi türünün parlak örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamnda Michael Bay’in kariyerinde de yeni bir başlangıcı temsil ediyor. Bu filmden sonra dev bütçeli yapımlar için kamera arkasına geçen yönetmen, Bad Boys 2’yu yapmaktan da geri kalmadı.

IMDb: 6.6

5. Gerçek Kötüler - Suicide Squad (2016)

5. Gerçek Kötüler - Suicide Squad (2016)

DC Comics'in bol kötülü çizgi romanı olan Suicide Squad'dan aynı isimle uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda David Ayer oturuyor. Robert  Kanigher ve Ross Andru'nun yarattığı karakterleri uyarlayan isimse Justin Marks. DC Entertainment ve Warner Bros.'un ortak yapımcılığında hayata geçen projenin kadrosunda ise Margot Robbie, Will Smith, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jared Leto gibi yıldız pek çok isim yer alıyor.

IMDb: 6.1

4. Bright (2017)

4. Bright (2017)

Filmin geçtiği dönem insanların, orkların, elflerin ve perilerin, yani kısaca bütün fantastik ırkların bir arada yaşadığı bir zaman dilimini anlatıyor. İnsan ırkına mensup Ward ve ork Jakoby gece devriyesinde partner olan iki polis memurudur. Aralarındaki farklılıkları aşmanın yanı sıra kanunu çiğneyenlerle de mücadele etmektedirler. Günün birinde bildikleri dünya tehdit altına girer. Artık genç dişi elfi ve yanlış ellerde her şeyi yok edebilecek, çoktan unutulduğu sanılan bir kutsal emaneti korumak için birlikte çalışmalıdırlar...

Hollywood'un sevilen yıldızı Will Smith, Joel Edgerton ve Ejderha Dövmeli Kız ile yaptığı çıkışın ardından sayısız projede karşımıza çıkan Noomi Rapace'ı başrollerine yerleştiren filmin yönetmen koltuğunda Suicide Squad'ın yönetmeni David Ayer otururken, filmin senaryosu ise ünlü senarist Max Landis'in elinden çıkma.

IMDb: 6.4

3. Men in Black (1997)

3. Men in Black (1997)

Halktan gizlenen bir hükümet bürosu… Ajan K ve onun işe aldığı ‘amatör’ Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen misafirlerin hayatını gözleyen iki kişidir. Ellerinde hafıza silme cihazları ya da lazerli tabancalar gibi üstün teknolojiler bulunan ekibin ön plandaki iki üyesi olan ‘siyah giyen adamlar’, dünyamızı dünya dışından gelme ihtimali olan terörist saldırılara karşı koruma amacındadırlar. Kendi boylarını aşacak bir işle karşılaştıklarında ise ne yapacaklarını şaşıracaklardır. Barry Levinson’ın Will Smith ve Tommy Lee Jones gibi çok sevilen iki aktörü yanına alarak çevirdiği Men in Black, gösterildiği sene olan 1997’de fazlaca ilgi çekmişti.

IMDb: 7.3

2. Yedi Yaşam - Seven Pounds (2008)

2. Yedi Yaşam - Seven Pounds (2008)

İzleyiciyi avucuna alan bir gizem ve şaşırtıcı bir aşk öyküsü sunan Seven Pounds/Yedi Yaşam hayat ve ölüm, pişmanlık ve bağışlama, yabancılar ve dostluk, aşk ve kefaret üzerine kışkırtıcı sorular soruyor ve insanların kaderlerini şaşırtıcı biçimde birbirine bağlayan şeyleri takip ediyor. 

Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa. Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede maddi, manevi ya da tıbbi yardıma muhtaç olmalarıdır.

IMDb: 7.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Umudunu Kaybetme - Pursuit of Happyness (2006)

1. Umudunu Kaybetme - Pursuit of Happyness (2006)

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

IMDb: 8.0

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
34
4
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baki Polat Canavar

Denzel Washington ve bunun Kötü filmi yok galiba :)

Emre ç

Naçizane fikrim oraya bir Tom Hanks eklemek isterim.

murat murattır

Will smith adamım ya :) aynı zamanda rap müziği yapar çok da başarılıdır kendisi.