Görüş Bildir
Haberler
Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne Adlı Yeni Filmine 470 Bin Euro Destek

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne Adlı Yeni Filmine 470 Bin Euro Destek

Batuhan
19.10.2020 - 13:19

Nuri Bilge Ceylan’ın heyecanla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’ndan 470 bin euro destek aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1989 yılından bu yana sinemayı desteklemek adına Avrupa’nın dört bir yanında sinemacılara fon sağlayan Eurimages Fonu'nun, bu yıl destekleyeceği projeler belli oldu.

Filmloverss'ın haberine göre, Eurimages Fonu tarafından açıklanan son ortak yapım ödüllerinde 18’i kurmaca ve 11’i belgesel olmak üzere, toplam 29 film para ödülüyle desteklendi. Bu projeler arasında yönetmen Nuri Bilge Ceylan‘ın beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne de yer aldı.

2022'de gösterime girecek

2022'de gösterime girecek

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi 2022 yılında izleyici karşısına çıkacak. Kış Uykusu ile Ahlat Ağacı arasında dört yıl ara veren Ceylan, yine dört yıllık bir aranın ardından sinemalara dönecek.

Arte France Cinéma’nın ortak yapımcısı olacağı filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak olan film, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’e odaklanıyor. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
16
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Tarkovski'nin hangi filminin çakması olacak bu defa acaba yada Ozu'nun