Görüş Bildir
Haberler
12 Yaşındaki Nihat Kazanhan Böyle Öldürüldü...

12 Yaşındaki Nihat Kazanhan Böyle Öldürüldü...

Deniz Gök
28.01.2015 - 21:32 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 14:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Ocak'ta Cizre'de başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ile ilgili soruşturma kapsamında Cizre'de bir polisin tutuklandığı bildirildi. Öte yandan Nihat'ın ölüm anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli ve olay günü geçici görevle Cizre'ye gelen ekipte yer aldığı bildirilen bir polis tutuklandı.

VURULMA ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Fox TV Ana Haber 'de yayınlanan görüntülerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde kafasından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yere düşüş anları saniye saniye görülüyor. Öznur Aslan'ın ulaştığı görüntüler gündemi sarstı.

12 yaşındaki Nihat geri geri giderken aniden yere yığılıyor. Bir kamyonet kasasıyla hastaneye kaldırılan Kazanhan hayatını kaybediyor. Bir başka mobese görüntülerinde ise Nihat'ın öldürüldüğü yerin karşısında bir zırhlı polis aracı duruyor. Bir polis içeriden bir şey alırken kameranın açısı değişiyor.

'Görüntüler oğlumu polisin katlettiğini ispatladı, devlet artık özür dilese de affetmem'

'Görüntüler oğlumu polisin katlettiğini ispatladı, devlet artık özür dilese de affetmem'

14 Ocak'ta Cizre’nin Yafes Mahallesi'nde kafasından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma anına ilişkin görüntülerle ilgili konuşan baba Mehmet Emin Kazanhan, ortaya çıkan kamera görüntüler ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın nasıl yalanlar söylediği ortaya çıkmıştır” dedi.

“Çocuğum mahallenin ortasında polis tarafından katledilmiştir” diyen baba Kazanhan, “Şimdi Allah aşkına herkese soruyorum; bu vahşet değil midir? Kim bana oğlumu geri getirebilir artık. Bu saatten sonra devlet yetkilileri benden özür dilese de affetmem” diye konuştu. “Bu sabah görüntüleri izlediğini” dile getiren Kazanhan, “Oğlum o sırada can çekişirken bile arkasından ateş ediyorlar bir de gaz atıyorlar. Hem de bu katliamın görüntüleri vurdukları polis aracının içindeki kameradan çekilmiş” ifadelerini kullandı.

T24'ten Ali Aslangül'e konuşan baba Mehmet Emin Kazanhan, “avukatlar aracılığıyla bu işin peşini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar suçluluarın bulunması için bu katliamın takipçisi olacaklarını” söyledi. “ Başbakan Davutoğlu’nun olaydan bir gün sonra (15 Ocak 2015) “Burada net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu” açıklamalarına dikkat çeken Kazanhan,  şunları söyledi:

'Çocuğum mahallenin içinde katledilmiş. Biz “polisin olayla ilgisi olmadığına” dair gelen açıklamaların doğru olmadığını bildiğimiz için açıklamaların gerçekçi olmadığını ve yalan olduğunu söylemiştik. Ama İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Davutoğlu’nun hemen bir gün sonra yaptıkları açıklamaları çok yanlıştı. Şimdi bakıyoruz görüntülere mahallenin içinde katledilen bir çocuk var. Olay günü evde olmadığım halde böyle bir vahşet için ne diyebilirim yani. Görüntülerle bütün yalanları ortaya çıktı.

Devletin bizden özür dilemesi gerekiyor, ama özür dilese de hallolacak, affedilecek bir durum söz konusu değil. Benim için artık hiçbir şey değişmez, devlet eliyle oğlum katledildi. Bilinçli ve kahpe bir şekilde işlenmiş cinayettir bu. Çocuğum yere düşünce Allah razı olsun bir kişi oradan geçerken sırtına almış hemen. O sırada can çekişirken bile arkalarından ateş ediyorlar bir de gaz atıyorlar. Hem de bu katliamın görüntüleri vurdukları polis aracının içindeki kameradan çekilmiş. Biz de avukatlarımızla bu işin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız.'

Kaynaklar: Ajanslar, Fox Tv ve T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0