Görüş Bildir
Haberler
Notlar 1...

Notlar 1...

Kararımı ben kendim vermeliyim.

Elbette ki ailemin, dostlarımın söyledikleri değerlidir benim için. Yanlış bir karar verdiğimde onlar da benim için üzülecektir. Ama ne yapmak istediğimi, benim için neyin en doğru olduğunu en iyi ben bilirim. Beni benden başkası çok iyi tanıyamaz. Bu yüzden kendimle ilgili kararlarımı ben vermeliyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı konularda net olmam dominant olduğum anlamına gelmez.

Ne olması gerektiği ve ya ne olmaması gerektiği konusunda net fikirlerim var. Net fikirlerim benim karakterimi oluşturuyor. Karakterimden ödün verirsem kendimden ödün vermiş olurum. Bu da sağlıklı iletişim kurmam konusunda sorun oluşturur.Ben dominant biri değil karakterli biriyim.

Hevesim kırılınca parçalarını hevesimi kırana saplamak isterim.

Heveslerim yaşama tutunma, yaşamak isteme sebeplerimdir. Küçük heveslerim büyüklerini oluşturur. Bu yüzden en küçük hevesimin bile kırılması oluşturduğu büyük hevesin yarım kalmasına neden olur. Onun için en küçük hevesimin kırılmasında bile canım çok acır. Canımı acıtanın canı acısın isterim.

Biriyle kurduğum iletişimi başkalarının iletişimiyle kıyaslamam.

Herkesin duyguları, mantığı, etkilendiği, aradığı, istediği şeyler farklıdır.

Yüzüne söylerim.

Her konu mesajla ve telefonda konuşurken anlatılmaz. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilen konuları yüz yüze konuşmayı tercih ederim.  Telefonla anlatmaya çalışmak karşı tarafa yapılan bir haksızlıktır, saygısızlıktır. Önemli konuları yüz yüze konuşmaya cesaretiniz olsun. Yüz yüze konuşmaya imkanınız yoksa bile imkan yaratın ya da imkanın oluşmasını bekleyin.

İnsanların hassasiyetlerini fark edip ona göre davranmaya çalışırım.

İnsanların hassas noktalarına dokunup onları incitmekten korkarım. Çünkü o konuda ne kadar hassas bilemem. Birini incitmek hayattaki en büyük vicdan azabıdır. Vicdanınız olunca zaten insanların hassas noktalarına dikkat edersiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın