Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Yazio: Dişil Enerji Nedir? 10 Adımda Nasıl Yükselir?

etiket Nil Keskin Yazio: Dişil Enerji Nedir? 10 Adımda Nasıl Yükselir?

Dr. Nil Keskin
05.05.2021 - 10:59 Son Güncelleme: 05.05.2021 - 11:56

İçindeki Tanrıça’nın kıpırdanmalarını duyup bu soruyu sormaya başladıysan, cevabını şimdi bu satırlarda bulabileceksin. Uzun yıllardır hem akademik anlamda hem de binlerce kadınla yaptığım çalışmaların güvenilirliği ve samimiyetiyle geldim şu an hayatına. 

Kendi yarattığımız doğal olmayan, şiddet dolu dünyada başımızın büyük dertte olduğunu biliyoruz artık. Ataerkil yanılgıların esiri olmuş materyalist düzenin içinde özlerimizden kilometrelerce uzaklara gitmiş, ruhsal olarak birbirimizle bağlantımızı kaybetmiş durumdayız. Şiddet, çıkar, kibir, nefret, tüketim sarmış dört bir yanımızı. Yıllar içinde adım adım sürüklenmişiz bir nevi bir kuyunun dibine…

Ve şimdi de büyük doğal afetlerin, salgınların, üreyen mikro organizmaların, virüslerin yarattığı bir dünyanın kurbanı olmuşuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir süredir bir kıpırtı var içimizde… Hayatlarımıza farklı bir açıdan bakma ihtiyacı uyanıyor kimilerimizde.

Bir süredir bir kıpırtı var içimizde… Hayatlarımıza farklı bir açıdan bakma ihtiyacı uyanıyor kimilerimizde.

Ne mutlu ki kadınlar, çevremde de kendilerini hayatlarına sahip çıkma yaklaşımına girer buluyorlar. Doğal yemekler, dinginleşme, sakinleşme çalışmaları… 

Kimi erkekler anlam veremiyor, hatta fazlasıyla ruhsal bile bulabiliyor bu arayışı. Sizler de gözlemliyorsunuzdur. Son 20-30 yıldır içinde yaşadığımız hızlı dünyanın, kadınların evrimleşmelerinin, yorgun düşmüş ruh halinin eseri bu aslında. Süper kadınlığın sonu diye ifade ediyorum ben. O her şeye yetişmeye çalışan, sürekli koşuşturan, veren, maddi manevi çözümler peşinde koşan, mükemmel olmayan çalışan ATAERKİL YANILGININ ESERİ KADINLIĞIN sonu…

Kimilerimiz de farkında olmadan denge kaybıyla, belki de erilleşmiş kadının kurtuluş ve nefes arayışına giriyor. Özündeki dişil erdemleri yaşamak için bir çırpınış adeta… Ruhundaki kadınlığıyla kavuşma açlığı… Erkeklerde bu durum yok diyemeyiz elbet ancak kadınlardaki iyi oluş halini bulmaya, bir nevi içindeki dişil kaynağa ulaşmaya eğilim daha yüksek dozda diyelim. Ya da içindeki dişile, içindeki Tanrıça’ya kulak veren kadın vsign e erkeklerin eriştiği ortak durum bu dersek iyice netleşmiş oluruz sanırım. 

İşte tam bu noktada DİŞİL BİLİNÇ (Tarihin derinlerinden miras aldığınız TANRIÇA Bilinci) devreye tekrar girmeyi bekliyor. Tanrıça deyince ürkme lütfen. Yargılama. Anlam yükleme. Sadece bu satırlarda kal! Tanrıçalar, tarihin sahnelerinde ilkel çağlardan bu yana bize ulaşan tüm kaynaklarında, farklı kültürlerin mitlerinde (Antik yunan, Hint, Türk, İskandinav) doğal afetlerden, savaşlardan, vebalardan bizi kurtarandır.  Barış ve uyum dönemlerinde tüm iyilikleri ve güzellikleri verendir. Dünya karışıklıklar ve savaşlarla sarsılıp insanlar yardım istediğinde yine yetişen O’ dur. 

Carl Gustav Jung, işte bu yüzden “Mitolojiyi çözümleyenler insan psikolojisinin anahtarına sahip olur“ der. Ve herkesin içindeki Anima ve Animus’ un (eril ve dişilin) varlığını buradaki saptamalarından dolayı ortaya koymuştur. İçindeki Tanrı ve Tanrıça’nın varlığını işaret eder. Bir başka deyişle, batının Eril ve Dişil, doğunun Yin ve Yang dediği…

Sağ beyin ve sol beyin gibi düşündüğünde, içindeki eril ve dişil (Anima ve Animus) hep var. Yeter ki onları doğru kullan ve dinle…

Sağ beyin ve sol beyin gibi düşündüğünde, içindeki eril ve dişil (Anima ve Animus) hep var. Yeter ki onları doğru kullan ve dinle…

Eril senin eylem tarafın, dişil ise daha önceki yazılarım da da söylediğim gibi senin durağan, oluş halin ve erdem tarafın… Bu ikisi ahenk içinde olmazsa dengeni kaybedersin, yaşamda mücadele edemezsin, gerçek varlığını ortaya koyamazsın.

Her dişil de her eril de bir değil, farklı. Bu fark nereden geliyor dersen... Aslında yaşadığın çocukluktan bu güne deneyimlerin (bilinç ve bilinçaltın) ve kolektif bilinçdışından bu güne kadar taşıdıkların bu farkı oluşturan. Arketip dediğimiz bu kavram asırlar boyu davranış kalıpları olarak tekrar etmiş ve senin sentezini oluşturmuş. 

Tanrıça bilincine geçmeden önce “Dişil Öz”ün uyanışı gerekir… Bu konuyu ve arketipleri bir sonraki yazımda daha detaylı anlatıyor olacağım.

İşte sana “Kadınlığına Sahip Çık” kitabımda detaylıca aktardığım dişil enerjini yükseltmenin 10 yolu:

İşte sana “Kadınlığına Sahip Çık” kitabımda detaylıca aktardığım dişil enerjini yükseltmenin 10 yolu:

1. Geçmiş ve gelecekle ilgili kendini kaygı ve korku enerjisinden çıkarmak için zihinsel ve bedensel çalışmalar. (Goddess sabah mindfulness uygulamaları)

2. Öz şefkatini ve öz değerini düşürmüş her olayın ve kişinin listesini yap ve yine arınma çalışmalarına gir. (Goddess ayna uygulamaları ve öz sevgi uygulamaları)

3. Öz bakımına vakit ayır. Güzel banyolar, mumlar, tütsüler eşlik etsin sana (Goddess öz bakım uygulamaları, masajlar, ritüeller). Kadınsal bedenini her kıvrımıyla kabul et. Kalçalar, göğüsler...

4. Eril & dişil denge meditasyonları ve sonrasında Dişil enerji yükseltme meditasyon, mantra gibi uygulamaları yap. (Goddess feminity programındaki adımları takip et)

5. Müzik dinle, dans et. (Goddess dişilik dansları, ayna uygulamaları gibi)

6. Dişil olumlamalar oku, dinle. Kendin için en sevdiğini evde, işte, arabada yüksek sesle söyle, tekrar et.  (Goddess Dişilik / Feminity Olumlamaları )

7. Kadın kadına vakit geçir. Arkadaşların, büyük anne, anneanne ya da farklı kadın gruplarına karış. 

8. Topraklan. Doğada vakit geçir, yürüyüş yap, denize gir, piknik yap vs. (Goddess topraklanma meditasyonları, kök çakra yoga çalışmaları)

9. Göksel bilinç, kozmos ve Ay ile olan döngüsel uyumunu yakalamak için ay ritüelleri ve meditasyonları yap. (Goddess yeni ay, dolunay, yeni aydan dolunaya geçiş, karanlık ay dönemlerinde üzerindeki korku, kaygılardan arınma çalışmaları, niyet çalışmaları yap)

10. Günlük tut. Bu yolculuğunu mutlaka alacağın notlarla kendin için kayda al. Başta farkındalıklarını sonrada gördüğün rüyaları ve niyetlerini yazabilirsin.

Web

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
14
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın