Görüş Bildir
Haberler
NFT Nedir, Nasıl Kullanılır? NFT Alım-Satımı Nereden Yapılır?

NFT Nedir, Nasıl Kullanılır? NFT Alım-Satımı Nereden Yapılır?

Son günlerde NFT ile ilgili internette araştırmalar çoğalmış durumda. Açılımı Non fungible Token olna NFT, fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımaları olarak adlandırılıyor. Çeşitli NFT sitelerinde oluşturulan profiller sonrasında NFT ürünleri oluşturulup, satışa çıkartılıyor. Peki, NFT nedir, nasıl alınır? NFT coin farklı mı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

NFT, bir nevi dijital sertifika olarak görülüyor. Dijital eserin veya varlığın eşsiz olarak tescillenmesine olanak sağlayan NFT’de GIF’ler, şarkılar ve videolar dahi bulunuyor. NFT olarak bilinen, takas edilemeyen tokenlerin popülaritesi son aylarda dikkat çeker şekilde yükseldi.

NFT Nedir, Nasıl Kullanılır?

NFT Nedir, Nasıl Kullanılır?

Değişebilen varlıklar olan dolar, hisse senedi, bitcoin veya altın külçelerinin aksine ‘değiştirilemez' NFT varlıklar her biri benzersiz ve biricik kalemleri ifade ediyor. Elinizdeki bitcoin ile başkasının elindeki bitcoin aynı değer anlamına geliyor. Değiştirilemez Tokenlar (NFT), fiziksel dünyadaki koleksiyon parçalarının dijital yansımalarıdır.

Ancak her bir bitcoinin farklı değerde olduğunu düşünün. O zaman bu artık bir birim olmaktan ve transfer aracı olmaktan çıkıyor. İşte NFT varlıkların durumu da bu. Aynı şeyden çok sayıda olabilmesine rağmen aralarından birinin orijinalliği ve sahipliğinin kesin olarak bilinebilmesi. NFT'ye örnek olarak dijital sanat eserleri, spor kartları, internetteki domain adı ve IP adresi olarak bulunan sanal arazi parçaları veya kriptopara birimi için kullanılan cüzdan adları verilebilir.

NFT Alım-Satımı Nereden Yapılır?

NFT Alım-Satımı Nereden Yapılır?

2021 yılında, NFT kullanımına olan ilgi artmıştır. Ethereum, Flow ve Tezos gibi blok zincirlerinin, NFT'leri destekleme konusunda kendi standartları vardır, ancak her biri, temsil edilen dijital öğenin özgün bir şekilde benzersiz olmasını sağlamak için çalışır. NFT'ler artık sanat, müzik, spor ve diğer popüler eğlencelerdeki dijital varlıkları metalaştırmak için kullanılıyor. Çoğu NFT, Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır; ancak, diğer blok zincirleri kendi NFT sürümlerini uygulayabilir. Sanat eserlerinin NFT'leri, imzalı eşyalara benzer. Bir NFT'nin benzersiz kimliği ve mülkiyeti, blok zinciri defteriyle doğrulanabilir. NFT'ler, bir kriptografik karma işlevi aracılığıyla işlenen meta verilere sahiptir.

Çeşitli siteler üzerinden NFT koleksiyonu oluşturulup, satış veya alım yapılabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın