Görüş Bildir
Haberler
Nihat Kazanhan Duruşması Sokağa Çıkma Yasağı Nedeniyle Görülemedi

Nihat Kazanhan Duruşması Sokağa Çıkma Yasağı Nedeniyle Görülemedi

Onedio Medya
12.02.2016 - 16:15 Son Güncelleme: 12.02.2016 - 16:34

12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşması Cizre’de sokağa çıkma yasağı olduğu için yapılamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nihat Kazanhan’ın vurulmasıyla ilgili davanın beşinci duruşması Cizre’de 62 gündür devam eden sokağa çıkma yasakları sebebiyle görülemedi.

Gündem Çocuk Derneği çocuk haklarıyla ilgili davalardaki cezasızlığa dikkat çekerek “adalet bir kere daha erteleniyor” açıklamasında bulundu ve Cizre’deki çocuk ölümlerini hatırlattı.

Ne olmuştu?

12 yaşındaki Nihat Kazanhan Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015’te polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazanhan’ın ölümünde polisin sorumluluğu olmadığını belirtmiş, ancak kısa süre sonra Nihat’ın polislerce öldürüldüğüne dair polis kamerası görüntüleri basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Olay günü görev yapan özel harekat polislerinden H.V. Kazanhan’ın ölümünden sorumlu tutularak 29 Ocak’ta Mardin’de tutuklandı. Aynı polis daha sonra olayla ilgili Cizre Cumhuriyet Savcısı ve Cizre Sulh Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifadede Nihat’ı bir başka polisin vurduğunu söyleyince tahliye edildi.

Suçlanan diğer polis memuru M.N.G. tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Nihat vurulurken olay yerinde bulunan ve tutuklanıp serbest bırakılan polis ve diğer üç polis memuru hakkında da Cizre Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘kamu görevlisinin suçu bildirmeme’ suçuyla dava açıldı. Ancak Nihat’ın avukatları bu karara itiraz etti ve itiraz kabul edilerek olayla ilgili suçlanan ilk polis memurunun da “kasten insan öldürme”den yargılanmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanık polisler savunmalarında avukatların sorularına; bir çocuğun ölümüyle ilgili “Bilmiyorum, hatırlamıyorum, görmedim” yanıtları vermişlerdi. 11 Aralık 2015'te Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmada tutuksuz yargılanan dört polisin tutuklanmasına dair talep de tek tutuklu sanık polis memuru M.N.G.’nin tahliyesine dair talep de reddedildi.

Sanık polisler duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı.

Mahkeme Nihat’ı öldüren silahın teknik bilgilerinin öğrenilmesi için bilirkişiye rapor yazılması ve ham görüntülerin de incelenmesi yönünde karar almış ve bir sonraki duruşmayı bugüne ertelemişti.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın